onsdag 24 oktober 2012

Favignana och Tempo di Mare



 Hotellet
Hotellet Tempo di Mare var nästa anhalt. Helt vanligt litet rum, inget speciellt, dyrt med tanke på standarden och restaurangen var helt värdelös enligt våra smaklökar och konton. Enorma vinglas fick man dock av den söta bartendern som inte förstod något engelska över huvudtaget.


 Ovanstående kort beskriver den lilla ön Favignana, som ligger på Siciliens västkust, ganska bra. Ett stort berg, fiskare och ett litet torg. That was that. Oskämtat! Vi spenderade 4 långa dagar på ön och visste inte till oss av boredom före vi slapp på båten tillbaks till Sicilien.



 Vi hyrde vespa första dagen. Jag menar hyra cykel 4 dagar = 35€ mot vespa 40€ en dag. Lätt val! Vi körde över hela den lilla ön och såg massor av fina saker. Otroligt hur vattnet kan arbeta med sten och skvalpa ihop otroliga konstverk. Konstaterade att det var jättelånga avstånd mellan de "riktiga" stränderna och hotellet. Surt! Sole sken iaf, och vi blev röda om näsan.








 Mitt absoluta favoritställe var Cala Rossa. Direkt vi stannade vespan och kikade över kanten var jag fast besluten att klättra ner dit och bada. Ljuvliga ställe! Dels vattnet och färgen, vem vill inte bara take a dive?!? Och sen klipporna och allt runtomkring, hurja!
Vi återvände dit dag 2 (också då hyrde vi skoter, som sagt, fanns inget att göra och skitlånga avstånd) då var det disigt och tokiga italienare var där och snorklade. De fiskade upp både bläckfiskar och sjöborrar. Sjöborrarna hackade de upp med kniv och sörplade i sig innehållet. Jag var INTE imponerad!






Säsongen var också över här och vi slapp inte ut på någon båttur runt ön och in i nå häftiga grottor :( Stort minus på önskelistan.
Summarum: En vacker ö som du absolut inte behöver spendera 4 dagar på om du inte reser med någon som vill sola och om ni inte har eget fordon. Skulle bra ha räckt att ta båten över, hyra en skoter, köra runt en dag och sen återvända. Men man lär ju sig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar