onsdag 5 oktober 2011

aaaaaah!!!

Måste ringa banken akut!!!!!!
Vem fan har kommit på att de skall dra ens VISA-räkning direkt från konto utan att skicka en lapp hem hur många pengar den är på?!?!?!?
Nu råkade min vara på aningen fler än en hundra peng efter sommarens oavlönade ledighet i juli. Och de hade dragit ALLT på en och SAMMA GÅNG. De lämnade 1,12€ till mig att leva på tills jag får lön nästa gång.
Tacka fan för det!

5 kommentarer:

 1. åh jisses! sko jo få en smärre hjärtattack om man sko upptäck he! hoppas e gar ti fix!

  SvaraRadera
 2. Så gör de väl alltid, alltså Luottokunta. Kommer bara ett meddelande att så och så mycket har dragits som direktdebitering. Själv har man ju ansvar för att det finns pengar på kontot när betalningen ska göras.

  SvaraRadera
 3. Pia, tack ja vejt!

  Anonym, nope never happened! Från min bank får man gammaldags räkning på posten, som man betalar själv då man vill (men före förf.dag :) ).
  Senaste 2 åren har det dessutom varit så att man varit tvungen att betala minst 10% av summan men väljer själv hur mycket man pröjsar resten. Helst hela för det räntar så förskräckligt...
  Detta har aldrig hänt mig tidigare!!!

  SvaraRadera
 4. Förr hade ja så att jag måsta betal 30 euro, oberoend av vad slutsumman va(fastän e va 1000€), på gammaldags räkning hem på posten då. (om e va över 30 euro då förstås, annars minns ja int, men jag antar att e sko betalas direkt om summan va under 30 också..)
  Och de sa att om jag vill ha direktdebitering tar de automatiskt hela beloppet.
  Nu med ny bank har jag att jag måst betal allt på en gång, men det var nog ännu valfritt (räkning på posten)

  Så jo, direktdebitering = de tar allt på en gång, har jag förstått.

  SvaraRadera
 5. jo jag vet nog vad direktdebitering är, har lånen på det och hyran tidigare. Men under mina 6 år som visa-innehavare har jag ALLTID fått en räkning på posten, först skulle hela betalas sen reviderade de systemet och andelsbetalningen kom in. De har ALDRIG direktdebiterat mig tidigare och jag tyckte det var fräckt gjort utan att meddela mig först!!!

  SvaraRadera