onsdag 31 juli 2013

5 år

I dag firar maken och jag fem år tillsammans. Vi har haft den skönaste dagen. Långpromenad i skogen med Freddi, bärplockning, Kvinnon på besök, god mat och så öppnade vi andra av de fyra flaskor vin som vi släpade hem från Italien.














Mina två älskade sötkorvar!
Om nån för fem, eller ens tre, år sen sagt att jag sku va lyckligt gift, ha fastanställning i hemsoporna, bo i lilla röda huset och ha hund i dag skulle jag ha trott på dem i typ 2,8sek.
Tur som bara den att man har fel i bland!

tisdag 30 juli 2013

Shopping

Den mest lyckade shopping-dagen på länge. Tack regnet för att du körde iväg mig till Vasa!

Har länge länge önskat mig Efva Attlings Miss Butterfly. Ingen har uppfyllt min önskan så i dag slog jag slag i saken och köpte en present till mig själv :)
Det är en "grattis till din fastanställning-present". Har grunnat på det sen maj och nu är den äntligen min! I bland är det så roligt att skämma bort sig själv med något man så länge velat ha, men varit tvungen att vänta på tills något speciellt händer. Att unna sig något. Ge sig själv lite glädje i livet. Inte för att jag behöver orsaker för att få shoppat, men vissa saker är roligare att vänta med så de får en riktigt speciell betydelse.

Två fria fladdrande fjärilar med kärlek, min make och Freddi :)



Satte också sprätt på lite semesterpengar. Kan ju inte panta undan alla på sparkonto heller ;) En ny jobbväska till mig. Den bara skrek på mig så fort jag satte foten innanför dörren. Färgen, den jättefina färgen! Kom mig nästan inte för att se på den jag egentligen hade tänkt köpa. I bland så turas det så förskräckligt bra för en!
 Fick mig också en ljuvlig klänning. Roligt  med den lilla fjärilen som detalj på axeln. Matchar ju halsbandet. Det är underbart mjuk och jag föll pladask för den. Tur, igen!, för mig att den var på REA. Annars skulle den tyvärr ha fått hänga kvar. Huisigt mycket pengar de begär för ett plagg förärat med texten "Odd Molly" i nacken och på fållen. Iiiiik, min första egna Odd Molly-klänning!!! Jag har suktat och dreglat över dem i snart tre år!!!
Så nu är jag så där löjligt ivrig att få återgå till jobbet. På torsdag styr jag kosan dit. Få se i vilken ända jag börjar, skönt att ha gott om tid på sig!


Bildregn från den skönaste helgen!


I vårt paradis på jorden har vi spenderat hela helgen. Vädret bjussade verkligen på allt det hade. Har inte upplevt såna ljuvliga, varma och härligt underbara dagar på flere somrar! Hittar inte adjektiv som beskriver den nog.

 Vi hade en väldigt glad och söt liten nöt där också. En som busade med moster, läste maaseudun tulevaisuus och vbl, chillade i skuggan och njöt av att så många tittade på honom.
 "Hmmm, här står säkert viktiga saker om hur man skall odla säd. Måste läsa på och berätta för far min".
 "Oj, har de börjat med REA redan. Måste läsa på och berätta för mor min var de bästa finns".
 "Eller så skrattar jag åt fjantiga moster i stället".

I går kom regnet och goda vänner på besök till villan. Efter snack, grill och chill packade vi i hop och for hem igen.

I dag regnar det också. Dags att besöka staden och sätta sprätt på lite semesterpengar :D

lördag 27 juli 2013

Det ljuvligaste i livet

Hela, snart stora, Familjen.
Villan.
Sol.
Värme.
Simma i havet.








Vi är alla 8 på villan nu. Skall sova här tillsammans för första gången samtidigt.
Dagen har varit alldeles ljuvlig! Farmor och farfars syster med man har också varit ut. Vi har ätit rökt sik, svettats i solen, simmat en timme i havet, varit ut till stupet, njutit och man blir ju bara så kär i allt och alla!

Vår lilla fyrben har trivts ypperligt i stort sällskap fast många varit nya, han fann sig snabbt till ro fast det var nytt ställe. Hoppas natten går lika bra och vi får sovmorgon i morgon :)

Det är såna här dagar som förlänger livet, som man lever på i vinter och som man inte kan annat än älska!

07.02 en lördag morgon




Då gnydde väckarklockan till. Bara att pallra sig ner med sömnen i ögonen. Vi har hunnit med morgonpromenaden, VBL och frukost. Och nu hinner jag ju handarbeta lite också före jag strittar på auktion :)

Ser ut att bli en fin dag också i dag, hurra!

fredag 26 juli 2013

Finbesök




Vi hade finbesök här på backen i går. Ett stycke syster, ett stycke fadderbarn och ett par svärföräldrar. Lilla fyrben var helt crazy. Världens raivari fick han. Vi måste nog börja socialisera med andra typer nu på riktigt!


Därför åker vi till villan imorgon. Där 5 familjemedlemmar och en hund finns. Det är orsaken till att vi tog ett snabbad ikväll. Pröva på duschen. Inte helt fullständigt men ack så utmattande för både husse och hund :)

Jag har dristat mig till att packa ner after sun. Så ber på förhand om ursäkt åt alla nyykaabibåor om det blir käkkigt väder lördag söndag!
Maken skall få överta påpassningen och jag skall äntligen få njuta av sol, värme och varm hud. Hur underbart som helst!

Kram på er!

Att socialisera sig

I dag var jag upp till city. Fixade försäkringar åt Freddi och for på morgonkaffe. Ah, den ljuva socialiseringen! Blir lite enformigt här på dagarna. Kom, bra, nej, sitt, vänta, kom då, duktig, kissa, bajsa, bra pojken osv... :)

En timme socialt umgänge räckte för matte. Sen orkade jag socialisera 1,5h ute på gården med lillen. Körde full maskin så han sku slockna då vi kom in. Mission completed, och jag fick plockat lite bär och tänker nu unna mig en halvtimme i solstolen B-)








Barn- och hundsäkert :)

Tack annars Annikki för bärinspirationen, ni får snart komma ;)

torsdag 25 juli 2013

Bibliotek och böcker

Var till biblioteket i går. Doften som slog emot mig då jag kom in förde en massa trevliga minnen med sig. Och fick mig att undra: lånar någon böcker från bibban längre?
Minns själv då man gick dit och kom in i det tysta lugna med ett förväntansfull pirr i magen. Då man skulle leta redan på någon skatt att försjunka i sen. Och där fanns så mycket, massor av böcker!

Jag har alltid älskat böcker. Då jag var liten var bokbussen och bibban the place to get them from. Böcker var dyra och det var bara vid alldeles speciella gånger, jul/födelsedag, som man kunde föräras med en sådan. Sagoböcker och bilderböcker hade vi en del av hemma, de användes flitigt och jag tror det gjorde att läslusten infann sig och stannade kvar i vuxen ålder -så tack för den mamma! :)

I dag lånar jag själv ytterst sällan böcker. Vilket är synd, man borde utnyttja då de finns där. Det har blivit så billigt och behändigt att klicka hem dem från nätet, en pocket för någon futtig peng, så läser man och sen glömmer man den. Möjligen säljer den vidare på loppis för en peng sen eller så trängs de i en överfull bokhylla som man inte vet vad man har i. Böckerna har inte lika stort värde längre. Förutom mina älskade serier, dem har jag minsann koll på. Auel, Gabaldon, Meyer, Rawling. På senare år även Jansson, Lindgren och Wolff-Brandt.

Och snart, till all lycka och mitt yrke till tack, får jag packa upp resten av höstens beställningar. Bläddra, dofta och känna ett förväntansfullt pirr i magen av alla nya böcker och året som komma skall!

How lucky ain´t I :)

tisdag 23 juli 2013

Hundbloggen

Jag skall försöka att inte förvandla detta till en hundblogg nu :) Bara ett inlägg till tillägnat honom...


