måndag 16 juni 2014

En Greklandsresa

Som en kombinerad 30-årspresent åt maken och mig bokade jag en resa till söderns sol och bad. Maken hade aldrig varit och ville aldrig åka, men efter en förlorad vadslagning fick han ge sig :)
Valet föll på Kardamena på ön Kos i Grekland. En vecka med all inclusive, herredumilde vilken lyx!
Vi bodde på Akti Beach Hotel, som också hade en annan del Akti Palace. Flera tusen rum fanns det, många byggnader, många pool-områden, fint skött och rent och fräscht.  Personalen var jättetrevliga men jag hade förväntat mig lite bättre engelska språkkunskaper med tanke på att det var ett fyrstjärnigt och femstjärnigt hotell. Man fick inte gå in och ta av buffén om man inte hade skor och klänning på sig. Ingen nakenhet i restaurangen här inte. Varje kväll hade de anställda sommarfåglarna en show. Vi såg eldshowen, Mama Mia och en film-kabaré. Sen fick man dansa sunshine-dansen på scen :D
 Ett hörn av restaurangen.
 På väg upp från stranden.


Vi bodde längst bort på området. Tur min maken är gammal orienterare, så många slingriga gångar att välja på. Så det blev en par kilometers motion med att traska fram och tillbaka mellan restaurang, pool, strand och rum. Lika så bra med tanke på allt man stoppade i sig! Utanför vårt lilla och jättevarma rum. Tack AC!Varje kväll vid buffén hade de en skild avdelning dit barnfamiljer inte fick komma. Jag tycker det var väldigt fint av dem att tänka på alla pensionärer och turturduvor, och skönt att få äta åtminstone ett mål i lugn och ro. Vi satt alltid i samma hörn och hade samma servitör som plockade och passade upp. Varje dag i en vecka (!), vid varje måltid!
Två kvällar smet vi ner med färdkost till stranden och låg och lyssnade på vågorna, såg månen vandra och strö silver i havet och hade det så där äckligt romantiskt som de bara har på film :)


2 kommentarer: