fredag 26 februari 2010

vintersportas


Igår va vi å körde hem As chefs snöskoter från Maxmo till Vasa, härligt väder men kallt som fan innan vi va på Brändö. Körde bara vilse 3 gånger och fast en gång, då trodde jag att jag sku lämna att dö ute i ingemansland med snö upp till höfterna och en het skoter som bränner sönder mina kläder. Men med gemensamma krafter fick vi upp apparaten och kunde fortsätta vår färd :)
Sen va jag å simma å vattenjumppa med tjejerna å sen åt jag å Fifoli goo goo mat å prata gamla tider å begåvade saker man gjort :)


Nu skall vi ut på en tur till Kalajannes, Vöörårevyn ikväll å sen mera hockey. Hurra hurra hurra!!!

onsdag 24 februari 2010

lite vardagsromantik

Hade vi igår.

Efter bubbelbad stod ris- och hönsgryta på menyn, ett glas rött, tända ljus, Elvis i bakgrunden, tulpaner på bordet (som är nymålat av min t.f sambo), en spontandans och sen ritningar om hur drömhuset skall se ut...det som kommer om typ 15 år eller ngt ditåt :)

Och inatt ringer väckarklockan 04.58 så att jag skall hinna hämta chips och dip från köket, ta täcket och förflytta mig till soffan för att kolla HOCKEY!!!

tisdag 23 februari 2010

Vitlök!

Mammas och pappas besök i huvudstaden denna gång avslutades med ett besök på vitlöksrestaurangen Kynsilaukka, där ALLT (utom vinet!) innehåller vitlök. YUMMI!!!!
Min meny för kvällen bestod av;
fördrink: Garlic Mary + bröd m. vitlössmör, vitlök+basilika sörja å inlagda klyftor.
huvudrätt; fisk å skaldjur på spett marinerade m. vitlök, vitlökssås å vitlökspotatis, mera bröd me vitlökssörja på å ett glas rött (utan vitlök!).
Mor å far åt lammgryta, drack vitlöksöl, vitlökssnaps och vitlöks skumvinsdrink.
HERREGUUUUUUUD va d va gott!!!! Och ingen obehaglig doft följande dag eftersom vi fick en ört-snaps som avslutning. Skall absolut dit igen!!!


Nu är jag hemma i Österbotten och njuter av sovmorgnar, frisk luft, kära vänner, god mat, omvårdnad av mig själv samt lider av lejonens dåliga insats igårmorse ;)

fredag 19 februari 2010

SPORTLOV!

ä.n.t.l.i.g.e.n

Så ofattbart och skönt!
Sitter och väntar på att middagen skall bli klar, mami å jag har slagit våra goda kocktalanger ihop och åstadkommit klyftisar, grisbiff m. MP å fetasallad. Gott vin till och en Helmi till efterrätt ;)

Åker hem till Österbotten på söndag och skall umgås och kramas i en hel vecka. LOVELY!!

onsdag 17 februari 2010

nedräkning

Idag är det en onsdag, världens längsta onsdag känns det som!

Men kvällens glädjeämnen och nedräkning till följande saker;
- HOCKEY!!!! ääääntligen kickar hockey-matcherna igång, hurra hurra hurra!! Tur vi snart har lov eftersom de kommer på så knasiga tider. Gosh sen då Finland spelar final å man måst stig upp i ottan å sysselsätta sina elever med självständigt arbete så man kan kolla matchen ;)
- morgondagens Vintersportdag. Betyder att jag bara behöver stiga upp å koka kakao i morgonbitt å sen sätta mig på rumpan å njuta av dagen....as if!
- sen e d bara fredag kvar med roliga lektioner å Vinterfest sista lektionen.
- mina föräldrar kommer hit på besök imorgon och är här hela helgen.
- snart SPORTLOV!!!! å en massa kärlek å söta vänner som jag saknar.

<3<3<3

tisdag 16 februari 2010

mjuk och gosig

Har en elev i min klass som tre gånger kommit och kramat mig idag, borrat in sitt huvud i min mage och sagt "Titti du är så mjuk och goosig".

Behöver jag nämna att det är samma elev som i höstas stod och tittade på min mage och sen frågade "Titti har du också en baby i magen?". Hennes förvirrade uppsyn då jag meddelade henne att "Nej, jag har bara mat i magen" får mig fortfarande att le.

Så där ser ni att det är inte hälsosamt för barn att växa upp i en familj med ideligen smala förebilder. Så eftersom A står för den delen i vår, förhoppningsvis gemensamma i framtiden, familj så står jag för den andra delen. Jämt fördelat eller vad ;)

måndag 15 februari 2010

alla dessa svåra val i livet!

