torsdag 23 februari 2012

en ledig eftermiddag

Vad gör man en e.m då man är hemma otroliga 15.00?!?! Jo, man åker och handlar och sen sysselsätter man sig själv lite. Plockar farm en och annan pytsa och attiralj och så sätter man igång med att klotta ner köket:
Smula sönder LU-kex och strö ut dem i en pajform eller annat lämplig storytat konkret substantiv. OBS! Att få smulat de små liven var den tyngsta biten ;)
Sen vispar man ihop 1 burk grädde och 1 msk vanlijsocker. Och det skall vara den prickiga sorten för that´s the good shit man!
Så vispar man ihop 3 äggvitor till skum. De liknar oöverkomligt en kroppsdel då man lyft bort visplarna.
Blanda ihop 3 äggulor, 1dl socker och 100g smältost. Detta är den andra tricky situationen att få smältosten jämnt fördelad. Men det går nog med lite tålamod och sakta vispande.
Rör ihop hela härligheten. Observera att jag gjort dubbelsats så därför är koppen så fylld.
Häll ut i formarna och dekorera om du vill med kross som blev över. Sen kom den allra svåraste biten att hitta 2! RAKA ställen i frysen dit du kan ställa dem att stelna ihop nån timme.

Nå där var sen de cheesecakens. Jag älskar cheesecakes! Detta är ett gammalt beprövat recept jag ärligt stulit av min mor och skrivit upp i sjuans husabok :)

Nu är halva e.m kvar och heeeela låååånga kvällen. Suck och stön!
Jag tror jag skall knapra ner tomtarna ur fönstren :) packa och längta ihjäl mig till imorgon då sportlovet börjar och vi äntligen kommer oss bort och iväg härifrån igen!

6 kommentarer:

 1. vart ska ni far på äventyr?

  SvaraRadera
 2. Ti Vassor, Sibbo, Esbo å Hesa :)

  SvaraRadera
 3. Jag brukar lägga i saften av en halv citron och det blir så mycket fräschare. Cheesecake är så gott.

  SvaraRadera
 4. når ska ja kom på kaffe? :P

  SvaraRadera
 5. Tack anonyma för tipset! Skall prova nästa gång.

  Pia söndag efter sportlovet kanskr, fyri vesijumppa ;)

  SvaraRadera
 6. Ååååh, va edee såå gott ut!!

  SvaraRadera