tisdag 5 juli 2016

Tallinn

I fjol blev det mer en spontan syster-resa då syrran hängde på ner till H.fors. Där och då beslöt vi oss för att göra det till en tradition. I år bar det av till Tallinn veckan efter midsommar. Efter lite spännande timmar på tisdag kom vi oss till sist fram till Tallink Spa & Conferens Hotel. Vi hade på förhand bokat hot lavastone helkroppsmassage och det var nog himmelriket att inleda semestern med. Len och mjuk som en babyrumpa gled vi sen ner i bubbelpoolen och fortsatte efter det i turkisk ångbastu. Den kvällen var vi trötta och möra så vi åt på hotellet och låg under täcket 21.45! Tisdagens middag var egentligen enda missen under resan, maten var inget att hurra över så tur var ju att det endast blev 35€ för två rätter och vin.
Följande morgon med en hotellfrukost i magen traskade vi in till gamla stan. Vädret var på vår sida och vi spenderade största delen av dagen på uteserveringar med näsan mot solen och något svalkande i glasen. Traskade upp till en helt magnifik utsiktsplats och det var väl det enda turistiga vi gjorde...ja, vi gick lite på hantverkartorget och köpte något i linne med hem också. Och besökte det mysigaste caféet. På hotellet bubblade vi upp oss i poolen igen och gick sen ut och åt på Cru, som vi fått tips om på Linns blogginlägg HÄR. Fantastiskt god mat och bra service!
På torsdag regnade det. Passligt hemresan-väder. Efter hotellfrukost och ett varv via poolerna kändes det riktigt skönt att styra kosan hemåt igen. Mors vila var över för den här gången och vi smider redan planer för nästa sommar.


Tallinn som resmål då, tja en hel dag räcker gott och väl där. Speciellt om du som vi inte är så jätte intresserad av historiska monument, kyrkor eller museer. Gamla stan är helt fantastisk mysig att promenera i och det finns massor av mysiga restauranger och caféer insprängt här och där. Men faktum är att det räcker inte länge att traska genom den och du kan inte äta och dricka hur mycket som helst. Vår räddare var vädret, vilket gjorde att vi gott kunde sitta ute och bara njuta och se på folk och prata, sånt som vi gillar. Och vårt hotell förstås, hade vi inte haft fri tillgång till spa och poolerna tror jag det skulle ha varit ganska många långa timmar. Fast vi prioriterade ju sömnen också, som de trötta småbarnsmammor vi är, hehe.
Men vackert är det och ett besök rekommenderar jag verkligen. Så värst många dagar behöver du dock inte reservera för stan.

2 kommentarer:

  1. hann du med ett besök till karnalux? Stor garn/sy/handarbets affär med massor garn broderi och sy tillbehör

    SvaraRadera
    Svar
    1. Oh nej det gjorde jag inte. Men det låter verkligen som ett ställe som skulle passa mig :) Måste lägga det bakom örat ifall det blir fler resor till tallinn. Tack för tipset!

      Radera