måndag 12 januari 2015

Lax med citron och örter

Detta recept är för gott för att hållas för sig själv:

4 msk hackade färska kryddor, t.ex basilika och dill
1 msk salt
½ dl socker
rivet skal av ½ citron
1,2kg lax

 1. Blanda ihop kryddorna, socker, salt och rivet citronskal.
Jag har bytt ut färska örter mot torkade, typ Medelhavets örtblandning eller liknande...

 2. Sätt fisken i en ugnsfast form och gnid in den med blandningen.

 3. Ställ in fisken i kylskåpet ca.1h eller tills socker/salt smält.

4. Grädda 20 min i 175 grader.
Skiva/pressa citronen över fisken.


Mumsfilibabba!
Det är något med blandningen sött, salt och surt komponerat med örter som gör den gudomlig god!
I dag hade vi inget hemma att servera med, bakade "brödkakor" av majsmjöl. Det gick väl sådär...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar