lördag 30 september 2017

En skön men ruskig dag

Så avslutar vi september i år. Med en skön men ruskig dag. Far i huset stack iväg på "gubbsexa" tidigt i morse och vi tjejer packade lunch och mellanmål och for till villan. Där fanns idel glada, lekfulla och gosiga morföräldrar och mor i huset fick plockat lingon (det ni!!!), stickat några varv, druckit en kopp te utan att varken bränna sig på tungan eller dricka det kallt, badat bastu, andats havsluft och njutit i största allmänhet. Hem kom vi mycket senare än planerat och hann knappt göra någon annat än packa ur bilen och plocka upp före det var dags för kvällsgröten. 


Konstverk i lingonskogen. Mommo och moffas "homme" är 16 år gammal, döv och blind på ena ögat. Ändå får de vara hur nära honom de vill. Ut och andas lite skäri-luft. Båthuset var spännande idag. Kan inte smälta hur stor denna lilla tjej blivit, präpplar öronen av en och har nog så mycket på gång i hjärnkontoret sitt. 
Lågvatten och långgrunt. Kan ju inte precis påstå att det lockade att ta ett dopp. Kanske nästa år då jag varken är gravid eller ammar och har så känsliga bröst. Kokkoo Mommo och Moffa, blir ni nå rena i bastun?!


En mycket skön höstdag. Höstkylan och ruggigheten har verkligen satt sig i luften nu. Det är helt annorlunda då en vistas utomhus. Lite uppiggande och mysigt om ni frågar mig. Har ju alltid tyckt om hösten. September brukar höra till min favoritmånad, då det värsta start-kaoset från augusti lagt sig på jobbet, kurser och rutiner dragigt igång, du behöver inte sukta efter "kanske-det-kommer-en-sen-sommardag-med-värme" längre men om du har tur kan månaden bjussa på riktigt varma och fina dagar, morgonluften får sin krispighet, kvällarna börjar bli mörka och du får tända lite ljus här och där. Oktober brukar vara en skön och kravlös månad då allt flyter på, du har accepterat att hösten är här, kanske börjar elda någon brasa och behöver inte ännu börja stressa med något julfestprogram eller julförberedelser och det brukar komma ett behövligt höstlov mitt i som gör människor glada och förväntansfulla. So bring it on oktober!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar