onsdag 23 januari 2013

Januaritrög

Inspirationen ligger låg. Lejdon tenderar klättra högre. Januari har aldrig varit en bra månad för mig, tack och lov är den snart slut!


Jag försöker äta hälsosamt, men det går trögt. Är utan sweets, och ganska knäckt.
Funderar lite varför? För vem? Egentligen.
Och så har jag förundrats över människan, igen. Funderat lite hur samhället och mänskligheten skall överleva. Tyckt synd om dem. Och sen beslutat att det inte är min magplåga!


Jag har också apat mig lite mellan varven. Att skapa och vara kreativ har plötsligt blivit jätteroligt, och jätte måste. Nästan så jag inte hinner med något annat alls här hemma :)
Har skrivit en massa tackkort som vi vid passliga tillfällen dumpar av i utvalda lådor.
Och så har jag packat väskan, kör ner till Staden idag. Roligt! Men det är alltid alldeles för kort. Önskar jag kunde stanna längre, typ ett år eller något :)

Hoppas på en vacker vinterdag idag. Sådant blir man verkligen glad i själen av!

5 kommentarer:

 1. Alla har vi våra månader då det känns lite extra trögt. Min månad är november. Usch!
  Det där med att äta hälsosamt - fundera igenom för vem och för vad du gör det. Ha en dag i veckan då du unnar dig det DU vill ha. Då känns det bättre, mera vettigt och hållbart!
  (Goda råd som jag dock inte alltid följer själv vad gäller godsaker! :P Har just tryckt i mig en fastlagsbulle bara för att det är onsdag och fint väder! :D Skämt och sido, ibland behöver man nåt som piggar upp!)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sant. Nu har jag ju den urdumma vadslagningen som pågår i en halv evighet före jag kan börja unna mig något gott! :)

   Radera
 2. Min trögmånad e åxå november. Så om du känner dig lika trött å trög som jag kände mig då så förstår jag precis:)
  Man borde komma till den insikten att det är för ens egen skull man äter bra mat. För att man skall orka och må bra. (Å det vet man ju nog egentligen, men det kanske inte har sjunkit in tillräckligt djupt...) Om man endast försöker för någon annans skull eller för att få på sig ett par för små jeans så är det nog svårt att hålla sig i längden.
  Fast det mår man ju nog bra av åxå (åtminstone jag), om man är nöjd med hur man ser ut och får på sig hela garderoben istället för halva:)
  Kämpa kämpa!:)
  Å ha e så bra i stan! <3

  SvaraRadera
  Svar
  1. D e bara det att det tar så länge före de där jeansen kommer på, sku måsta gå snabbt lite ner i början så man skulle få mer inspis och motivation. Eller så leder det till "men se nu så bra det gick, jag bara fuskar lite", varje da :)
   Hösten gick mig ganska omärkt förbi i år då vi hade så himla mycket att tänka på och var på resa 2v. Kanske det kommer ut allt nu då istället. Men januari är annars förknippat med mycket tråkiga saker för mig så det kanske också bidrar. Men nu är det ju inte så många dagar kvar...!

   Radera
 3. Jag hoppas du gör det för din egen skull :) Jag kan ha sympis med dig, för jag strejkar åxå. Kämpa på! Det är bra med strejk, för man kommer ju på och hittar så mkt annat gott som är nyttigt dessutom ;) Ps. Agave sirap har jag använt ganska mkt, det har lågt GI!
  Skulle det inte vara för födelsedag i november skulle den månaden inte va mkt att hurra för för mig heller.

  SvaraRadera