Pepparkaksmuffins med lingonsylt
50 g smör
4 dl mjöl
1 tsk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen nejlika
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
2 ägg
1 1/4 dl socker
1½ dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 dl lingonsylt
Smält smöret. Blanda mjöl, kryddor, bakpulver och salt.
Vispa äggen fluffiga. Tillsätt socker, mjölk och vanilj.
Rör i det smälta smöret. Tillsätt mjölblandningen och rör försiktigt.
Fördela i muffinsformar och lägg en sked lingonsylt i varje form.
175 grader ca. 20 min.
Snåla inte med lingonsylten, det är den som gör dem speciella.
Värm en glögg till, ät och njut!
Känn hur julen snart står runt knuten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar