fredag 30 oktober 2015

5 veckor idag

 Say whaaat?!?!
Jag lovar, sedan man får barn går timmarna och dagarna och veckorna dubbelt så snabbt som de gjorde före!


Hösten 2015 måste vara den absolut bästa hösten att vara ledig på!
Vädret levererar verkligen och det är så fantastiskt att kunna njuta av det och hinna vistas ute under dygnets ljusa timmar!

Ha en alldeles fantastisk fredagskväll!

Torsdagen som levererade!

Den var i går den. Då makens väckarklocka ringde kring 7 på morgonen hajade jag till. Jag hade inte varit upp och ammat nå under natten. Lever ungen?!? Hon hade ätit kl.22 föregående kväll och sovit från 23 till 7 följande morgon. Är inte det en bra start på dagen så säg! Vi åt och sen somnade vi om båda två i dubbelsängen, ah så skönt! Inget skrik och skrän på förmiddagen och solen sken under vår vagnspromenad. På eftermiddagen fick vi finbesök av min kollega och hennes söta tjej och på kvällen mös vi med tända ljus och brasa (och inget skrik och gnäll!). Hur bra kan en hemmamammas dag bli egentligen?!?



 Nu noterar den uppmärksamme att min rad av lyktor blivit längre! ;)


Sen borde verkligen den här hemmamamman putsa spisluckorna!

torsdag 29 oktober 2015

Tomten, hoppas du läser detta!

I och med flytten hit till huset så fick jag ju sorterat genom alla våra ägodelar. Mycket skräp men också sett över våra serviser och annat grejsimojsi som vi samlar på. Nu hoppas jag tomtarna läser detta och gärna fyller på i våra skåp. I det här skedet av livet uppskattar jag mer det som vi verkligen vill ha, och önskar, istället för en massa onödigt krafs som inte hör ihop med något eller passar till något. Behöver verkligen inte fler udda grejer att städa bort efter ett pliktskyldigt år i skåpet.
Från Pentik skulle vi behöva fler förrättstallrikar 21cm bild och fler djuptallrikar bild

 Från Marimekko skulle jag behöva två tekoppar till. Bild.





Från Iittala skulle jag behöva massor!
Kastehelmi lyktorna, lite murrigare färger till höstens och vinterns bruk. Gärna en sand bild, grön bild eller brun bild. Tycker de nya mer "ljusa och pastelliga" passar mer för vår- och sommarbruk. 



 Vi skulle behöva 4 st Essence skumvinsglas bild och 4 st Essence rödvinsglas bild.

Och vem kan nu leva utan den här alldeles underbara Lilla My-kannan?!? bild


Sen kommer vi ju till det där som jag egentligen inte behöver men så hemskt gärna skulle vilja ha. Hur fint skulle julbordet inte blir med en eller flera röda bild och vita Nappula ljusstakar, också från Iittala (skrev ju jag behövde massor därifrån). Eller guld och gröna till sommaren :)
och sist men inte minst samlarobjekten Mumin-tallrikar, fjolårets bild och årets bild. Eller kanske vår dotter kunde börja samla på dem i stället :)

onsdag 28 oktober 2015

1-månads kontroll

I dag var vi till rådgivningen för första gången. Vi var på 1-månadskontroll.
Fattar inte att vår älskade lilla Apa är 1 månad redan!
Hon visade sig från sin allra bästa sida, var vaken och jollrade med de Teletubbies som de hade där.
Växer fint, både på längden och bredden. 
Magknipen skall vi nu testa Cuplatondroppar mot och spyendet finns det nu inte så mycket att göra åt. I  natt fick jag byta både sängkläder åt henne och alla mina egna kläder samt torka stol och golv. Kul nattsyssla!

 En alldeles nykläckt liten fröken. Här ca. 2h gammal och redan så älskad!

 1 vecka gammal. Busar i pappas famn och har just börjat svänga dygnet rätt.

 2 veckor gammal. Magknipet har gjort entré och jag övar lite att hålla upp huvudet.

 3 veckor gammal och jag har börjat spy i tid och otid. Dag som natt. Avverkar många outfits per dag.

4 veckor gammal och funderar på vad jag skall hitta på härnäst. Börjar ha en ganska rullande vardag tillsammans med mamma om dagarna. Skriker och har ont i magen på förmiddagarna och kvällarna. Sover gott på e.m oftast i vagnen och på nätterna i vaggan.

Vardagen rullar på

 I går var vi och hälsade på kusinerna Bus.
Observera den blå tutten i barnstolen, den kom Elkku Pelkku och slängde åt henne då hon grät och knorrade då jag satte ner henne. Sen skulle han ha behövt krypa in i stolen och vara nära med henne, så sött!

 I dag var jag på promenad med båda våra småttingar. Det var verkligen ingen ergonomisk hit kan jag tala om! Och tusan så kallt det blivit, eller rått. Blir nog till att leta efter värmekalsongerna nu, tänkte ju frysa aktern av mig!

Det är så många som kommer i håg oss och skickar och lämnar fina presenter och paket till vår lilla Apa. Blir alltid lika glatt överraskad då det kommer något på posten. Älskar paket och överraskningar!

måndag 26 oktober 2015

4-årskalas!

I lördags begav vi oss av norrut för att sova över hos fammo och faffas för första gången. Det gick hur bra som helst.
På söndagen vankades det 4-årskalas för vårt fadderbarn. Det givna temat var Frozen och vi fick även äran att se filmen.

Jag hade ju bra fart på stickorna där i slutet av graviditeten och stickade bland annat 5-dagars tröjan. Den passade alldeles utmärkt på dagens jubilar!

 Vår egen lilla fröken var fin i klänning och sov sig mest genom kalaset.

Där fanns många famnar att sova skönt i.

lördag 24 oktober 2015

Vilken bra början på veckoslutet!

Fredagspizza och eld i kakelugnen igår.
Vi har fått alla delar monterade, de passade och är ursnygga!
(fast allt ni får är en sketen och sned telefonbild, hinner inte mer idag)

Dessutom skiner solen idag.
Lilla Apan har inte skrikigt över nå magont än idag.
Vi skall bege oss norrut på övernattning ikväll.

Ha en fin lördag!

torsdag 22 oktober 2015

Regn, rusk och bakning

 Inne på tredje dagen med regn och rusk nu.
Tisdag och onsdag lyckades vi ha andra planer inbokade men idag var det heldag hemma. Så vi var tvungna att klä på oss och bege oss ut, "finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder". Haha, visst du kan klä dig så att regnet inte slipper in på bara skinnet. Men nog är det ju bra mycket trevligare att promenera då solen skiner och löven glöder. Frisk luft fick vi i alla fall och medan lilla Apan sov skönt i kvisten sen så bakade mor lite småbröd. 

 Jag blev bjudna på dessa i somras av Carina, visste de var to die for! Dessutom har jag säkert 3kg choklad i skåpet som håller på bli gammalt. (Gissa om det stör att vara tvungen att lämna bort det nu då jag ammar!) Så jag tyckte jag kunde baka upp lite av det. Så nu får någon komma och provsmaka dem så jag vet om de är något att satsa på till dopet sen. Skall i något skede prova göra dem glutenfria också, brukar ju inte alltid komma så bra överens med det mjölet jag...vi får se vad det blir till!

Du kommer direkt till receptet om du klickar HÄR.

Stickade sockor

Jag har nu äntligen fått färdigställt två par sockor som jag haft på stickorna.
Ett par till lilla apan vår och ett par som min vän Pia beställt.

Som en smarrig vårkaramell.
30 maskor, 3,5 stickor och Nalle-garn.

Mysiga höstsockor.
48 maskor, 4 stickor och Karisma-garn.

onsdag 21 oktober 2015

På utflykt igen

 I dag var vi och hälsade på till mammas jobb.
Det gick jättebra, mamma fick gott att äta, jag fick jättefina presenter och där fanns många famnar att sova i. Mamma fick lite drygt till sitt arbete men nu sitter hon snart lugnt i soffan igen och stickar och snusar på mig mellan varven.

måndag 19 oktober 2015

Ute på vår gård

Där har maken jobbat flitigt under sin faderskapsvecka. Den ena ladan som är i anslutning till fähuset för grisar är i så dåligt skick så vi beslöt att riva det. Det har sjunkit ner i bakre ändan och risken finns att en ordentlig höststorm far iväg med det. Så först gällde att tömma det på grejer, och det var inte lite grejer det kan jag säga! Som varje vrå i alla hus på vår tomt så är det fullt av flera generationers sparor. Plus att jag radade in flera kärror ved dit i vintras :)  Men nu är det tömt, plåttaket borttaget och pärttaket rivet. Tanken är sen att det skall komma ett biltak som förlängning på fähuset. Och det vill jag gärna ha så fort som möjligt så jag slipper skrapa rutor och borsta snö i vinter.

Gissa om jag har haft hjärtat i halsgropen då han klättrat på där ute på taket hela dagarna. Visserligen med säkerhetssele men ändå...

söndag 18 oktober 2015

Underbara höst!

Alltså vädret som den här hösten har bjussat på, herregud så ljuvligt! Solsken och varma dagar. Det är den absolut finaste hösten på länge. Som jag alls kommer i håg egentligen! Vi var ut på familjepromenad i dag. Gick längs barndomens stigar och njöt.







Om jag skulle få välja och härja fritt i byn skulle jag vilja bo i huset på övre bilden eller på gårdsplanen på nedre bilden. Har alltid varit svag för just dessa två gårdar, så länge jag kan minnas. Tycker det är absolut fantastiskt ljuvliga ställen, lummigt inväxta, underbara hus, inga tättrafikerade vägar där folk kör som dårar och passligt stor gård. Men jag skulle aldrig vilja börja om från noll med renovering, hoho! I så fall skulle jag nog behöva vara miljonär och anställa hantverkare som fixar allt.

lördag 17 oktober 2015

Sticka för asylsökande

Det finns ett event på Facebook, Sticka för asylsökande. Jag har använt en del av mitt restgarn och stickat ihop lite sockor och vantar som jag tänkte bidra med. Det pågår till sista oktober så ännu hinner du om du också vill bidra med något! Hade tänkt sticka flera par större modell sockor, men hann inte riktigt med. Hoppas ändå dessa värmer någon frusen tå och tumme.