fredag 2 mars 2018

En till 1-åring

Alltså jaja, liksom orka tjata igen om att tiden går fort. Men om det här gick snabbt, så har det gått ännu snabbare med andra! Förstår ingenting faktiskt.

Vi blev ju då förärade med en till oförskämd lätt dotter att ha att göras med. Inga matallergier så långt ögat kan nå, äter bra, sover helt okej, ännu mer självständig i sitt lekande och sysselsätter sig själv mest hela tiden. Underhålls med jämna mellanrum av storasyster, är en liten spilevink som ler och "pjasar" sig då någon ser på henne. Har börjat jollra och göra medvetna ljud samt träna stämbanden om dagarna. Hon tog ju god tid på sig att komma men då det väl bar av så gick det med fart. Och Tuvali har fortsatt att göra allt med fart sedan mars 2017. Allt skall helst ha skett redan i förrgår då hon kommer på det. Benen går som trumpinnar så fort vi lyfter upp henne, hon går med gåkärran och de stöd som finns till hands. Är hundra gånger mer amper, bestämd, utsvulten, dödstrött, superpigg och humörssvängande än vad storasyster någonsin varit. Kommer att vara den av flickorna som ger oss flest gråa hår har jag på känn.


Tuvali har redan åtta tänder. Vaknar mellan 7.30 och 8.30 på morgonen. Sover ute i vagnen 12.30-16 ungefär. Använder sig av storlek 80 och 86 i klädväg, är gissningvis tyngre än vad storasyster är i dagsläget och knappar in på längden hela tiden. Vi har 1-årskontroll först nästa vecka så har inga uppdaterade siffror idag. Hon äter allt, både hemlagat och på burk. Tuggar och bearbetar maten på ett helt annat sätt än Tindra och får nu bara "pattad" mat blandat med mjölk eller osaltat smör. Dricker fettfri mjölk och nöter upp de sista NAN-burkarna. Tycker precis allt är gott i munnen. Älskar att simma och bada. Behöver ha näsan tryckt uppefter något för att känna sig trygg, men har verkligen inte tid att sitta i famnen eller ligga bredvid i sängen och mysa.


Hon kom som en total överraskning åt oss. Och en finare sådan kunde vi inte ha fått! Älskade älskade lillasyster, så rund och god och mjuk! Grattis finaste Tuvali på din 1-årsdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar