Detta recept är för gott för att hållas för sig själv:
4 msk hackade färska kryddor, t.ex basilika och dill
1 msk salt
½ dl socker
rivet skal av ½ citron
1,2kg lax
1. Blanda ihop kryddorna, socker, salt och rivet citronskal.
Jag har bytt ut färska örter mot torkade, typ Medelhavets örtblandning eller liknande...
Jag har bytt ut färska örter mot torkade, typ Medelhavets örtblandning eller liknande...
2. Sätt fisken i en ugnsfast form och gnid in den med blandningen.
3. Ställ in fisken i kylskåpet ca.1h eller tills socker/salt smält.
4. Grädda 20 min i 175 grader.
Skiva/pressa citronen över fisken.
Mumsfilibabba!
Det är något med blandningen sött, salt och surt komponerat med örter som gör den gudomlig god!
I dag hade vi inget hemma att servera med, bakade "brödkakor" av majsmjöl. Det gick väl sådär...
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar