söndag 3 maj 2015

Maj månad

Nu är du här. Våren är kommen och sommaren står för dörren. Kvällarna blir ljusare och ljusare, som vanligt fascinerar ljuset en efter vinterns mörker. Naturen vaknar till liv och vinterns koma får ge vika. Solen värmer den bleka kinden.

I år är det extra roligt med våren. Vi har mycket roligt att se framemot. Vår renovering framskrider vilket betyder att flytten närmar sig sakta men säkert och om ca. sex veckor får jag livets hittills längsta rast. I höst kommer jag inte att återvända till skolvärlden då höstterminen sparkar i gång för jag går på mammaledigt. I september skall vi äntligen få en liten apunge. I bland kan jag fortfarande inte fatta att det är sant, fast vi redan är halvvägs genom graviditeten. Vi kämpade, längtade och försökte så länge. Så mycket blod, svett, tårar, tid, sjukhusbesök, papperskrig, hopp, besvikelse och ännu mera tårar som ligget bakom oss under dessa 2½ åren. Så mitt i allt i början av året slog blixten ner och livet vändes upp och ner. På ett bra sätt. Då vi inte alls var förberedda på det. Vid vårt sjukhusbesök i början av januari sa läkaren att hon såg en liten cysta som eventuellt skulle titthålsopereras bort senare, antingen före eller efter vår kommande Tammerforsvecka i februari. Nå det visade sig att "cystan" utvecklades under de kommande veckorna till en liten räka med starka hjärtslag. Sist och slutligen blev det ingen Tammerforsvistelse utan vi fick skriva in oss på rådgivningen i hemkommunen istället.

Vi levde ganska länge i vår egen lilla bubbla, förstod kanske inte att det var sant. Jag var rädd för att berätta och tala om det, göra det verkligt. För tänk om det bara var en dröm. Men illamåendet påminde mig ganska bra dygnet runt ända fram till v.14. Tack och lov att det har gått om! Nu längtar jag extra mycket till flytten, att boa till det, inreda och fixa medan vi väntar på vårt efterlängtade underverk. Lill-apan vår.


6 kommentarer:

 1. Vad roligt! Och lycka till :)

  SvaraRadera
 2. Va kul! Grattis! :)
  // Johanna

  SvaraRadera
 3. oj gud så roligt!!! Stort grattis ti er båda åså hoppas vi på he bästa ti September :D

  SvaraRadera
 4. Grattis! :) Gläds med Er!

  SvaraRadera