tisdag 31 augusti 2010

K.Ä.R.L.E.K

27.8.2010


Christel, Titti, Johansson

* hjärta*

Anders, Blommen, Blomqvist




Och min lycka är oändlig!
(förutom att ja e utan ring 1v för den måste omgraveras å förminskas, I feel so naked...)

måndag 30 augusti 2010

måndag, denna måndag

Jag bröt nyss av 1½ gelnagel och jag kan inte beskriva hur jävla ont det gjorde! Den förbannade väskan är en elakhet i sig själv! Morr!!!
Annars har måndagen i sig förflutit hemskt lugnt och harmoniskt utan att jag egentligen reagerat över ngt eller jagat upp mig för någonting alls :)
For via stadens skarpaffär påväg hem och nu är tomheten ett faktum, 1v iaf, humöret dalade genast :(
MEN, veckoslutet har varit helt fantastiskt!
Fick skjuts upp till Österbotten av J&P i fredags. Så mycket trevligare än att sitta på tåget! Tjejerna filosoferade livet och skålade för villaavslutningen medan P jobbade å körde. En helt underbar romantisk prins och afton väntade mig på Brändö då jag äntligen kom fram < 3 Jag är en hemskt mycket lycklig flickvän!!
På lördag var det villaavslutning, vi började med ett besök i Gerby och Monå och kvällen firades på Gråsälsöuran där det alltid är lika mysigt. Blev en mycket lugn kväll med roliga spel, bastubad och några raketer.
Söndagsmys för hela slanten. Var och tittade på lite gamla möbler i Palvis på väg hem och sen en dunder sushimiddag, promenad och film som avslutning på helgen.
Och det bästa av allt; jag fick ju sova hem söndanatten också tack vare min chef och hennes fina gest att ge mig ledigt 3 först lektionerna på måndamorgon :D

Nu skall jag bege mig ut på en pinnpromenad så att jag med gott samvete kan ligga på soffan resten av kvällen :)

torsdag 26 augusti 2010

svalt

Efter att ha haft upp fönstren dygnet runt sen jag kom tillbaka tyckte jag det hade blivit hemskt svalt och skönt i min lägenhet nu, t.o.m så att jag måste ha fönstret stängt på kvällarna då jag ligger på soffan. Också imorse då jag stack foten ut från lakanet kändes det kyligt, kollade tempen ; 27 jävla grader fortfarande!!!! Iof har det ju sjunkit 8 grader mot vad det brukar vara så :)

Imorgon är det fredag, gode gud så skönt! Veckan har gått relativt snabbt men jag har haft så ångest över torsdagen att den ändå känts lång. Torsdagarna kommer nog ändå att bli mina horrordagar i veckan, synd att den är så sent så man måste ha ångest nästan hela veckan :/ Sen är det en himla stress att bara se sina egna små apor 1h/dag vissa dagar, då skall läxor kollas, kontakthäftet läsas och skrivas i, bråk uppredas och moralpredikningar hållas. Sen återstår typ 4 min du hinner undervisa och 2 min de hinner jobba och så är deras dag slut. Uff!

Idag var jag och simmade till simstadion, den "simhallen" som är under bar himmel. Det regnade, åskade, sken solen och ösregnade om vartannat. Ganska så häftig upplevelse! Förstår också varför alla mina simskolebarn bara far snett då de simmar ryggsim, det är inte helt lätt att hålla kursen då du bara ser blå himmel eller gråa moln! Det går lite snett mellan varven :D

Nu skall jag fira torsdagen med 2 kokta ägg och ett glas rött. Sen packa väskan för imorgon bär det av hem till Österbotten och mina kära vänner och min sötnos < 3
Det kommer att bli så supernajs att se dem igen!
Återvänder först på månda :p så Trevlig veckoslut och Venetsiansk och Villaavslutning och Allt möjligt!

onsdag 25 augusti 2010

chaffisar

Det finns helt störande sjuka busschaufförer som e helt dragna från röven i den här staden!
Fattar de inte vilket jävla ansvar de har över alla människor som sitter ombord, och tänk på alla de med barnvagn. Vissa av dem borde få körförbud, USCH så förbannad jag blir ibland då jag sitter eller står på bussen -morr!

Vi har idag haft sportdag på Helsingfors regnigaste dag, det öste ner hela natten, åskade och hade sig. De äldre elevernas sportdag blev inhiberad men inte vår av ngn konstig anledning. Så där stod vi sen i spöregnet och jag önskade lite att jag hade ett kontorsarbete :D
Imorgon är det torsdag, veckans pirrigaste dag. Hoppas det blir en bra dag och inte en horrordag!

tisdag 24 augusti 2010

höstkyla

Sommaren i all ära och fint med granna höstar. Men det kunde bli liiite kallare så att man med gott samvete kan dra på sig ett par strumpbyxor, en kjol och ett par fina klackskor då man kilar iväg till jobbet :) och ge upp denna sommarklädsel med skor som skaver som sjutusan :( Det kunde vara soliga, halvt varma dagar med lite bitande höstkyla i!
Denna tisdag var en positiv dag, mina lektioner gick alldeles bra (enligt eget tycke, tar inte assistenternas åsikter i beaktande just nu...!) Tycker om kollegialt stöd i form av skrämselmetoder ;)
Sen träffade jag 2 gamla kollegor från ifjol och snacka ikapp lite.
Nu skall jag faktiskt gå ner till butiken och handla mjölk så jag kan koka mig en god kopp té eller två till lästimmarna, det behagar inte komma ngt roligt på dumburken ikväll...

Sportdag imorgon, tjohooo!

måndag 23 augusti 2010

kräftis nr.2


I lördags rulla jag iväg till Esbo på kräftskiva nr.2 för säsongen. Började med en god champinjonsoppa med skumvin, sen härligt bastubad, kräftor, snaps och vin. Sjöng och hade det trevligt enda till söndamorgon :D
Söndagen var således en skön slappdag, jag kolla Solsidan säsong 1 och läste en bok, faktiskt utan illamående ;)
Idag började jobbet riktigt på riktigt. Vad skall man säga?! Tacksam är jag för mina små yrbollar och de 14h jag har med dem! Det kommer annars att bli en inte minst sagt intressant höst med många sammandrabbningar.
Sen hade jag en helt super eftermiddag, efter att ha förberett lite till BK for jag till en Askarteluaffär på Fredriksgatan och jag skulle kunna gå där hur länge som helst och drömma! Där finns så många fina saker och så roliga grejer, helt underbart ställe.
Kvällen avslutades med kärt återseende på Amarillo, satt i nästan 3h å catcha up med J och bestämde massa roligt inför hösten :D

Nu blir det Danska Hollywoodwifes å sen natisängen.

lördag 21 augusti 2010

dagens inköp


Så nu skall här myyyyyysas hela hösten!

sista snoosningen

Jag visste att sista snoosningen i morse var av ondo, men det var så skönt att ligga och dra sig. Och det är ju faktiskt lördag idag vilket betyder sovmorgon! Men den ledde till att jag missade Ikeabussen kl.10 och får nu snällt vänta på Ikeabussen kl.12 istället. Lite störande, men jag har ju hela lördagen på mig :) Jag menar hur länge kan det ta att inhandla lite ljus?!? (fast skall passa på att kolla soffor, mattor, kuddar å gardiner också till vårt kommande hem < 3 )
Tar en till kopp té och tittar lite på Solsidan medan jag väntar.
Ikväll är det kräftskiva ute i Esbo, först bastu å natta lillen och sen drar festen igång. Man kan ha en rolig fest på 2 också ;)

fredag 20 augusti 2010

(fj)ÄRTER

Jag har ätit ärter ikväll, 330g ärter köpte jag. Men med tanke på räset kan man ju fundera över hur mycket ärtsubstans som hamnar i magen liksom...??!??!
Usch jag fick mina tattski foton av Emilia igår, jag har varit sugen på en till men efter att ha sett mitt lidande på foto "it´s all coming back to me now", så kanske det får vara ett tag till :) Fy fan vad ont det gjorde och fy fan hur jag såg ut under ingreppet!

Nu skall jag fortsätta slökolla kampen mellan Gandalfs och Sarumans stavar och sen krypa till kojs så kanske jag orkar mig upp och iväg med Ikeas andra buss imorgon :)
Natinatt!!

schwimmen

Jag har varit och simmat till simstadion idag (klapp på axeln till mig), och det var riktigt roligt att plaska längd efter längd i en utesimbassäng medan U2 rockade loss med soundcheck på andra sidan, sen en varm och skönt bastustund. Och allt detta för endast 1,70€ mahtavaa!
Första jobbveckan är förbi och den har varit wunderschönes, nu slappa i 2 dagar och sen börjar allvaret igen, yäk!
Har ett otroligt sjukt shoppingbehov, vill ha nya fina höstkläder att bära på jobbet och inte gamla paltor i svart, uuuuh! Måste ta fram mina flygbiljettar titt som tätt för att påminna mig själv om att jag sparar pengar till resan :) :)

Nu ropar disken som besatt på mig och jag måste åobeijj så jag kan slappa sen resten av kvällen ;D

torsdag 19 augusti 2010

höstmys

Tyckte det började va dags för en liten bild, mitt ljusbord med katten å gubben på (åså mina supersnygga tapetisar!). Just love candles!!

Har tillbringat en helt fantastisk dag på jobbet, 4h med stjärnorna, sista 2 lektionerna traska vi ner till Tölöviken för att sitta i gräset och läsa saga.
-Usch måste jag sitta här?!?
- Usch fågelkakka.
-Usch vad äckligt.
(stadsbarn!!)¨
- Titti varför är dina ben så mycket brunare än dina armar?
(koncentrationsnivån på min högläsning va hög)
Och så trafikvettet, jag tror det räcker ganska lång stund innan vi tar oss ngn stanns igen. ELLER så borde vi gå oftare så de får höra mig skrika mer :D
Och på rasten kom en liten dysfasipojke fram å klängde i all evighet och allt jag föreslog att han sku göra va bara nej nej nej.
- Vill krama dig.
och efter att ha hållit mig i handen å pillat på mina gelnaglar
- Varför inte klippa?!??
De är så söta!!!

Grävde ner mig i religionens och historiens underbara värld och har en lite isklump i magen, på måndag kör vi igång, huuuu va spännande!
Som afterwork idag hade Emilia och jag picknick på Kasberget, solen sken och feelisen va typ " Vaddå skola?! Vaddå jobb?!? Det är ju sommar". Så himla varmt å skönt! Efter all ost jag proppat i mig rulla jag hem. Blir simning imorgon!!
Nu kryper jag till kojs, läser Gabaldon, tänker på min prins och längtar till nästa helg då jag får träffa mina kära vänner i Österbotten igen.

onsdag 18 augusti 2010

kickstart

Vi har kickat igång höstterminen och delar ut en ny bok att plasta varje dag, så nöjda små skruttar jag har :)
Det har varit hemskt mkt roligt att börja jobba igen och få vara med mina egna små varje dag. Grovångest inför nästa vecka och undviker in i det sista att börja planera och förbereda ngt, gaaaaah!
Har möte på möte på möte om alla möjliga viktiga och onödiga saker, massa papper å blanketter å lappar att fylla i och komma ihåg, puh!
Har idag fått bannor på jobbet för att jag är för lat :D Sitter med i för få arbetsgrupper och har för få ansvarsområden -lazy me!-
Så nu basar jag då för följande saker; Eftis (men det räknas tydligen inte eftersom jag får en vh för det), festgruppen (men den hade de på ngt sätt glömt bort?!), sittordningen och Minervaguiden (jepp jag som älskar datorer och teknik!). Och så välläsningen och annat smått och gott man brukar få ordna, så nu skall jag vara hemskt mycket duktig och flitig :)

Känner mig som en liten eremit för min dattski hemma har fått spunk så jag är nästa helt datorlös, man kan sätta på den och glo på alla pop-up rutor om man vill förståss. Men det är inte så lockande. Så förutom att besöka stora varuhuset IKEA så måste jag nu också besöka stora Gigantti :( ->hål i min redan hålfulla gris.

Nu är jag hungrig så nu måste jag faktiskt jobba så jag får åka hem å koka sparris sen!

söndag 15 augusti 2010

höst!

Hösten börjar så smått göra sig påmind även om det är värsta tryckande, fuktiga sommarvärmen ute.
Det betyder:
- skolorna börjar
- jag lever ensam igen
- måste börja stiga upp tidigt
- mörkt och kallt ute
- ljus kan eldas hela kvällen
- borde än en gång börja motionera

Har försökt göra min blogg lite höstig och tanken var att ändra den efter årstiderna. Men det kan också hända att jag bara struntar i det för jag hittade en jättefin rosa mall också :)

finsk film

Jepp, jag har varit och sett min första finska film på bio utan text. Missade lite vid bokningen och kom oss på den helt finska föreställningen, men otroligt nog förstod jag ganska mkt iaf och det var inte helt bortkastade pengar.
Sisko tahtoisin jäädä hette filmen och handlar om en tonårstjej i Helsingfors och hennes små teini-bekymmer. Tack gode gud man e uppvuxen på landet säger jag bara!

Nu skall jag hänga lite tvätt och sen ladda inför morgondagen då jag får träffa mina 9 stjärnor igen, kommer att bli en helt fantastisk vecka då jag får ha dem helt för mig själv precis varenda dag. (har inte alls ångest sen då den riktiga läseordningen skall börja följas, men den dagen den sorgen!)

torsdag 12 augusti 2010

skriande behov

av en trip till IKEA.
Har snabbstädat lägenheten och tagit fram min räddning mot höstmörkret och alla depressioner; ljusarsenalet. Men efter att fyllt på alla lyktor och sånt tog lagret nästan slut. Så nu IKEA nästa och lite äppelljus, mmmmm!

Var ut med en kollega igår, kom hem 5.30 imorse och kände mig nästan som en studerande på nytt då jag steg upp och släpa mig till jobb några timmar senare :D men oj så roligt vi hade! Hittade ett mysigt ställe med uteservering som gav sån södernfeelis, I really miss my camera...
Imorgon har vi planeringsdag och sen är det Flow-festival för hela slanten. Och en liten prins som väntar på mig då jag kommer hem <3

onsdag 11 augusti 2010

allt straffar sig

som t.ex. att jag couldn´t care less på både religions OCH historiatimmarna, BÅDE i hela grundskolan OCH gymnasiet. Läste aldrig läxorna, somnade då jag skulle läsa till prov och vet knappt idag när världskrigen var, än mindre om ngn apostel.
Så nu har då dagen kommit då jag skall undervisa dessa underbara ämnen i åk 5-6, dysfasiklass dessutom så man borde liksom ha det på sina 5 fingrar eller ngt...tror det blir att begrava sig i böcker nästa vecka :s

Men nu har solen tittat fram från en blå himmel, jag har varit hemskt duktig hela dagen och tänker därför sticka hem och fixa mig inför kvällens sushi- och vinkväll med min kära kollega :)

tisdag 10 augusti 2010

balettkategorier

såg nyss en glimt av erotisk balett på TV. Det var, hmmm, inte speciellt estetiskt tilldragande, mera..skakigt?!?!...eller ngt ditåt.
Är absolut igen balett eller dansmänniska men tror ändå jag föredrar den vanliga, som Nötknäpparen vi såg i Ryssland t.ex!

argh!

jag blir så arg på min jäkla telefon!! Varje gång jag skriver ett mess och kommer till slutet blir röda lur-knappen överaktiv och fungerar typ var jag än trycker, sen står det "sparar" i rutan ½sek innan det blir tomt. Men sen finns inte det jäkla messet ngnstanns!!!!!!!
I-landsproblem nr.2 är skolan aka bakugnen jag jobbar på. Tänk er följande scenario; 6 våningars solitt stenhus, igenbommat 2 mån i total värmebölja. Det kan jag berätta för er har hunnit VÄRMA UPP både väggar å golv å tak så det känns som en bakugn då du kliver in genom dörren! Puh, så tungt det var idag!
Nog om dagens i-landsproblem då.

