fredag 22 augusti 2014

Det rullar på.

Två fulla jobbveckor är förbi och nu är vi inne i rullorna igen. Det rullar på. Går bra. Vi har haft en otroligt fin start på terminen och allt känns riktigt bra just nu! Det är så skönt och roligt att ha rutin på livet igen. Och, vi har börjat tillreda ur Boken igen, Thank God för riktig och varierande husmanskost!
 Detta projekt tar väl mest tid och huvudbry just nu. Ser fortfarande eländigt ut i alla vrår och hörn. Men jag tror att det snart vänder, då det börjar byggas upp lite mer. Hittills har allt bara varit dammigt och eländigt och bedrövligt. Men någon gång måste det ju vända och gå mot bättre tider :)

Jag har fortsättningsvis hängt i vårt blivande kök och putsat, putsat, putsat. Föräldrarna har varit och gett ett hjälpande hammar-tag mellan varven. Maken och svärisarna har hängt på vinden och mockat ut, rivit och stått i. Som det ser ut nu är det svårt att tänka sig att vi någon gång kommer att bo där, liksom ha ett rent och städat hem där man kan gå med vita strumpfötter. Haha!

Vårt blivande badrum. Här skall det väl snart börja hända något, hoppas jag! Vi har ju toalettstolen redan, den passade tyvärr inte där nere åt morfar så vi får ta upp den istället. Viktigast först eller hur :)


I går var jag på svampkurs. Ynklig skörd, men god så länge den varade! Det finns ju massor av ätliga (och goda!) svampar bara bakom knuten. Om man endast känner till dem, och vågar plocka dem. Jag är nu lite feg av mig, för tänk om man skulle råka ta någon av de där förväxlingssvamparna. Huua!

Nu är det fredag. Regnet duggar och jag tror det blir att inviga kakelugnen och elda lite ljus ikväll. Spendera lite tid tillsammans, rå om knäppisen vår. Kanske se en film och mysa till det. I morgon är det fullt program från morgon till sena natten.

6 kommentarer:

 1. Jag skall på svampkurs på tisdagkväll, ska bli riktigt spännande! :)

  SvaraRadera
 2. Det är nog toppen med kurs! Jag har alltid varit lite intresserad men inte riktigt kommit mig för, för att inte tala om att våga plocka :) Men nu känner jag igen 4 sorter så det är ju en bra början. Och du milde vad mkt det finns där ute i skogen. Lycka till på din kurs!

  SvaraRadera
 3. jag kan fortfarande bara Kanttisar. Det är också nämligen de enda jag vet hur jag ska tillreda gott. En kurs skulle säkert göra susen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man blir mer taggad efter en kurs, jag var ju bara på en engångs kort med lissona. Men också det var givande.

   Hittills har jag bara plockat kantareller, Karl Johan och taggsvamp. Tillreder dem alla på samma sätt :) Citrongul slemskivling är jag också tämligen säker på att jag skulle kunna plocka.

   Radera
 4. veckorna far nog så sjukligt snabbt nu att man blir allt förvirrad. Jag ser bara hur fint ert hus blir, men jag kan tänka att det är svårt att i stunden se hur det ska bli, men det blir säkert perfekt när det är klart!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det blir nog bra sen :)
   Men då man bara river och smutsar ännu så känns det där boendet väldigt långt borta. Men som jag skrev, nån gång vänder det ju och man faktiskt ser att det händer saker och går framåt. Väntar ännu på den känslan ;)

   Radera