torsdag 25 oktober 2012

TERRENO!

Under vår Toscanska vistelse bodde vi på Terreno vingård. Den kan jag alldeles kokhett rekommendera! Inte minst för att det var vackert och sött där. Men de pratar svenska, du kan kolla upp fakta och fråga saker på svenska, och de fixar sen den italienskapratande biten åt dig. Himmelriket!!

Vi hyrde det minsta huset där, Casettan. Två sängar, ett klädskåp, ett bord, en kökshörna, en toalett och hundra spindlar. Allt du behöver :)


 Inte helt fel utsikt under frukosten.




 Ovan vägen upp till hyreshusen, nedan receptionen och vinbutiken och jäsningen. Allt i ett!


Vi fixade vår egen mat på kvällarna och kände oss ibland som nå gourmékockar. Billiga råvaror har de i det landet i af! Mammas yllestrumpor var bra att ha medpackade! I och med att vi var så sent ute på säsongen (+bara sten och järn och ingen isolering wse) så var det mycket rått och mycket kallt i huset.






På onsdagen ordnades rundtur på Terreno.
Vi vandrade runt och kollade in allt möjligt häftigt. Sen avslutades det hela med vinprovning och så bjöd Jenny hela gänget på lunch. Vi drack bordsvinet, åt pasta och drack mera bordsvin. Inget bilande den dagen! Men de andra svenskarna som var med var väldigt gästvänliga och bjöd oss med att spela Bool/Bol (hur man nu stavar det, här i landet heter det Petank!) och efter en vandring upp till Lignanello gick vi ner igen och satt och diskuterade några timmar med dem. Njöt av mera bordsvin och en stjärnklar natt :)





 (vinmastern deras går varje vecka och smakar ur varje tunna så att vinet inte ändras för mycket och blir förstört Veckorna för det skall buteljeras går han varje DAG och smakar ur VARJE tunna! Guiden hade varit med nån gång, men efter ett par tunnor tyckte hon allt smakade likadant :) )




 tjejerna vs killarna och gissa vem som leder :D


Ivrig vandrare på väg upp för att inspektera den ena dotterns hus.

 Det blev varmare, och brantare, desto längre vi gick...puh!

 Kunde dock inte klaga på utsikten. Och till sist var vi framme, och sjönk ner i deras utemöblemang. Tur de var i Sverige :D  Borde ha haft pick-nick med sig!


Och så vandrade vi hela vägen ner igen.


Det var den bästa veckan! och så mycket vackert och gott. Måste återvända till Toscana, och Terreno!
Jag är helt besatt av tanken att jag måste bo här. Måste, måste, måste!!
Hyra lilla huset ett helt år fast!

2 kommentarer: