måndag 16 juni 2014

Att spendera dagar i solen

Ah, den underbara känslan när man första dagen bänkat sig i stolen och vände näsan mot värmen. Allt rann av en och jag kände bara kärlek! Vi var två dagar vid main-pool bredvid restaurangen. Där var liv och rörelse, hög musik och program varje hel timme. Inte speciellt mycket lugn och ro inte. Men det var lite underhållning, jag fick ju gå på vattengympa och dansa sunshine-dansen :)

Resten av dagarna var vi vid en mellan-pool som låg mellan vår avdelning längst bort och huvudbyggnaden med restaurangen. Bara att kasta ner handdukar på väg till frukost och sen slänga sig ner då magen var full av gott. Det fanns barnpooler vid varje stor pool och vi lade oss alltid längst bort så det var ändå lugnt och skönt. Jag simmade längd efter längd varje dag i ett hopplöst försök att inte lägga på hullet så mycket av all den goda maten...


Maken imponerade stort på mig under hela resan. Gång efter annan! Han låg som en klubbad säl hela dagarna och läste, sov och svalkade sig där emellan. Tror han innerst inne tyckte om det, men så långt har han inte kommit som att erkänna det än ;)
Jag mitt nöt introducerade Gabaldon-serien åt honom. Han fastnade efter typ 2h. Jag läste ut alla mina böcker de tre första dagarna och sen var vi tvungna att dela bok. Läsa sida upp och ner, riva ut och ge till den äkta hälften som läste och sen slänga bort. De där tjocka pocket-böckerna har noll hållbarhet! Jag läste den för tredje gången, inte det minsta tråkigt! :)


Vi var ner till stranden två gånger, en gång och vandra runt och titta lite och en gång för att steka oss. Det var ohyggligt salt vatten där, men skönt att simma då man väl kommit sig i. Det fanns massor av stora och bökiga stenar så vi köpte "simtossor" *, underlättade massor att komma sig i! Var också ut med en trampbåt. Maken fick mjölksyra och undrade hur det kommer sig att jag inte kände något annat än värk i knä. Nå let´s face it, jag har så korta ben så jag fick ju knappt trampat runt. Så så mycket farthjälp fick han kanske inte av mig :)

* tänkte oss att de kommer till användning på villan sen under kalla vårar och höstar då fötterna håller på trillar av en pga kylan.

2 kommentarer: