måndag 19 augusti 2013

Mera höst!

Höst betyder också skördetid. Har aldrig tidigare intresserat mig desto mer för trädgård och det arbete som följer den. Någon gång måste man ju prova på och försöka. Det som är mest synd då man nu skördar det ena med det andra, saftar och har sig är ju att det går så lite sådant i vårt hushåll då vi lever mest på en pasta och köttdiet under året :)

I kväll var det i alla fall lökens tur att komma upp ut det igenväxta landet. Inga 4H-poäng, pokaler och arbetskryss skulle ha kommit därifrån...knappt jag hittade alla lökarna under ogräset. Nu är de i alla fall på tork och landet är uppgrävt och luckrat. Goda lökrecept mottages med tacksamhet!
Sen sneglar jag lite på våra äppelträd och konstaterar att jag vet inte vad jag skall ta mig till. Har fortfarande kvar mos från i fjol eftersom det inte heller går så mycket åt. Så jag tänker lite saft- och juice-tankar. Vart i nejden kan man föra sina såar med äpplen så de fixar syrligt god juice som står sig i källaren till mig?!?? Har ni nå tips?

10 kommentarer:

 1. Lökrecept? Lök använder man väl bara en eller ett par i taget. Lägg dem i kylskåpet eller källaren efter torkning och använd i såser och köttgrytor efter behov.

  SvaraRadera
 2. Jag är hopplös på att odla lök, tänker skippa det helt till ett nytt år. Vörå must finns ju där längs r8 kanske de kan hjälpa dig med äpplena.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är impad över hur stora och fina flera blev i år. Med tanke på hur lite tid och kärlek de fått :)

   Är muststugan i gång ännu?!? Måste ringa och höra mig för lite isf.

   Radera
 3. Har du en saftmaja? Då lagar du äppelsaften lätt själv! Skölj och skär äpplena i bitar och i saftmaja med dem!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej jag har ingen egen. Hade lånat sist. Och det hår ju lätt att låna igen. Tack för tipset!

   Radera
 4. Men om du vill för till must så ska man ring åt Björken först.. :) Att safta går också bra, till och med att blanda med andra bär!

  SvaraRadera
  Svar
  1. E faktiskt mest intresserad av nån slags juice, som inte behöver plats i frysen. Den är så full med andra grejs :)

   Radera
 5. Här finns recept på egen äppelmust, som ska stå sig i källare eller kylskåp. Måste prova själv också.

  http://gelashemochtradgard.blogspot.fi/2010/08/appelmust.html

  SvaraRadera