söndag 12 april 2015

Väggar och tak blir klara

Helt otroligt att få till ett inlägg med bilder!


Två av sovrummets väggar är nu, äntligen! klara. De har fått den absolut mesta tiden av någon yta eller något ställe i hela huset. Herregud ändå vad vi jobbat med dem! Men, du milde så grannt det blev. Är sjukt nöjd med dem.

Vi började med att dra ut tretusenmiljoner spikar. Sen putsa mellan stockarna med stålborste. Dra ut mattrasor och annan suspekt fyllning och peta in ny bergull och hoppas det inte skulle synas så bra. Så blev det att dammsuga och torka dem med vått. Kladda panellack ovanpå mossan så den skulle ta ihop och bli skarp. Grundmåla ett varv. Fläckigt som vad. Grundmåla ett varv till. Fortfarande fläckigt. Fundera om jag bara skulle lämna det så. Provade att täckmåla ett varv. Fläckarna lyste fortfarande genom. Vete gudarna vad som satt i de stockarna?! Täckmålade ett varv till och blev riktigt arg eftersom sgs alla fläckar fortfarande lyste genom. Hur svårt kan det liksom vara?!?

Men så kom min ena svägerska med den fiffiga idén att slipa dem. Så de ser gamla och nötta ut. Så förvillar det ögat så att man inte ser de asfula fläckarna.

Och OM det blev ett bra resultat sen!
Inser att jag skall fota dem på nytt så ni får se en bättre bild utan en massa byggskräp som dräller kring.
Lovar återkomma med den saken.


I hallen på vinden har vi fått ett tak nu. Och väggarna är på gång. Måste bara målas en fjärde! gång ännu. Alltså detta att få ljusat upp ett gammalt mörkt hus var nog lättare sagt än gjort. Hundraåriga material suger i sig färg som om de varit svältfödda i ett decennium. Haha.


På den väggen där inredningen kommer i badrummet har vi lagt en fukttapet (vet inte ens om de heter så?!?) med nästan inget mönster alls och bara målat en ljusgrå färg ovanpå. Kaklaren skulle komma och gjuta golvet i slutet av den här veckan men hen dök aldrig upp. Då vi försökte få tag i personen för att fråga vart den lämnat fick vi bara ett textmeddelade om att hen var på resa. Kunde man ju kanske ha meddelat...Men vettja det hinns före juni ännu. Väntar ju bara så på mitt badkar så jag får börja bada :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar