fredag 9 oktober 2015

Tider på dygnet

Det sägs att spädisar och små bäbulin inte har så utvecklat nervsystem så de kan veta/känna skillnad på dygnets tidpunkt. De vet inte om det är dag eller natt. Ändå undrar jag hur det kommer sig att de oftast har sina magproblem, skrikperioder eller annars "besvärliga tider" på kvällen eller natten?! Så gott som alla jag hört om har det då, ingen har det mitt på dagen eller eftermiddagen då det är ljust ute och man känner sig mer som en människa. Utan alltid om kvällen eller natten. Tycker det är mycket underligt.
 Vår "pråkanåss" har sovit gott i natt, från kl.1 till kl.6 i morse. Mycket trevligare än natten före då hon grät och var missnöjd mellan kl.2 och kl.6 (då väckte jag maken och tyckte han kunde vyssja lite före jobbet...så jag skulle få 1h sömn i alla fall).


Solsken och rimfrost syns genom sovrumsfönstret.
En får ju i alla fall stiga upp till ljuvligt höstväder varje dag och bara det gör gott åt själen!Vagnspromenad hör nu till vardagen. Skönt att komma sig ut och andas lite frisk luft och röra på sig tycker mamma. Tösen sover sig genom alltihopa.
Vi går inte så värst långa promenader än, men jag försöker gå lite längre varje dag.
Och sen myser vi i soffan resten av dagen, jag ser lite serier och stickar då hon sover. Försöker att lägga henne ifrån mig lite mellan varven också :)

2 kommentarer:

  1. Känns inte bra med en heltäckt öppning på vagnen. Du kan ju inte ha uppsikt över henne då, även om det inte finns risk för att det blir för varmt just nu. Läs mera här: http://www.viforaldrar.se/Forsta-aret/Tack-inte-over-vagnen

    SvaraRadera
    Svar
    1. Nä jag tycker också det är obehagligt! Jag brukar bara ha ner den då vi går åt det hållet att det blåser rätt in i vagnen, och då finns ju ventil att ta upp i huvudändan. Annars har jag bara den rullad. Och så har jag alltid andningslarmet på, tycker man inte ser om de andas eller ej då de har så mycket och tjocka kläder på sig.

      Radera