måndag 14 oktober 2019

Veckoslutet

Måndag idag och vi har startat veckan i lugn och ro här hemma. Ljuvligt höstväder är det idag också, tack så mycket!

Måste ändå blicka tillbaks på veckoslutet som varit lite först. Fredagkväll hade vi grannarna över på tortillas. Sånt kravlöst häng som vi sysslar med alldeles för sällan! Lördag och söndag gick i fixandets tecken. 

Vi har under senaste typ halvåret byggt upp och fixat sovrum plus en stor förvaringsskrubb på kallvinden. Eller vi och vi, who am I kidding jag har ju varit jättegravid och jättenyförlöst och jätteupptagen med alla avkommor vi producerat så det är nog min man och våra föräldrar som byggt allt. Nå hur som. Kallvinden har aldrig tidigare varit i användning. Plåttak och råstockar och tonvis med skräp i två våningar har det funnits där. Efter mycket jobb och slit är nu sovrummen mot vägen klara. Så stora flickorna har fått flytta in i sina alldeles egna och nya rum. Båda två har också fått nygamla sängar så det har varit spännande må ni tro. 

Resultatet blev alldeles fantastiskt fint! Sååå avundsjuk på dem som har så fina och ljuvliga rum. Tänker mig att de här ska endast vara harmoniska sovrum så inga leksaker och massa krafs på väggar och golv ska dit. Vi hänger ju nere hela dagarna ändå. Då de blir så stora att de kan städa och hålla ordning i sina rum får de fylla dem bäst de vill med pryttlar. 










Tapeterna kommer från Boråstapeter och är beställda från Aveo. Idén att ha panel på väggarna stal jag helt kallt av våra vänner som nyligen flyttat in i sitt nybyggda hus. Släpade hem massa färgprover och tog ut dem vars nyanser harmoniserade med tapeternas färger och sen fick barnen välja!! Så nöjd att vi vågade sätta färg på panelen och inte tog den vit-beiga vägen. I alla sovrum har vi satt in nytt trägolv som är oljewaxat. Jättefint blev det men harmoniserar inte så värst bra med resten av vinden som har gamla plankgolvet. Dörrarna är nyköpta, tyvärr! Eftersom min man inte alls var på hugget att komma och släpa hem de gamla träspegeldörrarna jag reserverat på ett loppis. Så de harmoniserar inte heller så värst bra. 
Nu skulle det bara gälla att få hit en elektriker då så vi skulle få någon ordentlig belysning i nya delen. Nu har vi dragit skarvsladdar från gamla matningen så de har varsin nattlampa som lyser.

2 kommentarer: