söndag 30 juni 2013

Regn!

Det är mysigt i bland. En dag, en natt, eller så. Nu börjar jag bli riktigt riktigt trött på det! Vill ha sol, hetta och 26 grader i havet tack!


Allt det som jag tänkte göra nån dag då det regnar i sommar är ännu ogjort. Detta var veckan vi skulle vara på villan. Njuta av sol och ledigt. Nästa den då jag fixar lite före maken får semester. Nu har många många regndagar slösats hit och inget gjorts. Känner stressen komma smygande då vädret inte samarbetar med mitt tidsschema!





Bland alla korsord och maskor i dag har vi haft fint besök på villan. Alla vill träffa finaste pappa som kommit hem från E4.
Det kommande året kan jag gärna ta paus från textmeddelanden och telefonsamtal mitt i natten. De innehåller sällan nyheter som gör gott för nerverna. Vi har haft en del nu med tre pers i familjen som åker ambulans kors och tvärs i landet.

lördag 29 juni 2013

M vs M

Musen versus Maken

Musen på verandan 1-0
Musen äter rester 1-0
Musen gömmer sig 1-0
Musen återvänder och äter mer 1-0
Musen gömmer sig i röret 0-1
Musen fångas av maken 0-1
Musen skall kastas till sjöss 1-0
Musen jagas av maken över klipporna 1-0
Musen gör maken andfådd 1-0
Musen gömmer sig och försvinner 1-0

MUSHELVETE ÅTERVÄNDER TILL TERRASSEN och maken gör om allt ovanstående 16-2

Vem har övertaget?!? Inte maken och människan i alla fall. Vi ligger lite i underläge nu och jag byter villa! Den e fortfarande med i gamet.

fredag 28 juni 2013

Mixed

Ja hör ni, skogsbrand är det väl inte risk för i våra hoods de närmaste dagarna.
Vädret till trots igår drog TUR på backträning. Den här 2 månaders siestan gjorde sig ganska hastigt påmind. Både angående kondition, uthållighet och styrka. Det var shaky banan-leg efteråt och har straffat mig hårt idag!




Pysslade om lite hemma. Tog till vara bortglömda födisrosor och gjorde stilleben. Tyckte om färgen i dem. Har pysslat ihop bröllopsfotona och ramarna och bakgrunderna idag. Nu behöver jag en mild grön-ish duk bara.












Det senaste dygnet har innehållit lite sömn och tvära kast. Tycker det börjar räcka nu, vår familj har utnyttjat stadens transporter tillräckligt! Vi behöver vila och återhämta. Jag hann ändå med att träffa mina fina vänner och besöka loppis idag. En jeansjacka för tre hela pengar fick jag med mig hem :)




Ikväll öppnade vi sista bröllopsskumpan. Maken fick semester en vecka tidigare än väntat, vi är på villan, solen skiner, havet doftar och alla mår bra. Vi har mycket att vara tacksamma för och glada över.

torsdag 27 juni 2013

Herredumilde!

Vilket väder vi har! Det åskade så husen skakade här ute vid havet i flera timmar i morse. Jag fick sovit absolut ingenting. Och regnet, SOM DET REGNADE! Nu har det varit lugnt i 2h men jag ser förljande oväder dra in över vattnet. Blixtar och dunder, lite obehagligt om ni frågar mig!

Sen vet ni, vi har varit gifta i 9 månader nu och av dessa 12 som fick varsitt månadsuppdrag har 1 genomfört det och en halv var på god väg, blev tyvärr inhiberat pga sjukdom men vi fick produkten av det trots att vi inte gjorde det tillsammans. Jag tycker det är lite tassigt att inte kunna avvara en timme av månadens 720h. Trötthet? Stress? Okapabla att planera? Ointresserade? Vi struktrear mer än gärna om så det passar med umgänge, enligt mig är vänner något av det finaste och viktigaste man kan ha! Märks ganska bra ju äldre man blir vilka som verkligen står en nära, hör av sig och bryr sig. Kan se utanför sin egen bubbla. Oberoende vilka situationer och skeden man är i av livet.
Detta är nu en gratis och ärlig pik åt er återstående 3 att inte glömma bort era uppdrag ;)

Mattvätt

I går fick jag äntligen tummer ur då och åstadkom lite mattvätt. Herregud så tungt det var att kånka dem av och an och skölja dem i vattnet och få upp dem på tork. Våta mattor väger massor. Värsta träningspasset! Och due to vattenståndet här på villan så var det säkert ett halv kilo sand i den stora mattan också, pust! (fast efter morgonens dunderskur har jag höga förhoppningar om att det runnit av...

Kan än en gång konstatera att jag inte ärvt så mycket av hushållsgenen av vår mor. Hon har alltid varit jättenoga med hemmet, gardiner, mattor, städning, dukar, you name it. Tror tyvärr min syster for iväg med alla de generna. Hon har ett lite mer kliniskt städat och pedantiskt hem än slarvmaja-minä. Jag är dels inte intresserad och sen ger det mig ingen euforisk känsla av att ha rentvättade fösnter och tallsåpsdoftande mattor. Jag är en sällskapsmänniska ut i fingerspetsarna som tycker att allt sånt där tråkigt blir så mycket roligare om någon är där och underhåller mig samtidigt :)
Och varför måste man göra en massa sådant då? För vem gör man det? Egentligen. "Bara för att de hör till och man måste". Hm...





tisdag 25 juni 2013

Dagens

Det regnade hela förmiddagen. Var mulet hela dagen. Till sist kom kvällssolen fram. Vi njöt. Grillade och pick-nickade på klipporna. Grillade våra första, alldeles egna odlade, nyypääror. Inte riktigt klara än. Två kålar gav mycket lite potäter. Och så spanade vi på småtipona, de var så roliga då de dök och hade sig.















måndag 24 juni 2013

Hängt

I dag har jag hängt. Med solen, boken, värmen, stickorna, tidningarna och kanoten.
Och det är nu först vi snackar avslappning, ledigt och påfyllning av energi. Har spenderat en dag själv på villan. Och vädret var toppen halva dagen. Mera sådant tack!
(Fast helst heldagssessioner som inkluderar kvällssol).









Sommarnätterna bara måste vara den bästa uppfinningen ever!
Krankar och brömsar måste vara DEN SÄMSTA uppfinningen ever. Hur tänkte han där liksom?!?

Påbörjade ett nytt projekt idag. Måste stort tacka min fina svärmor som förser mig med all utrustning och en hel del med pysselinspiration!


Nu får jag nog klättra upp på loftet före the myggs kalasar upp mig.

Produktionen


Under mina 7 dagar hemifrån har jag åstadkommit 7 "saker". Inte lika galet produktiv som Linda som skall göra många saker och har en hel del projekt på gång som skall färdigställas.

Jag färdigställer mina idag eftersom jag inte hade någon synål att fästa med med på färden.
Sen skall jag börja på ett lite större projekt åt ett av våra fadderbarn. Det är hemskt roligt att sticka smått och babystuff eftersom de går så fort att göra färdiga :) Till och med min syster tyckte det då hon provstickade lite på den gröna strumpan. Den skulle för övrigt bli en skrynkelsocka, jag var helt övertygad om att jag kom ihåg mönstret utantill eftersom det inte var så svårt. Nå, det gjorde jag ju inte. Men de blev ganska roliga med bara halva mönstret på också :)

söndag 23 juni 2013

Villa Donabacka

Där har vi spenderat midsommarhelgen. Med god mat, spel och ljuvligt väder. En liten avstickare gjorde vi till Borgå i går på eftermiddagen.





















Nu blir det nog att leva nyktert i två veckor. Känner lite panik angående klädseln till bröllopet vi skall på i juli. Det blir inga sockerfyllor, fettfyllor eller alkoholintag. Bara ägg, vatten och kvarg :)

lördag 22 juni 2013

Midsommarmaten

Som vanligt då vi hälsar på herrskapet Govenius blir vi alldeles bortskämda med mat. Och vädret var ljuvligt! Vi invigde deras nya utemöblemang midsommaraftonen till ära.











De flesta recepten är tagna ur Lantlivs sommarnummer. Sill-rom tårtan var alldeles ljuvlig! Till och med maken tyckte den var god.



fredag 21 juni 2013

Mera sötnötshäng




The happy camper @ K4.
Har varit så härligt att kunna umgås med honom flera dagar i sträck. Se hur han går framåt och återhämtar sig. Otroligt vad små barn klarar av!
Han har nu bara kvar en kanyl i foten och näs-magslangen.
Och så har jag ju fått massor av värdefull systratid också!


I går kollrade jag mig iväg till Sörkkä och blev bjuden på urgod sallad. Och sen mitt i allt hämtade min älskade make upp mig och vi sov i Haga i natt.
I dag var det sista hänget med sötnöten. Glad och nöjd som vanligt. Har äntligen sluppit alla minifabo-outfits och fått ta på civila kläder :)





Nu njuter vi av det finaste sommarhelsingfors som finns! Skall nostalgisera i Eira och Rödbergen inom kort samt besöka Helsingin jäätelötehdas. Sen styr vi kosan mot Sibbo och inleder midsommarfirandet.


Trevlig midsommar alla!

onsdag 19 juni 2013

Trött man

"Måste börja morgonen med dusch, IGEN. Det gör mig så förbannad så jag varken äter eller sover på flera timmar. Bara lär rumskompisen pikkuvauva hur man övar upp lungkapaciteten."
Till slut slocknade en övertrött pjäs.





Jeee, en pappa kom ju med i dag också. Vilken lycka att få återse honom.
Har du sett moster, min far är här!





Men en trött och knorrande man vill nog helst bara ha mor nära.

Vi var ut på promenix idag. Jag vilade skavsåren utanför Fölisön och njöt av vädret en stund.
Efter kvällens maffiga pizza är det vertikal läge och stickorna som jobbar.







tisdag 18 juni 2013

No hits today

I morse var det bad, ingen hit!
Sen skulle slangar och grejs dras ur hjärtat, ingen hit!
I dag tränade vi lungorna och kontrollerade, på eget bevåg, att saturationen verkligen fungerar.

Vi försökte chilla lite mellan alla sköterskor och läkare.








Mamma va bäst idag. Alla andra var potentiella fiender som bara var av ondo.


Inte riktigt övertygad av mosters besök idag.
Mor och moster skippade sjukhusmaten och gick löst på Tokyo55 istället.





Sen gick jag på stan en stund och så träffade jag Oscar och catcha up med senaste skvallret.

Hoppas på finfint väder nu i dagarna fyra så vi hinner njuta och chilla ute.

Kynsilaukka och Torni

De två ställen avslutade min första dag i staden. Måste passa på med vitlöksrestaurangen då våra makar inte är närvarande :)





Finfin utsikt från Torni. Över den älskade staden. Som att komma hem varje gång jag kommer hit <3 Den finska sommaren personifierad ikväll, ljust, snålblåst och fittigt kallt var det! Men desto bättre samtalsämnen och diskussioner.





Gonatt! Nöten väntat imorgonbitti :)