Ibland längtar jag tillbaka till dagarna i sandlådan; mamma bestämde vad du skulle ha på dig, mamma bestämde vad du äter (eller försöker få dig att äta), mamma fixar ditt dagsprogram från morgon till kväll och dina enda val är i stil med vilken färg på sandspaden du ska ta.

Nu måste du ta alla dessa vuxna livs-beslut om var du skall bo och jobba, eller bo och vara arbetslös och de inverkar inte bara på dig själv utan på människor i din omgivning också. Sen då du vill båda sakerna själv och på kvällen är helt övertygad om det ena valet och nästa dag under dygnets ljusa timmar är du helt övertygad om att det andra alternativet går och sen pendlar det fram och tillbaka hela tiden...inte konstigt att man blir tokig och tankspridd!
Önskar någon kunde bestämma åt mig! Eller fixa mig ett till jobb :D

Skall äta en apelsin och fundera vidare...

söndag 14 februari 2010

Vändagen.

Idag har det varit alla hjärtans dag och kärlekens dag. Jag har som tur är fått tillbringa den med kärleken i mitt liv.

Vi åt en god frukost i morse, pyltade på oss kläder och gick ut i det halvvackra vädret. Trots det blev det en underbar promenad på isen och Uunisari med omgivning, och ett litet café-besök :)



Sen har vi tittat på två filmer och jag har fått sätta mig till färdigt dukat bord.

Helgen överlag har varit lugn, skön och underbar (trots ihållande förkylning) med mycket kärlek, som vi lagrat i tre långa veckor, att slösa. Lördagen tillbringade vi på tumis och på kvällen for vi till en väns andra 29-årskalas med god mat, lite vin och tetris :)

Nu är det en vecka fylld av arbete kvar och sen sportlov, wiiihaaaa!!!
God natt!

fredag 12 februari 2010

dagens saldo

JAG HAR VÄRLDENS BÄSTA SYSTER!!
Fick en superfin present på posten idag . Finnlaysons Mymlan-handduk, Mymlan är ju så passade storasyster åt My :), och ett rörande fint skrivet kort. <3<3<3<3


Har från föräldrarna jag träffat denna vecka fått önskemål om
-att ha fler projekt.
Så att barnen får uttrycka sin kreativitet. (det är ju sååå min starka sida, tycker sago-projektet för 1v sen räcker fram till våren!)
-att bestämma mig för att fortsätta nästa år. (inte världens lättaste sak,men det ser inte ljust ut på Österbottenfronten)
-ta itu med eftistanternas slapphet.
(oöverkomlig uppgift! har försökt hela hösten och inget går fram)

Har en liten känsla av att nästa veckas samtal inte kommer att gå lika smärtfria och vara lika korta, har hållit hårt på den gamla benämningen föräldraKVARTEN denna vecka :)

Har sovit och drömt konstiga (feber?)drömmar, åstadkommit och ätit tacopaj, tittat på Greys och nu är det bara någon timme kvar av den långa väntan och sen får jag äntligen hit min prins igen!!! <3<3<3<3<3<3

Trevligt veckoslut och ha en bra vändag!!!

torsdag 11 februari 2010

för tidig väckning

Steg upp 1½h tidigare än vanligt i morse för att påta mig till skolan för utvecklingssamtal kl.8.00. (alla som känner mig vet att jag INTE! är en morgonmänniska) så gissa hur glad jag blev när ett meddelande trillade in i min inkorg 07.58 "jag kan tyvärr inte komma idag, kan vi ändra till en ny tid?" GAAAH!!!!

efter en dag med huvudvärk och äcklig jag-håller-på-att-bli-sjuk-och-tycker-mindre-om-störande-objekt-i-min-tillvaro-dag plus ett utvecklingssamtal avslutades kvällen med ett planeringsmöte på TP.
Vi planerar vårens personalfest och har lite svårt att bräcka fjolårets Tallin-resa då vi i nuläge har 21€/pers att röra oss med :/

Så ni får tills vidare hålla till godo med ett foto av årets festgrupp från första festen: Personalens välmående med tema "friskis å svettis" :)

onsdag 10 februari 2010

det obligatoriska FÖRSTA INLÄGGET

Jaha. Så har lilla jag trillat hit och bestämt mig för att börja blogga efter att ha följt en del vänner och tyckt att det har varit huippu...få se hur länge nyhetens behag håller i sig.
Men efter att ha fyllt i alla uppgifter och försöka hitta å fixa inställningar och få det till något är mitt lilla huvud alldeles trött!

Måste gå och sova så jag orkar med utvecklingssamtal och jobb i morgon.
Återkommer säkert redan imorgon ;)
KRAM på er!!