Nu har jag bokat våra flygbiljetter hem, så för 3 flyg på 8 dagar blev det 177,11€. Inte så pjåkigt tyckte jag! Plus ca.75€ för 3 nätter på hotell. Jag ser så framemot det!
Fick helt oväntat besök av min nya elev + föräldrar idag, det var en söt liten prick. Skall bli kul med lite nya förmågor i min lilla klass! Det var så roligt på jobbet idag, jag älskar doften av nya böcker. Skulle ha kunnat bläddra i dem dagen lång och bara planera lektioner å projekt, måsta riktigt skärp till mig för att få ngt vettigt gjort :D och hur det blir med genomförandet av mina projekt sen i vinter vet vi ju alla. Men man kan ju alltid tro att man blivit flexiblare och bättre ;)

Skepp ohoj ner i soffan med Gabaldons sjätte å sista :´(

måndag 9 augusti 2010

blackout

efter att ha packat allt igår packade jag om för att omorganisera mitt bärande och tyckte jag lyckades riktigt bra, tills jag kom hit till stan och insåg att jag glömt att sätta tibax typ hälften. Som min viktiga skopåse, med hälften av alla mina skor. Nu är jag som shoeless in Helsinki, har många viktiga saker på G denna vecka och skulle verkligen ha behövt mina sommarsandaler och skor! Och ingen kamera heller så inga bilder från föregående vecka får ni ännu på en vecka...Men en uppdatering om tillståndet i huvudstaden kan ni få ;)

Lägenheten: den stod välkomnade kvar där jag lämnat den. +35 grader varm och hemskt äckligt igen stängt! Har för länge sen gett upp mina patetiska försök till att städa upp och organisera ihop mitt boende igen. Det är helt enkelt för VARMT inne och fuktigt ute så det slutade med kalldusch, saft och GG :) Lämnar den tråkiga biten till ngn kall dag eller natt jag inte får sovit! Kan ju bara konstatera att borta bra men hemma bäst! Skönt att vara bland sina egna saker igen, få göra saker på sitt eget sätt, egna jåånor och egna göromål.

Jobbet: skall tydligen få en ny elev, spännande! Can´t wait tills imorgon då jag får pumpa rektorn på detaljer. Skall faktiskt bli riktigt roligt att återvända, börja planera och fundera, få träffa alla mina stjärnor igen och få lite rutin på livet! Har drömt om jobbet nu 2 nätter så tror det börjar bli dags att återvända ;)

Schemat: måste säga att jag är mäkta imponerad av rektorns försök att hålla mig kvar och minne vad hon lovade; hon har gett mig ledigt 3 första timmarna på måndag morgon så att jag skall kunna sova i österbotten en extra natt och ta måndagens morgontåg till jobbet, och så slutar jag 1h tidigare på fredag (tyvärr hjälper det inte mkt eftersom jag inte hinner till 13-tåget) men 2,5h är inget mot en hel kväll och en hel natt :D
Utöver det var min första tanken "Det kunde ha varit värre", har hela sommaren gått och haft ångest över vilka timlärar-timmar jag kommer att få och har förberett mig på det värsta. Andra tanken var "Det räcker helt bra den utmaning hon gett mig iår" (undrar om hon medvetet "straffar" mig för att jag inte lovat hela året?!?!) 5h av dem är helt OK, men de andra 5h kommer att kännas lite vatten över huvudet. Jag hoppas verkligen att samarbetet med assistenterna kommer att fungera där! Tror det snarare blir de som får vägleda mig eftersom de känner eleverna, och så hoppas vi på inga skador tack!

Sociala livet: har redan tre roliga saker inskrivna i min kakkabruna kalender för denna vecka, träffis med en kollega på TP på onsdag, Flow-festival med en kollega på fredag efter jobbet och sen sötnosen här fre-sö, hurra!! Hade tänkt att inte fylla kakkakorven till kalender med så mkt bokande och program som fjolårets lingonkorv, men det gåååår bara inte. Det är så ROLIGT att ha ngt att se framemot ;D

Resor: läs och begrunda samt förstå, att efter 2 år har vi faktiskt fått tummen ur r-ven och bokat en resa!!!! T.o.m 2 in 1 resa. 9.10 bär det av till Londons storstad, turista, hälsa på N&A, shoppa och ev gå på musikal. 14.10 går flyget från London till Riga och Rigas äldsta värdshus som numera är omgjort till hotell. Hotelliv med frukost och rena lakan, badande på spa, behandlingar, god mat och kanske lite till shopping om plånboken tillåter?!? 17.10 torde vi landa ngnstans i hemlandet igen. I just love it!!

Jag är faktiskt ganska lycklig för tillfället. Skall hålla hårt i den känslan och försöka ha kvar den hela veckan, det känns så bra just nu!
Off till butiken och fylla mitt gapande kylskåp...

söndag 8 augusti 2010

lite dött

på bloggfronten den senaste veckan och det endast för att jag haft så otroligt roligt! I princip ända fram till nu, har hämtat ut min tågbiljett och skall nu packa ihop sommarens och samboendelivet för att 06.22 imorgonbitti styra kosan tillbaka till storstaden.
Kommer lång uppdatering då om mitt internet fungerar...det som ändå är viktigaste är att jag har roliga saker att se framemot, och flygbiljetter som visa pantar på ;D

onsdag 4 augusti 2010

irriterad

nu har jag sovit precis HELA kvällen, hur störande som helst! Kommer att få sitta uppe hela natten och vara irriterad över att inte kunna sova. Iof var det nog ganska skönt med en lång lur :) men det borde finnas måtta med allt!
Får plöja genom Gabaldons femte nu å knapra vindruvor, heja heja!

måndag 2 augusti 2010

allt sportas är farligt!

t.o.m wii. Fick erövrat kontrollen igår och började så sakta med bowling för att avsluta med svärdfäktning. Så resultatet efter gårdagens soffträning för min del var
1 st meddelade på TVn "Tittskus remote is out of contact"
1 st söndrigt glas och smoothie samt glasbitar på golvet.

Så jag säger det igen; all form av sport är farlig, så det så!

söndag 1 augusti 2010

livet är härligt!



I fredags var det simskolavslutning, min sista! Jag tror det iaf, styrelsen tog mig inte på särskilt stort allvar då jag meddelade att jag inte kommer nästa år eftersom jag sagt samma sak de senaste 3 eller 4 åren :D
Kvällen spenderades i Kålax, en super villafest med alla de rätta ingredienserna; kära vänner, omväxlande fint väder, god mat, god dricka, spel, roliga saker, bastu å bad.

Det resulterade i att lördagen, vår 2årsdag, för min del stundvis var lite tung. Men det blev en härlig dag iaf med superlång sovmorgon, badkar, presenter, film, powernap och sen till Kantarellis och äta gott och fint. Jag har en underbar prins som jag älskar av hela mitt hjärta!

Denna söndag har inte heller varit så pjåkig, låg och drog oss länge och väl, jag läste och A tittade en film. Kom oss iväg in till stan för att köpa sushi från Vasas nya (och enda!!) sushi-restaurang. Och naturligtvis blev vi INTE besvikna, hur kan man bli det på ngt så fruktansvärt gott?!?!? Jag rekommenderar det varmt kära vänner! Under dagens mathandlantur till Prisma drabbades vi båda av "vi-ska-börja-leva-hälsosammare-och-motionera-mera-och-vara-duktiga-resten-av-livet"flugan. Vilket resulterade i att jag kom hem med en träningsdräkt (ingen aning om NÄR jag hade tänkt använda den men det återstår väl att se, fin va den iaf och på rea :D) och A med ett par byxor till sin jacka som han köpte förra rean. Så nu väntar vi bara på när vi verkligen skall förverkliga det också. Dagens motion har endast bestått i en promenix in till stan, 2 varv i trappan och A har nu värmt upp wii i snart ½h...

Tror jag måste vänta lite med min motionärsdebut eftersom mina stackars fötter tror de är gravida eller ngt annat besvärligt. De är helt svullna, jätteömma, fulla med stora giftiga myggbett som är muterade och 4 nya skavsårsblåsor på hälar å tår. Så jag kan helt enkelt inte klämma in dem i nå par skor, hittade tyvärr inga passliga flip-flops att tröstshoppa idag heller...så det får helt enkelt bara bli vila och barfota utan strumpor och skor nu :)

Nu skall jag försöka slita kontrollen ur handen på A, annars får han så mycket smygträning!