lördag 24 mars 2012

trött i huvudet men lite klokare.

Har varit på del 1 av 3 i facklig skolning. Och det var positivt överraskande. Inte alls så torrt som man kunde tro :) Bra gäng och bra diskussioner!
Intressant detta om offentlighetens yrke och den offentliga anställda man är och hur offentlig man dygnets 24h räknas som. Som lärare har du ingen fritid och egentid, du är lärare dygnet runt, aldrig vara privat och undgå detta moral-etikerande, och det är så fel så fel. Säg det nu då åt alla skvallrande typer på dessa små orter som har kikaren inställd på de offentligt anställda.

Sen var det också väldigt givande och roligt med alla diskussioner. Man blir ju lätt insnöad på sitt ställe. Roligt att höra andras synpunkter och erfarenheter och förvåningar.
Nu skulle man ju då gärna önska sig en fast anställning så man kan börja göra något åt saker och ting, säga sin mening och berätta om våra rättigheter utan att uppfattas som jobbig och potentiell bortpetandeobjekt.

Kanske i ett annat liv.


Men det tar på att skola sig. Nu skall jag bänka mig i soffan framför husfruarna och koppla av hjärnan. Fira lite lördagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar