onsdag 29 februari 2012

Nyheter!

Nå nu wöördfåijdar jag under namnet Tittsku. Helt inne e både jag å blommen84. Vi hann nästan inte umgås idag i mitt gamla vardagsrum. Annars inget nytt. Förutom att jag dog lite av lycka idag på Tokyo 55 då vi åt sushibuffeeeeeeeee. Naaaaami! Stressåt på för alldeles lite tid. Must do again! Natinatt på er från Esbokällaren!

På väg igen.

Det är sjukligt vackert väder Sibbo. Solen värmer å allt strålar å gnistrar.
Vi sitter i bilen...
På väg till staden. Dumpa bilen och hoppa på bussen.
Njuta, ströva, längta, sakna, ta vara på. Åh så jag längtat och åh så jag skall njuta.

Hittills har vi haft en alldeles superskön ledighet och tankat krafter på landsbygden. Nu byter vi till stadslivet. Tur man har goda vänner utspritt lite här å där :)

måndag 27 februari 2012

Promenaden.

Vi gick på promenad idag jag och min sambo.
Med hund å vagn å baby.
Så värdinnan fick vila efter en sömnlös natt.
Och det slog mig att om nåt år kanske det här är vår vardag;
Eget boende, hårboll och med bästaste turen ett fyrhjuligt åkdon.

Jag skulle ju önska och hoppas att vi kom oss nån annanstans före det, kom oss nån vart här i livet.
I morgon skall vi till Ikea. Kanske det är en början?!

söndag 26 februari 2012

Njuter

Härligt väder med solsken idag.
Vi tog sambosar, hund, vagn å barn på promenix i världens sötaste hood.
Nu sku jag måsta flytta hit!
Ha ätit pizza, druckit lite vin.
Badat bastu.
Njutit.

Gotta love the sportlov!

fredag 24 februari 2012

Hjälp!

Kan någon vänlig själ hjälpa mig och berätta vilka böcker som hör till serien the Vampire Diaries och i vilken ordning de kommer?!?!
På engelska tack.
Jag har googlar å wikipediat och det kommer alltid massa böcker fram och jag har hört att det bara finns fyra?!
Jag vill ha serien, inga externen versions yet!

Tackar på förhand!

Sportlov!

Och min godisstrejk är till ända!

Idag hade vi bjudit in en annan liten skola till vår lilla skola. Lärde känna varandra lite, rundtur och sen skidtur. Vi är ju berömda för vårt vackra skidspår som går från skolgården och sköts av översnälla spårmästare. Roligt att se då eleverna blandas upp, kommer fram helt nya sidor hos dem då andra elever kommer in i bilden :)
Härligt väder hade vi också, perfekt för en tur i skog och mark och längs träsket.

Men nu var det nog dags för lite ledigt. Så tar vi nya tag och nya diskussioner efter sportlovet.
Hej på er!

torsdag 23 februari 2012

en ledig eftermiddag

Vad gör man en e.m då man är hemma otroliga 15.00?!?! Jo, man åker och handlar och sen sysselsätter man sig själv lite. Plockar farm en och annan pytsa och attiralj och så sätter man igång med att klotta ner köket:
Smula sönder LU-kex och strö ut dem i en pajform eller annat lämplig storytat konkret substantiv. OBS! Att få smulat de små liven var den tyngsta biten ;)
Sen vispar man ihop 1 burk grädde och 1 msk vanlijsocker. Och det skall vara den prickiga sorten för that´s the good shit man!
Så vispar man ihop 3 äggvitor till skum. De liknar oöverkomligt en kroppsdel då man lyft bort visplarna.
Blanda ihop 3 äggulor, 1dl socker och 100g smältost. Detta är den andra tricky situationen att få smältosten jämnt fördelad. Men det går nog med lite tålamod och sakta vispande.
Rör ihop hela härligheten. Observera att jag gjort dubbelsats så därför är koppen så fylld.
Häll ut i formarna och dekorera om du vill med kross som blev över. Sen kom den allra svåraste biten att hitta 2! RAKA ställen i frysen dit du kan ställa dem att stelna ihop nån timme.

Nå där var sen de cheesecakens. Jag älskar cheesecakes! Detta är ett gammalt beprövat recept jag ärligt stulit av min mor och skrivit upp i sjuans husabok :)

Nu är halva e.m kvar och heeeela låååånga kvällen. Suck och stön!
Jag tror jag skall knapra ner tomtarna ur fönstren :) packa och längta ihjäl mig till imorgon då sportlovet börjar och vi äntligen kommer oss bort och iväg härifrån igen!

onsdag 22 februari 2012

gröten

Det bröt ut stor förundran på förra TUR-träffen.
Sätter du socker på gröten?!?
Öööh, ja!?!! Det har varit en självklarhet för mig fram till nu. Gör liksom inte alla människor det?! Man får ju socker-kanelblandningen på jobbet också. Sylt är mera sällsynt, men på risgrynsgröt kan det, eller plommonkräm, vara smaskens.

Men på pärlegröten, där kan man inte vara utan varesig
sockret
kanelen
smörögat

Vad lägger ni på er gröt?!

eftermiddagen

Garn: jag återupptog kottproduktionen i brist på annan sysselsättnign i finkon. Försökte mig på ett sockpar men det var nog kanske första och sista på länge. Den hälen den var nog i en egen särskild kategori den! Så det blir väl nåt vantpar till före våren är här...

Mascara: Varje morgon konstaterar jag att f*n jag behöver nytt, det är slut och torkat i kanterna. Sen 2min senare då jag borstat tänderna har jag glömt det...slog på stort idag och böt från black till brown-black. Omväxling förnöjer...

Helmigröt: Så fort sambon är borta måste jag tillreda delikatesser som annars är förbjudet på menyn. Ett litet tips dock om ngn får för sig att pröva denna goda ting; Stå inte och smek paddan å läs en massa bloggar samtidigt som du häller alla gryn dit. För de 12sek det tar för dig att läsa meningen färdigt på, så har grynen klumpat i hop sig till ett jätte-massivt gryn...

Nu laddar jag för tantgympan, detta väder inbjöd ju inte direkt till ngn tur före. Alltså snöyra i plusgrader. Finns det ngt mer irriterande?!? Fryser fast överallt och bildar fina små isklumpar å -hinnor. Morr!

tisdag 21 februari 2012

Fastlagstisdagen

Idag är det fettistisdagen.
Det betyder pulkaåkning, skidning och faslasbollo.
Jag spar min bulle till veckoslutet då sportlovet inleds :)

Skola 2 skall idag besöka min jättegamla skola som jag gick i för typ 22 år sen. De skall åka pulka där och gå in på rundvandring. Det skulle ha varit så roligt att åka med, uppleva lite gamla minnen och se hur smått det också var. Då man som 6 åring började förskolan och sen skolan tyckte man ju att allt var jääääättestort. Men inte år, kanske jag får en ny chans nån gång...

Ha en fin dag!

lördag 18 februari 2012

helgplaner

Igår var vi och såg Årvasrevyn. Den får klart godkänt men inget superhöjande förutom de återkommande Mommoraiders å Gubbdagis. Å Delikatesser från grannbyn va ju ganska roande också.
Idag är det TUR, vesijumppa å mat med tjejerna. Sen skall sambon å jag på visit å äta ännu mera tror jag.
Imorgon är det fastlagsskidning på programmet. Starten går kl.13 och man anmäler sig på plats ifall nån med barn i dagis och/eller på förskolan läser detta. Det var nån som glömde komma dit med lapparna :)

Aldrig en lugn stund som kan ägnas åt städning, så syyyynd!

torsdag 16 februari 2012

päronet

Piff-domen löd: A-formad päronkropp, smala axlar med mycket gäddhäng och en enorm bakdel. Skall med fördel använda axelvaddar för att "jämna ut" profilen, stora smycken och halsband som drar blickarna upp från höften, båtringning för att fokusera på mina fina sluttande axlar. Framhäv midjan med bälten och koftor knäppta på smalaste stället. Framhäv bysten (som om de inte skulle synas annars?!?!) använd axelbandslösa tröjor och toppar eller halsterneck (visst om nån betalar läkarräkningen sen!). A-formade klänningar och kjolar, gärna en hög klockkjol som drar blicken till tighta midjan och som svämmar ut över arslet sen och ljusa färger upptill. Matta strumpbyxor och svarta tighta byxor. Kjolar/klänningar som slutar där benet är som smalast för att ge illusionen att hela benet är så smalt (i samband med A-klänningen då som döljer stockdelarna) osv osv...

Sen är jag en varm höst. Gul hy. Mycket varmt rött, orange och brunt. Och guld.
Så tjaa, här måste väl handlas en ny garderob nudå :D

piffiff

Vi skall piffa persenalen ikväll.
Jag har absolut ingen aning om vad det går ut på?!
Önskar mig iaf lite tips om färger och former och sminkning.

Men först skall jag hälsa på momi å mofi. Rulla iväg över pissdiket som ett annat helmigryn.
Ifall ni undrar, så ja jag är lite trött i bruna irisen och grå substansen idag.

onsdag 15 februari 2012

en av läraryrkets baksidor

Förutom då att man förväntas kunna och veta allt.
Detta att man måste undervisa i allt. Jag har mina favoritämnen att undervisa i. Sen har jag de ämnen som går helt av sig själv och de som nu bara svävar förbi för att man måste.
Sen kommer alla dess BLÄÄÄ saker man MÅSTE undervisa och måste GÖRA. Samtidigt som man bara vill lägga sig ner och gråta en skvätt skall man inspirera och undervisa och motivera de stackars barnen.

En av de sakerna är skridskoåkandet. Jag ogillar det av hela mitt hjärta och får ont i fötterna bara av att tänka på det. Jag vacklar fram som en halt å vingskjuten kråka och försöker för bästa förmåga hållas stående. Försök då sen undervisa och lära hur man skjuter fart med bara skären och T-bromsar och åker bakåt och hej å hå. Dessutom iskalla tår (VARFÖR kan skridskorna inte vara fodrade?!?!?), 3 storlekar för stora skor å 4 spikar som kommit genom den murkna hälen.

Idag hade jag INTE en av mina bästa lektioner!

Jag tror jag kände en!!

Det här är typ lika stort som då man känner första sparken:
Jag kände första konten ikväll!!!
Då vi stod och vinglade och spände oss i sidobrygga och jag damp ner som en annan fisk, så kände jag en kont mot mattan. Det måste ju betyda att det försvunnit lite mulligtlulligtludd däremellan. Jeij!
Sen har också sändarbandet och sport-BHn börjat skava. No great success där inte!

tisdag 14 februari 2012

dagen < 3

Det är alla hjärtans dag.
Vi äter god mat och dricker ett glas rött.
Eldar ett av mina nya YC-ljus.
Och doftar på blommorna.

Puss på er!

måndag 13 februari 2012

high five!

För alla duktiga skidåkare idag! Vi har skidat skolornas BotniaWasa hela kommunen.
Jag hörde ytterst lite gnäll i spåret, förutom några stora pojkar som hade ett mycket fult språk trots små mössöron runt om. De allra flesta elever var glada och drack varm blåbärssoppa med hela ansiktet.
Jag själv blev lyckligt lottad och graderad ner till 16,5km från de eventuella 23km. Det var fint spår om ändock trögt med glidet. Kunde varit lite mera sol och nån minus till.
Jag hade mina nya Ullmax "värmeshorts" på mig och frös nästan inte alls i rumpan. Övergav ganska snabbt tanken om att skida baletten nån gång inom närmaste framtid men sätter som mål till nästa år, OM jag får jobba i samma kommun, att skida en längre sträcka. Jag var inte ens skakig då vi spurta över mållinjen :)

Nu skall jag i alla fall belöna mig själv med ribs å apelsin samt lite vampyrer. Tror det blir en tidig kväll i kväll!

söndag 12 februari 2012

taggigt



Det blev ju ett par kottar till tillsist. Ett vuxenpar. Som var avsevärt jobbigare att sticka, speciellt eftersom man gjorde två högervantar i stället för en av varje. Bästaste super-mami fixade misstaget, skar upp den ena och stickade en tumme samt sydde ihop gamla tumhålet :)

De är levererade och jag hoppas de kommer till användning trots att passformen var lite med ändan före. Det är nog inte så god idé att sticka stora produkter utan mönster och experimentera sig fram...det är ett minipar till som borde fixas och sen tar vi lite kottpaus och borde fokuserar på evighetsprojektet mitt.

Nu skall jag fokusera på att samla ihop mina skidgrejer och förbereda mig mentalt inför morgondagens skidning! Men man måste ju se det from the bright side; om jag inte orkar och lämnar i spåret så får jag ju åtminstone åka skoter en gång denna vinter!

Lite av dagens

I år fick vi Kuckus-stationen på vår lott. Nya platser varje år så man inte blir uttråkad. Mildare väder men snöfall som gjorde det tungt i spåret. Skulle gärna ha fått vara några grader kallare, tyckte jag som stod där med korset på ryggen å drack varm oboy med Pipsa. Inte en enda kund hade vi heller :)



Sen har vi firat på prärien. Efter 2 nätter med allt för lite sömn och tidiga väckningar + program resulterade i att jag var en såndär ypperlig födelsedagskaffegäst som somnade sittandes i soffan. Det är den där mammagenen jag saknar, den som gör att man klarar vilka situationer som helst fast man är nästintill död. No can do!

Jag hoppas på superbra väder imorgon; kallare, sol å vindstilla. Vi skidar skolornas Botniavasa imorgon och jag har blivit tilldelad vatten över huvud, en riktigt drukningsuppgift om det vill sig illa. Men på vissa skolor behöver man tydligen inte alls skida om man inte så vill eller så skidar man därifrån man vill vare sig man har elever eller ej som startar från den stationen. Underligt det här med olika tillvägagångssätt fast vi tillhör en och samma arbetsgivare...

torsdag 9 februari 2012

suckis!

Ibland blir jag bara så trött på mig själv!!!!
Hade ett beställningsarbete.
Stickat som en galning den senaste veckan för att få den leveransklar till helgen.
Men fan då jag skall sticka slutspurten så har jag gjort TVÅ HÖGERSAKER istället för EN höger och en VÄNSTER. Och nu finns det ingen chans i världen att hinna producera en till; ikväll tränar vi, imorgon jobbar vi och sen serverar vi på revyn och så vips var helgen här då.

Nu vill jag bara lägga mig ner och gråta och bränna upp allt garn.
Jag är värdelösast sämst på att hantera motgångar!

onsdag 8 februari 2012

vintervädret

Alltså det är ju alldeles underbart ljuvligt dessa soliga och kristalliga dagar!
Synd att träden blåstes så nakna efter måndagens bläähväder...hann ju förstås inte fota eftersom vi hållit oss inomhus och det inte varit nå fotoväder längre då jag kommit hem.
Kylan är nu också okej då den stigit över -20 och jag har köpt en kupévärmare från H-H :)
Och känner ni värmen från solen, ljuset som håller i sig längre och längre. Det kryper sakta men säkert mot våren nu, balkongpimp, värmande sol i ansiktet å klackar...hurra!! Livet kan börja le och leva igen, tackar och bockar!

tisdag 7 februari 2012

Den lilla bilen

Vi brukar skoja om att ifall vi nån gång skaffar hund, barn eller dylikt som kräver utrustning så vi är tvungna att skaffa en farmar-bil, så kommer A att vara hem från jobbet för annars blir jag isolerad här och kan inte förflytta mig och röra mig. Det eftersom vi då torde ha så stor (och eventuellt lite dyrare än nu...) bil att han inte låter mig köra den eftersom den lär ta i lite här och där och jag inte får parkerat den. Haha, sen skämtar vi om det i all oändlighet.

Nå i lördags i Vasa stad fick vi ju lite eld under brasan igen då. Skulle jag då haft en farmar-bil skulle jag inte ha kunnat göra en 3cm-bak-och-2cm-fram-sväng mm för mm där i parkeringsgrottans betalningsautomatfil då jag insåg att jag inte betalt och måste köra ner igen och hade flertalet bilar upp i ändan på safiren.

Det här vinner lätt inlägget med de längsta och sämsta uppbyggda meningarna. Gonatt!

fredag 3 februari 2012

förra helgens inköp

Förre veckoslutet var jag och syrran på mässa, och shoppade lite.
Jag köpte lite på rea och lite på vanligt.
Förstås bara och endast sånt som jag verkligen verkligen behöver!

Så nu har jag lite så där jättelängtan till bar asfalt, varma kvällar, ljusa nätter, uteserveringar och tunna klänningar. Bortser stort från skavsår, helvetessjuka fötter och att det inte finns en uteservering inom en 30km´s radie.

Detta Antarktisliv tärde på mina nerver denna vecka. Jag älskar vackra soliga vinterdagar, men tzeesus låt graderna stiga till -15! Jag förfryser min hjärna med detta!!!
Motionerandet som kom sig så bra igång i början av året håller på att falera. Jag menar seriöst, man kan inte motionera utomhus i -30 grader! Var på en powerwalk/länk i veckan och bronkitfall var inte långt borta. Huij!

om att jobba med fina typer:

Jag har ju ett litet vad på G i livet. Inget sött å salt och onyttigt fram till sportlovet.
Det var ju en väldigt dålig timing på året;
vi har varit på kaffe upp till gårdskvinnan då jag knaprade knäckebröd å de andra kaka å bulla
vi har haft saftkalas med bakelse då en elev slutade
vi har haft Runebergstårtor i 2 omgångar
vi kommer att ha fastlagsbullar
osv osv.
Vår fantastiska köksa, hon har en låda i frysen som det står mitt namn på. Dit fryser hon ner mina andelar av det. Gissa hur sockerhög jag kommer att vara v.10 :D :D

torsdag 2 februari 2012

statistikcentralen

En vandrade sådan är jag under vintern. Bara det att ingen orkar hålla räkning å föra statistik över hur många gånger det smäller och sprakar kring mig varje dag. Har varit sådan sen barn och är det fortfarande. Det är FRUKTANSVÄRT irriternade att få små elstötar konstant och att dela ut åt barnen å andra man kommer i kontakt med. I bland gör det faktiskt lite ont också.
Kan man typ joda av sig eller nåt?!?

onsdag 1 februari 2012

laxmuffins

Idag hände något ovanligt, jag lade på ugnen!
Lånade ett recept från Lindas blogg och kockade ihop 2 plåtar. Skriver ner receptet hit också om ni vill testa :)
Laxmuffins 10-12 st
6 ägg
1 dl grädde
1,5dl riven ost
150g kallrökt lax
2msk hackad gräslök (jag använde rödlök)
salt
citronpeppar

Grädda 175 grader ca 20min. Sätt formarna i en muffinsplåt för annars rinner de ut.
De sjunker ihop lite då man tar ut dem ur ugnen och blir skruttiga.

AA

ApelsinAvkommorna.

En fråga:
Såg apelsinerna ut så här på det ljuva 90-talet?!? Jag har inget minne av att de avlade småapelsiner inuti på den tiden, utan att man kunde äta varje uns av innehållet. Är det först på senare tid de genmanipulerats så?!?

Jag har hamstrat hem apelsiner, trots småavkommorna är de goda. Dock lite klottiga men nami-nami!
Detta att inte få äta sött å salt å allt vad som går under kategorin "godis och ohälsosamt" håller på gå mig på nerverna! Jag längtar till sportlovet, då skall jag sätta tänderna i en STOR fastlagsbulle.
Och i smyg är jag lite glad över att sambons rökstopp inte fungerade denna gång heller, att tänka att vi båda sku va lika stingsliga samtidigt gör att jag inte vet om finkon sku finnas kvar så länge till...men förhoppningsvis nästa gång går det bra för honom också!