lördag 31 maj 2014

Den blomstertid nu kommer!

Trallalla .
Ett till läsår är till ända. Det stinger alltid lite i hjärtat en dag som denna och ögonen skräpas lite lättare än vanligt. Vemodigt i hjärtat. Samtidigt är det så otroligt skönt med sommarlov! Det är som allra bäst just nu, då allt ligger framför en fortfarande. Alla planer och drömmar svävar uppe i det blå.
Den här våren har varit tyngst hittills, inte ens efter mitt första år som lärare var jag så här trött. Jag tror det är på ett annat sätt nu då allt ligger en så nära, det är svårare att koppla bort. Plus att det varit som att roada två jobb hela året, vilket också tar på. En är ju ingen ungdom längre ;)


Kom hem till ett tyst och tomt hus. Stor skillnad från avslutningarna längre söderut. Här sitter jag nu och inväntar att få gå på grannens studentfest och sen bege mig till bygget.
I kväll vankas det dock umgänge med goda vänner. Blir ju gött! I morgon skall jag tanka inför den kommande veckan. Kanske städa lite till kalaset om andan faller på, hehe. Till nästa vecka har jag bokat 8 tågbiljetter, två flyg, två hotell (det tredje sköter någon annan om...) och en hel massa tider och adresser att hålla reda på. Så ni kan tänka er nästa lördag, då vi äntligen vaknar upp till solen och poolen och allt att jag skall njuta. Samla ihop själen och bränna skinnet. Sörpla drinkar och äta gott. En hel vecka Ojoj! Sen följer kalas och jobb men till midsommar stänger jag butiken och tar mig fem veckor semester. Ah, så ljuvligt det kommer att bli! Tänker mig bondbränna, renoveringsdamm och villahäng.
Syrener. Färgen, doften, formen. Härligt! Tänkta sig att både de och liljekonvaljer finns vid vår kommande gård. Allt som hör sommaren till. Fina grejer!


Nu skall vi ta tag i saker så det blir till något idag. Den här typen ligger mest och sover, kom knappt och hälsade då jag kom hem. Tror han är regnväderstrött :)

torsdag 29 maj 2014

Ledigt mitt i veckan

Då kan man ju till exempel gå till banken och sköta sina ärenden. Eller hur?! Röd dag och banken ringer in oss alla 6. Det kallar jag service! Skrivit under tjugo papper i dag, typ...Så nu har det äntligen börjat röra på sig. Nu är allt klappat och klart och bara magistraten och tingsrätten skulle få påtat något ur nu så skulle det bli storrenovering till. Men gud i himilin vad allt sånt här räcker länge! Tänk att vi hållit på sen mars. Man får ju nå fel i huvu me mindre!

Sen lunchade vi lokalt. Mycket gott initiativ av svärfar där! Kaffe i Karvsor och så hänga vid huset lite. Visualiserade senaste idéerna, bar ut golvplankor och säckar med skräp. 
I går hade vi ritningsgubben dit. Iiiik, vi skall få en riktig ritning med våra planlösningar (han gjorde om vinden åt oss, igenigen!) och en köksritning med mina skåp. Så spännande!!!

Avslutade dagen med bastu och grillkorv.

Inte helt fel att ha en ledig dag mitt i veckan :)

onsdag 28 maj 2014

Långklänningar

Jag skulle ju inte shoppa något före resan. Nåh, nu gick det ju inte särledes bra då.  


Plötsligt dök det upp kongressmiddagar, födelsedagsfester, bröllopsinbjudningar och gud vet vad i en rasande fart. Och mitt i allt förra veckan då jag rusade genom gallerian för att köpa schampo så såg jag så fina saker på Seppälä. Det är ju inne med långt, och jag som älskar klänningar kom hem med två. En finare som skall få komma med på flera fina tillställningar och en mer vardaglig som får hänga med i sommarvärmen.

 Den här har jag döpt till indiantältet. Den är ganska hysterisk och som vanligt då jag införskaffar något som är insytt under bysten så har jag ju det mitt på vilket gör att det blir tältform av det hela. Men den var så mjuk och skön att jag bara inte kunde lämna den i affären.

Så med det visat, låt sommarvärmen och festerna komma!

söndag 25 maj 2014

Rivariva!

 Här hängde vi och svettades i dag. Varmt som i en bastu var det där uppe på vinden där jag höll till.
Fortsatte med att rivarivariva.
Svärisarna svängde förbi med köttsoppa, kaffe och bulla på eftermiddagen. Service!
Vi har nu gjort om ritningarna för övre våningen, igen. Och vi river lite till. Och funderar på planlösningar. Så svårt att föreställa sig hur det kommer att se ut sen då väggarna är uppe där vi nu bara placerat ut plankor.

 Mitt köksfönster ut mot gården. Där får jag stå och kika sen :) Ska lägga in ett mindre fönster så vi kan ha bänkskiva under. Inne i storstugan har vi börjat riva golv. Maken tror sig nu ha hittat lösningen på problemet så bara att börja åtgärda...



 Bossiga färger på vinden :)
Stockväggarna är fram. Kommer inte att få behålla dem i vårt sovrum :( måste isolera in värmen i stället. Jag hade fantiserat om vitlaserade stockar bakom sängen men icke denna gång...

Vi har helt tänkt om rummen och flyttat badrummet på vinden. Saa sii då om det blir nå bättre så här?!? På onsdag kommer gubbarna dit och ritar upp riktiga ritningar åt oss. Spännande!
Finns ju en viss risk att våra planeringar och lösningar inte alls fungerar sen. Då får vi börja om från början. Så håll nu tummarna att de gamla måtten stämt ganska bra!



Förhoppningsvis skall någon liten typ  någon gång få se detta genom sitt sovrumsfönster då hen slår upp ögonen om morgonen. Ett blommande äppelträd. Så vackert så det gör lite ont i själen i bland.

På villan

Maken tog en titt på mig på fredagen och bestämde att vi skiter i allt och sticker till villan. That´s why I love him. Ett så härrans bra beslut! Lördag bjussade på sommarvärme och skön feelis så jag har inte sett maken till på länge!
Vi fick sällskap av två präriebor också under lördagen. Årets första dopp blev avklarat både för mig och Freddi. Han stiftade bekantskap både med grannarna och måsarna.
Och ljuset, alltså försommarnätterna. Jag kunde sitta uppe hela natten och bara njuta. Tyvärr tog tröttheten mig båda kvällarna med till midnatt orkade jag.



I dag var vädret inte lika toppen. Vi styrde kosan hemåt för att rösta och söka oss till bygget. I kväll vankas det hockey-final. Hoho, tänka sig så spännande det kommer att bli!

torsdag 22 maj 2014

äntligen värme!

Alltså värmen. Äntligen kom den och kladdade till det! Fattas bara sanden mellan tårna. Men snaaart, endast två veckor kvar till ledigt och semester. Sen väntar förstås en del jobb ännu före midsommaren står för dörren. Men det tar vi då det kommer.

I kväll kommer hockey, spännande. Har inte riktigt kommit mig in i VM i år. Laget har känts lite svajande och det har varit som så mycket. Hoppas ju förstås ändå att det skall gå bra för dem så vi kommer oss vidare :)
Det är inte som förr i världen då jag satt med papper och penna och skrev upp spelnumror  och namn första matchen och sen präntade jag och mina vänner in hela långa listan utantill. Renskriven med glitterpenna i något skolhäfte. Typ :)

Nu skall jag jobba fram till matchen. Ha det gott i den grönskande försommarvärmen!

måndag 19 maj 2014

Sommarvärmen

Dagen började med värsta sommarvärmen. Jösses så tryckande hett det var. Hann bara hem och ställa mig ut så började molnen hopa sig. Gick in och tvättade lite fönster. Måste ju sprida ut det på flera dagar då det är så tråkigt.

Regnet kom minsann med besked! Och årets första åskväder. Freddi stackarn han gick inte med på någon promenad han inte. Måste invänta senare timme och se om det skulle tystna till dess. Blir att tillreda lite mat, tända ett doftljus och pröva om armarna håller för lite stickning nu då.
Ganska så mysigt egentligen om man frågar mig!

veckoslutet

Inledde lördagen med Linda. Vi gasade i väg till staden där kvalitén bor. Och jag skaffade äntligen mig min tatuering! Halleluja. Har pladdrat om den så länge nu men bara inte fått tummen ur. Var hemskt nervös över att det skulle ta lika ont som då jag gjorde min förra. Höll på avlida då! Men, den här kändes ju knappt. Visste inte ens att han hade börjat. Så nöjd!

Sen provade vi och dreglade länge och väl i Blossom. Prövade den allra mjukaste och skönaste klänningen men med den stundande resan var det bara att hålla plånboken stängd! Nästan i alla fall, en somriga skarf med stjärnor på fick följa med hem :)
Så lunchade vi gott i solen och orkanvindarna och stack sen hem igen. Hur bra dag som helst!

Kvällen fortsatte i Kvevlax med att ventilera alla samtalsämnen och ladda för en danskväll. Som resulterade i att tidigt krypa under täcket för att orka nästa dag. Ålderdomen eller något?!? Hehe.

Började söndagen med brunch på Kantarellis och powernap 2h.Vädret var ju bara för varmt och eftersom jag inte får vistas ute i solen tjurade jag där inne.
Var meningen jag också skulle gästa ett PartyLite men åkommorna tog mig och i soffan i fosterställning tillbringade jag resten av kvällen.



fredag 16 maj 2014

Fredagens lista

- jobba
- städa
- fälla lite tårar till VD
- försökte sticka lite
- promenera och mötte maken
- njöt av solen
- tortillas
- wii
- hockey

Helt klart en av de bättre dagarna :)

torsdag 15 maj 2014

Datum att vänta på!

Ända till hösten måste jag vänta på er.
Men den 9 augusti har The Outlander premiär som TV-serie.
FATTA vad jag väntat på denna serie!
Diana Gabaldon är min all time favourite författare.

Men som en för tidig 30-årspresent kommer den åttonde och sista boken ut 10 juni.
Det vill säga på engelska, måste väl vänta lite tills den kommer på svenska. Skulle vara lite knäppt att ha den sista på engelska då alla andra sju är på svenska. Men man kan ju alltid läsa den ändå :)
Men fatta hur nära det börjar bli nu!

Här är källan till min fakta.
Bilden har jag lånat från världens vida nät.

onsdag 14 maj 2014

Prillig!

Jag blir alldeles pirrig bakom trötthetskoman då jag tänker på det kommande veckoslutet. Kommer att bli SÅ BRA! Så himla massa roligt program och fina saker på gång. Verkligen vad jag behöver mitt i den här mördande uppförsbacken livet behagade bjuda på så här inledningsvis av 2014. Jag hoppas jag har fina bilder att ladda upp på söndag kväll :)
Kommer att vara som ett barn kvällen före julafton på fredag. Alldeles alldeles prillig!

söndag 11 maj 2014

Årets morsdag

Vi inledde med att jobba några timmar. Barka, putsa och stapla plankor och brädor till torkning. Viktigt viktigt att få dem på rakt underlag så de torkar ok. Inte blir sneda och vridna då de hänger ner från kärran.

Sen hämtade syster och jag vår mommo från boendet och hon blev så hjärtans glad så man kunde ha fällt en tår. Hon var på gott humör i dag, kände oss direkt vi kom och höll låda hela vägen till Karvsor. Mamma hade gjort god mat och Antell-klanen njöt av att bli utfodrade.
 Moffa och mommo som stiftar bekantskap med Freddi.
 Tre generationer mammor. 
Och mommo som stiftar bekantskap med sötnöten.

Efter allt ståhej var mommo trött. I bilen på väg tillbaks till boendet kände hon mig inte längre, frågade var jag bor, var jag är uppväxt, var jag bott mellan, hur det kommer sig att hon inte sett mig i byn osv. Det är så surrealistiskt att sitta och diskutera med henne som med en främling. Kom också på oss flera gånger idag då hon sagt något med skratt i rösten, vi har börjat förklara och hon har upplyst oss om att hon skojade bara. I nästa stund är allt borta. Hur skall man veta när det är riktigt och inte?!?
Än så länge kommer små små glimtar fram av vår älskade mormor. Hon som tagit så mycket och så bra hand om oss då vi varit små och som alltid funnits där med en duk runt huvudet och länkkorv i kylskåpet.


