fredag 31 juli 2015

"Fäädar åpp"

På bygget fortsätter vi att göra klart i varje hörn. Vi är nu i det skedet att det känns som att det är så lite så lite kvar. Nu äntligen börjar det bli klart. Snart får vi börja bo. Samtidigt är det alla dessa småsaker, som knappt syns, som räcker otroligt länge att göra. Men köket är *trumpetfanfar* helt och hållet klart! All el är kopplad, alla maskiner är up and running (förutom mikron, bisak!), alla lister är på plats, allt är målat, allt är korrigeringsmålat där vi missat oss eller stött i något, allt är torkat ur och en del är iplockat. Det enda som fattas är fönsterlamporna, gardinstängerna och en fönstertvätt. Inget jag inte kan leva med just nu :)

Vi har dock inte invigt vare sig hällen eller ugnen ännu. Kanske nästa vecka.
Kaklet tycker jag fortfarande är något av det snyggaste vi valde till huset!


Högforsen blev så himla fin då vi fick den uppfixad. Kanske gör ett skilt inlägg om den lite längre fram.


Vi hittade trägolvet i storstugan under allt bråte och alla lager papper. Jag slipade, maken satte oljevax med pyttepyttelite vitt i på det. Det andra varvet blev struket sent i går kväll så nu bara väntar vi med spänning på att det skall torka klart så kan vi sätta dit golvlisterna och börja möblera!


Duktiga Camilla var och hjälpte oss i tisdags. Där gick det minsann undan. Som en annan akrobat klängde och flängde hon runt under taket och i trappen och inte bara målade panelen som det var tal om utan tog också fram den fina trätrappan! Skall pröva att putsa upp den lite och se om det går att lämna den så sedan. Tycker ju som bekant om nötta träsaker och nu vill jag inte göra några hastiga beslut jag ångrar sen bara för att få saker och ting klart så fort som möjligt, hehe...

Tack och lov att alla firmors semestrar börjar vara över nu så det går att få tag i folk och fixa saker igen. Hurra!

2 kommentarer:

 1. Har bekanta som letar efter ngn som fixar upp högforsspisar. Har ni fört den ngnstans att fixas och kan du isf berätta vart? :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi förde den till en äldre man i grannbyn Oxkangar som heter David Björk, han har egentligen slutat restaurera dem men man kan alltid ringa och fråga. Vi hade tur :)
   Sen säger maken att det lär finnas någon i Sundom, Solf trakterna också som fixar upp dem. Tyvärr hade han inget namn.

   Radera