torsdag 1 september 2011

down memorylane

Ah, jag var och besökte min gamla jobbplats idag. I egenskap av teaterombud och publikgäst.
Det krävdes så lite så lite för att gå tillbaka 6 år i tiden, det räckte med att jag tog i dörrhandtaget längst till vänster då jag skulle gå in.

Känslan, dofterna, skenet, alla platser, färgerna, ljuden, bänkarna framför garderoben, telefonsignalerna vid dörren. Ah såna flashbacks down memorylane!!!

Det är seriöst den absolut bästa och roligaste och trevligaste och seriöst BÄSTA jobbplats jag ever haft! Okej jag hade fina kollegor och bra fester å minnen från Hesa, ja jag hade många fjollor på Tallski då tiden begav sig och man kunde göra tokiga saker under arbetstiden men aldrig aldrig har jag haft ett annat jobb då det ALLTID vad roligt att gå på jobb och man ALLTID hade roligt då det var sammankomster.
Att få stryka skjortan, dra på svartbyxorna, klackarna på plats och hår+smink i ordning, få känna sig vacker och fin VARJE gång man gick på jobb (kan bero på att vi hade en seriös jobbklädsel (förutom pikén men vi glömmer den!) som bidrog mest), kunna skratta och gråta, röka och lösa världsproblem (oftast hade de konstigt nog ngt med e Y-kromosom att göra) bak på håltrappan, dricka kaffe å äta fazerina efter pausen, hälsa på sura å glada teaterdamer, moikka på skådisar som sprang av och an, smyga in i salongen och vänt på S, ha seriösa inlägg på julfesten, anmäla sig till premiärfester, bära blommor av och an, äta god mat å dricka skumppa, bada bastu å sjunga karaoke. Säg var annan stans får man betalt för sånt?!?

Och alla dessa fina människor jag kom så nära under tiden, stara-klubi de luxe och alla andra. Jag saknar er otroligt mkt i denna stund och tänker på alla roliga resor å fester å jobbturer vi haft. Allt fuffens vi hittat på :)
Många många fina minnen har jag därifrån, och några riktigt nära å kära vänner har lämnat i hjärtat. Tyvärr ser man ju er allt för sällan men sånt är alltid livet.
Det var de bästa 5 jobb-åren hittills i mitt liv!

Ojoj, det var en sån omtumlande känslokväll på årets spelöppning på WT. Jag hann knappt se ngt av sketcherna :D Men tror nog att mommo decides to go and watch everything!!


Och jag försökte förgäves komma in på pixbox ikväll för att ladda hem en vacker å beskrivande bild av oss, men jag kommer inte ens ihåg vad jag hette där...help anyone?!?

7 kommentarer:

 1. Allvarligt, så började tårarna rinna längs med kinden när jag läste detta! Blev påmind om hur otroligt mycket man saknar den tiden, då vi rockade teatern.. Man minns ju, men tänker inte så ofta på det i dagens jäktiga tillvaro.. Ack, om man kunde vrida tiden tillbaka, bara en liten stund..! =)

  SvaraRadera
 2. Word! Kunde inte ha sagt (skrivit) det bättre själv :)

  SvaraRadera
 3. Ah, thänx Pia!! Sku bara gäll ti gräv fram ett lösenord ur hjärnarkivet nu då...

  Nelailla, who are you?! Har jag haft glädjen att jobba tillsammans med dig?

  Lia, jepp de va d bästa :)

  SvaraRadera
 4. Haha! Sväng om bokstäverna i Nela så kanske d kan gissa vem jag är! =)

  SvaraRadera
 5. Eller ja, nu står de ju där..! Minns du mej än..?=) De börjar ju bli en stund sen sist!
  Kram!

  SvaraRadera
 6. He böri bli he jo...kanske ja får friskat upp mitt minne snart?!? :)

  SvaraRadera