 Syster hade fixat min fina frisyr för dagen.
 

Nu är både hundar och ägare så himmelens trötta att det blir vertikalläge fram till hockey-VM.
Tänk att det redan gått ett år sen det. Och två år sen första gången. Hoho!

fredag 9 maj 2014

Inspiration

Efter kvällens besök hos Linda med make fick jag massa ny inspiration till mitt handarbete, no surprise there :) Bara den där tiden som fattas, konstaterade vi. Måste nog påbörja ett nytt projekt snart så jag har flere på G, en tröttnar ju så lätt annars.

Så här är nu mitt materialhörn. Nålar, trådar och viktiga saker i plåtskrinet, garn jag håller på med eller nödvändiga smånystan i korgen, resten i kistan och så lite böcker för inspiration.


Den här bilden har egentligen inget med inlägget att göra. Freddi satt och posa så fint i soffan och jag skulle ta en bild av honom. Han sitter inte stilla så länge så det är nog bara att trycka på on och sen fota. Såg först i efterhand att kameran hade fokuserat på all smuts som fanns på linsen och tagit närfoto av det i stället. Hehe, dags att rengöra lite kanske.

Ett litet tack


Har ju helt glömt att blogga om vad som hängde på dörren då vi kom hem på vappen. En väska, med fina saker i. Måste säga att jag diggar årets maj-blomma skarpt! Helt fantastiska färger har den. Älskar rosa och limegrönt, så fräscht! Har en gammal blom-mugg på jobbet, fick den för många många år sedan då jag jobbade som simlärare. Den har hållit helt sjukt bra. Hade lite svårt att bestämma mig om nyckelringen skulle få äran att dingla på jobbnycklarna eller hemnycklarna. Det problemet löste sig i onsdags då det drogs vinnare i motionskampanjen och jag vann en till :)
Roligt att få ett litet tack för ens medverkan i diverse frivilliga organisationer! Att det dessutom är både snyggt, användbart och praktiskt gör ju saken helt fantastisk!



En annan organisation jag medverkat i är denna. Över 10 år. Fick användning av boken senast idag. Vi hade temadag på jobbet. Så bra! Vi hade bjudit in räddningsverket och alla var jätteduktiga, orkade bra fast det höll på i två timmar. Spännande saker fick vi göra, återuppliva, släcka en docka som brann m.m. Jag hade ju bara lite svårt att hålla tyst mellan varven, var tvungen att inflika ett som annat :)

Nu skall jag organisera i hop en promenad i vårregnet med den där lilla fyrbenta som springer undan så fort jag tar på sig ytterkläderna. Att han dessutom skall pinas in i regnrocken i dag lär ju inte göra promenaderna mer attraktiva ;)

onsdag 7 maj 2014

Rusning

Dagarna har rusning. Rusning till att försvinna. I svindlande fart. Snart är midsommar och det riktiga sommarlovet här. Som jag skall njuta då! Och förhoppningsvis renovera, hoppas hoppas hoppas det hinner igenom före midsommar!!

I dag var det planering 8-9, undervisning 9-14, möte 14-15, akupunktur 16-17 och möte 19-20.30. Sen ska man köra hemmet-jobbet-smeba-hemmet-norrvalla-hemmet. Däremellan hann jag inhandla ett par nya arbetsskor också, mina gamla bara slänger runt fötterna. Så det var verkligen dags för ett par nya. Vid denna mogna ålder är man ju tvungen att fråga expediten om råd om skor som är bekväma och bra för de som har ryggproblem. Så tantdojor blev det, fanns ju inte särledes många i storlek 36 att välja och vraka bland heller. Hann vänta så länge före jag fick betjäning så jag hade redan tre par klackisar i reserv i fall om jag inte skulle ha hittat jobbskor. Som OM jag skulle behöva fler klackar, hehe...

söndag 4 maj 2014

Veckoslutets don.

Vi har tillbringat hela veckoslutet norröver. Rättare sagt drog vi till skogs på lördag förmiddag. Vi skulle fälla några träd och förbereda för fortsatt renovering. Mitt i allt var halva släkten engagerad, på plats och hjälpte till så vi fick massor gjort. Det som vi tänkt börja på med lördag, söndag detta veckoslut gjordes plötsligt att klart på 11h under lördagen.

Många långa furor fälldes. Det doftade himmelskt gott i skogen. Solen sken och värmde vårt skinn. Svetten rann och kådan fastnade typ överallt. Makens morbror kom och rattade runt med skogskranen och lastade stock efter stock som maken fällt och svärfar kvistat lite mellan varven.


Jag fick dra ris och fixa småveden jag. Svettigt värre att härja runt med skogskniven. Men min koordination var det en oväntat god överraskning att inget blod spilldes!
Vädret visade ju sig faktiskt från sin bästa sida, och där inne i skogen blåste det ju inget heller. MEN fästingar så in i vassens kryllade det av. Så inga satt man och njöt någon lång stund inga! Freddi och jag var naturligtvis de enda som drabbades av de kräken. Vi hade Stora Jakten hela eftermiddagen och kvällen. Ännu i dag har vi plockat ohyrorna. Usch!
Ett av många lass stockar. Tack var effektiviteten ligger de redan nu hos sågverket och väntar på att bli kapade. Sen är det bara att stapla dem och invänta torkning före golvvasorna och skålningen kan fixas.

Hoppas på att under kan ske! I måndags var vi in via magistraten efter att ha tillbringat halva dagen på sjukhuset. De sa att före ärendet varit via tingsrätten och allt kan det ta upp till två månader före vi får det igenom, och med semestrarna som kommer emot nu kan det gå så illa att vi blir tvungna att vackert vänta till hösten. Jag blir så ledsen i ögat! Att det alltid skall vara något, tycker vi har hållit på hur länge som helst med pappersarbetet redan och det händer ingenting. Vi hade ju tänkt göra massor i sommar vi. Men no money, no funny :´(  Att det skall vara så krångligt att köpa ett hus!

fredag 2 maj 2014

Leveransen!

För någon vecka sedan hade jag och syster yster ett gäng damer här på besök. Vi tummade kataloger och sniffade förödande goda dofter, drack kaffe och vissa hade mer beslutsångest än andra :) Alla som känner mig vet att jag är så svag för doftljus, lyktor och eldande.

Så idag hade jag två stora paket som väntade på mig då jag kom hem. Lycka och glädje.
Som på julafton bara!

Här kommer bilder på de två lyktorna jag beställde. Kommer att låta dem vara i lådorna tills vi flyttat till huset. Det blir nytt och fint där! Vet redan var jag skall ha dem ;)


 Här har jag inte packat upp riktigt ordentligt. Iddes inte vingla dem från varandra. Men man kan alltså byta mellan fåglar och snöflingor som snurrar i denna. Så blir den inte så säsongsbetonad, fiffigt va?! Såg den hemma hos en kollega kring jul i år och blev blixtförälskad. Och nu har jag en egen, lycka!

 Den här är också multifunktionell. Man kan ha den att stå på någon yta, som på första bilden, eller så tar man bort "rötterna" och lägger den på väggen i stället. Kom också glashållare med men iddes inte packa upp dem heller. Tycker att det lite slitna gör den så jätte ljuvlig! Och fåglarna så söta, tyvärr fanns det flera olika i denna serie så kan hända det är tvunget att införskaffa fler sen ;)

Hade tydligen pippi på fåglar denna gång.





För båda dessa ljuvliga ting betalade jag endast 49 slantar i och med att jag var värdinna, eller halv värdinna var jag ju. Men vi fick helt sjukt bra premier så det räckte mycket fint åt både syster och mig.
Skulle jag ha pröjsat fullt pris för dem hade jag varit tvungen att punga ut med 248€, sjukt va?!?

Åh, det kommer att bli så fint. Är alldeles till mig över materiell lycka!