Natten gick bra, inte ett pip kom det från honom. Han bäddade och attackerade sitt gosedjur typ 15 min, sen sov han 4h, kissade på tidningen, sov 2h och sen var han uttråkad. Maken steg upp och de åt tydligen frukost, hämtade VBL och uträttade sina behov på utsidan.


Sen blev han nere och jag halvsov 1,5h till där uppe. Inte ett pip! Under dagen har han mest sovit. Och det är skönast i min famn eller i egen koja. Jag skall sen inte skämma bort honom med att sova i famnen alla dagar :)





Men nog förstår jag de som är föräldralediga riktigt i början och inte får ngt gjort. Jag är bara första dagen hemma med hunden och får inget gjort. Tröjan blir inte stickad av sig själv där i påsen. Jag skall skärpa mig, om en stund. För ack så mysigt det är att sitta här med honom i famnen :)

måndag 22 juli 2013

Lillpöjken

Nu är han äntligen hemma hos oss, vår lilla Freddi.
Den tre timmar långa hemresan gick jättebra, han sov både i husses och mattes famn och sa inte ett pip.








I köket trivs han bäst. Han är livrädd för brasrummet och vågar inte komma in dit fast vi är där. Hittills har han mest sovit, ätit, vinglat runt och uträttat sina båda behov, på utsidan! Vi är helt klart nöjda med lilla fyrfot :)



Inskrivning

I dag var det inskrivning till simskolan. I egenskap av styrelsemedlem var jag där och tog emot anmälningarna.
Och visst pirrade det lite ännu i mina gamla simlärargener då man fick bläddra genom deras simböcker, fundera på märken, fundera på vattentemperaturer, gruppindelningar, prestationer och beställningar. Jag blev lite ivrig. Mindes känslan då man skulle starta upp en ny simskola. Barnens iver, kämparglöd, blodet, svetten och tårarna. Och känslan när man lärt de små liven något, fått väglett dem fram till kunskap, prestation och att tro på sig själv, våga och klara, allt medan solen gassade på ryggen eller regnet rann innanför kragen. Det var härliga tider! Ett av mina absolut bästa sommarjobb och yrkesval i livet.
Det är en 10-årig karriär jag nu lagt på hyllan, pensionerat mig från. Det är andra sommaren jag har absolut inget att göra med dem. Visst pirrade det idag, men jag har been there done that! Man blir ju så "fisin" med åren, att stå i vatten dagarna i ända lockar inte lika mycket längre :) och jag får ju dessutom uppleva allt det där 10 månader om året i alla fall, hur tur har inte jag då?!?

Nu väntar jag mest ivrigt på att maken skall komma från jobbet så vi får styra kosan mot Revonlahti och hämta hem vår lilla sukkapoika!

lördag 20 juli 2013

Känslan

Av ett nystädat hem. Skönt!
Beslöt att ta paus från talkot idag och satsa lite hemma. Har rett upp kaoset och förberett för lilla fyrben. Mattorna bort i två rum, hans koja och matkoppar på plats samt dammsugaren installerad på nedre våningen istället för övre. Nu får han nog komma och bo in sig!


20 juli och idag städade jag bort bikini. Så nu kan värmen återkomma. Orkar inte längre hoppas, längta och bli besviken. Kanske nästa sommar blir den där första riktigt ljuvliga lediga?!?

Ikväll skall vi till Jakobs stad. Träffa vänner och skaka rumpa.
I går var vi till granndelen, blev bjudna på så god mat och snackade valp :)
Livet är väl helt okej ändå fast det är höstliga vindar och isande kallt...

fredag 19 juli 2013

Talko

Vi har varit på talko i dagarna tre. Makens syster och man bygger sitt drömhus. Jag är lite avundsjuk på deras tomt :) Vi har målat och sågat och spikat. Samt ätit massa godsaker.

Däremellan har vi träffat norskan som är hem på ferie och kusinen. Nu är det veckoslut och massa skoj som står på programmet!









tisdag 16 juli 2013

vänner, sommaren och elden


Hade två goda gamla vänner på besök idag. Vi lunchade, italienskt inspirerat :)
De hade sina söta barn med sig. Vi snackade och hade en trevlig dag.
Det är skönt med vänner man kan vara sig själv med. Som inte har förutfattade meningar och som man gillar precis för de fina typer de är! Trots att vi inte träffats alla på länge, var det hur gött som helst.
I bland behövs så lite för att förgylla en dag!

Och i dessa regniga, höstlika tider behöver verkligen förgyllnig av tillvaron. Jag som älskar solen, sommaren, värmen, stranden, havet, simning, att steka fläsket och sådant som vanligen hör en sommar och ett sommarlov / en semester till har lite lejdon av sommaren 2013. Det blir inte alltid som man tänkt sig, eller som man hoppas och önskar. That´s life!

Så som många andra här i Österbotten kör vi yllesockor, eld i spisen, stickor och ett glas rött tisdagen till ära :)

måndag 15 juli 2013

På kommande

Hej hej, om en vecka flyttar jag till Tuckor. Det kommer att bli jättespännande, för alla inblandade! Husse och matte var och hälsade på mig idag för andra gången. Jag visade mig exemplarisk och var jättesnäll. Inte alls lika tokig och crazy som mina syskon.








Husse och matte övade sig och klippte två av mina syskon idag. Haha, tur jag inte blir en utställningshund!
De skulle också bada dem, syrran smet nästan men matte var snabbare. De klippte också klorna på dem och det gick jättebra!
Sen kom en av de stora hundarna. På den fick de putsa öronen och skrapa tänderna, det senare var jättesvårt för det tyckte inte tiken om. Inte matte heller för den delen.

Kommer att bli hur bra som helst detta!

fredag 12 juli 2013

Hundfråga:

När man får hem den lilla valpen, skall man genast ha den att sova själv i "eget rum" eller kan man ha den på vinden i samma rum som oss först och sen flytta ner den till köket?
Jag tror nämligen mitt hjärta kommer att brista och sömnen utebli om jag skall ligga och lyssna på gråten de första nätterna...och hur hemskt är det inte att komma från ett ställe med över 30 hundar som sällskap och sen bli instängd i ett kök helt ensam första natten?! Men how to do? Bara stålsätta sig och ha honom på egen och rätt plats från början eller?!

Det skulle annars inte spela så stor roll men då den inte får gå i trappor det första halvåret, vår trappa är ju dessutom både smal, hal och brant så blir det så knökigt att kånka den upp och ner sen då den blir stor. Jag menar nu som valp är det ju inte problem att ta den under armen men orka sen va. Och vi kan inte ha den där uppe på dagarna då vi är borta, då kommer köket att vara the place to be.

semesterhej!

Under sommarens soliga dagar är orken, inspirationen och lusten inte alltid så stor att hänga här. Men ni kan följa mig på instagram om ni vill på tittsku!

Vi väntar besök i dag från Esbo. Tusen saker vi skulle vilja visa dem. Vad börjar man med liksom?!? Med tanke på vädret tror jag att vi köra villan först och ser sen vad vi känner för. Håller som bäst på gör en fisk- och romtårta så måste avvakta om det blir take away eller att slänga lite kööööörv på grillen i kväll :D
Annars har vi semester, känner semesterstressen att man borde göra något. Varför måste det hela tiden vara en sådan enorm prestationspress i precis vartenda situation i livet?!? I´m such a sucker för det! Men vi såsar mest bara på här hemma. Lite sociala, mycket slöa, hemskt förväntansfulla inför lillemans ankomst osv.

Hej på er!

onsdag 10 juli 2013

WT-gardisar på Strampen

Vädret var käck ( vad annat kan man vänta denna sommar?!? ), men mellan regndropparna snackades det gamla minnen, skrattades och njöts det av maten. En fin kväll med gamla kollegor från 8år! tillbaka. Vi tänkte mest det var typ fyra år sen vi löste världsproblem där ute på brandtrappan och på balkongen i soluppgången :)








Mera vänskap, kärlek och ihophållande åt folket!