lördag 8 maj 2010

hockey-VM

är här! Ikväll spelar Finland sin första match, spännande att se hur det slutar mot Danmark ;) Minns en svunnen ungdomstid då någon var mer eller mindre besatt av Finska hockey-landslaget och OS och VM. Haha!
Själva VM starta ju igår och jag råkade bläddra över lite sändningar därifrån och fatta att finländarna fortfarande visar repris på guldmatchen 1995! Fick se Peltonens samtliga bravurer, ölmagar å vältränade lår i skumparegn, massa dålig svenska och sen kommentatorer och experter världen över som analyserar och kommenterar, och hoppas på en guldmedalj i år. Efter 15 år gör "Den glider in" dem fortfarande tårögda. Snacka om patetiskt! Och jämför laglistan från då och i årets OS, typ 2/3 samma spelare (kanske inte riktigt men ändå!)...och wonder why det inte går att få en guldmedalj i dag?!? Skippa gubbarna och ta in tonåringarna!! Se on siinä!

Men mainpointen med alla de där klippen är ju faktiskt att vi vann Sverige på hemmaplan! :D Undrar just om svenskarna är lika patetiska och visar sina vinster över oss lika många gånger om...???!? Men nej, de är ju våra landsbröder och hejar på oss nästan lika mycket som på sig själva, fick vi ju lära oss på VM 2003?! (eller när var det i Finland?) :)


Hoppas att det i år nu då äntligen är dags att få en medalj med annan färg, torgen är packade under finalmatchen och vi får sjunga Den glider in flera gånger om! Få se hur det går?!?

Nu skall jag sluta svamla om mitt forna intresse och röra ihop en omelett. 3-årskalas på Kasberget och bastukväll i Esbo väntar :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar