söndag 4 maj 2014

Veckoslutets don.

Vi har tillbringat hela veckoslutet norröver. Rättare sagt drog vi till skogs på lördag förmiddag. Vi skulle fälla några träd och förbereda för fortsatt renovering. Mitt i allt var halva släkten engagerad, på plats och hjälpte till så vi fick massor gjort. Det som vi tänkt börja på med lördag, söndag detta veckoslut gjordes plötsligt att klart på 11h under lördagen.

Många långa furor fälldes. Det doftade himmelskt gott i skogen. Solen sken och värmde vårt skinn. Svetten rann och kådan fastnade typ överallt. Makens morbror kom och rattade runt med skogskranen och lastade stock efter stock som maken fällt och svärfar kvistat lite mellan varven.


Jag fick dra ris och fixa småveden jag. Svettigt värre att härja runt med skogskniven. Men min koordination var det en oväntat god överraskning att inget blod spilldes!
Vädret visade ju sig faktiskt från sin bästa sida, och där inne i skogen blåste det ju inget heller. MEN fästingar så in i vassens kryllade det av. Så inga satt man och njöt någon lång stund inga! Freddi och jag var naturligtvis de enda som drabbades av de kräken. Vi hade Stora Jakten hela eftermiddagen och kvällen. Ännu i dag har vi plockat ohyrorna. Usch!
Ett av många lass stockar. Tack var effektiviteten ligger de redan nu hos sågverket och väntar på att bli kapade. Sen är det bara att stapla dem och invänta torkning före golvvasorna och skålningen kan fixas.

Hoppas på att under kan ske! I måndags var vi in via magistraten efter att ha tillbringat halva dagen på sjukhuset. De sa att före ärendet varit via tingsrätten och allt kan det ta upp till två månader före vi får det igenom, och med semestrarna som kommer emot nu kan det gå så illa att vi blir tvungna att vackert vänta till hösten. Jag blir så ledsen i ögat! Att det alltid skall vara något, tycker vi har hållit på hur länge som helst med pappersarbetet redan och det händer ingenting. Vi hade ju tänkt göra massor i sommar vi. Men no money, no funny :´(  Att det skall vara så krångligt att köpa ett hus!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar