lördag 14 februari 2015

Alla hjärtans dag på bygget

Ingen skillnad på veckosluten här inte. Bara bygget som gäller. Jag har varit hemma idag och städat svinstian till hus vi bor i på backen. Behövdes verkligen! Var dock ut med lunch åt maken som jobbade på flitigt och passade på att gå på promenix med Freddi i hans nya hoods.

På nedre våningen har det hänt grejer! Förra veckoslutet lade de in golvet i storstugan och det ändrade massor! Vi har panelat de väggar som skall panelas och nu håller maken på isolerar köksgolvet så vi kan skiva igen där. Kommer att lägga golvvärme och golvmatta dit.
Alltså byns snyggaste golv eller byns snyggaste golv?!? Älskar trägolvet och färgen! Skulle helst inte göra något åt det. Men det går inte, skall det hålla slitage måste vi nog behandla det med något. Har provmålat några bitar före vi bestämmer oss. Så svårt juh!


På vinden är det spacklat och klart. Där skall jag grundmåla i morgon så vi kan sätta fast batterier på väggarna och få lite värme att hållas.

Stockväggarna i vårt sovrum skall jag måla vita, med Kalklitir. Hoppas det blir snyggt och bra. Har ju hörts idel lovord om den färgen så får se då...

5 kommentarer:

 1. Hur skall ni måla ert nygamla trägolv? Vilken sorts mål eller lack eller annat? Vi har också lagt in gamla golvplankor men har inte bestämt hur vi ska behandla det ännu... roligt när man kan återanvända! ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Emma!
   Det där vi har nere i storstugan som inte alls är behandlat sen tidigare har vi tvättat med högtryckstvätten, sen skall vi slipa lätt ytan och sätta oljevax med en gnutta vitt i för att det inte skall gulna. Vi har provmålat två olika överloppsbitar, man kan ju ha olika mycket vitt i.
   På vinden där de alla är målade sen tidigare vet jag inte ännu. Vi ruggar ytan och sätter någon form av målarfärg på. Det är dock inte bestämt sort eller färg än :)

   Radera
 2. Hur blev golvet i storstugan som skulle behandlas med oljevax? Hur tåligt är det för slitage tro? Har inte kommit oss nån vart med vårt golv ännu...?☺️

  SvaraRadera
  Svar
  1. Heh, vi har kommit oss exakt lika långt som er :) Vårt trägolv i storstugan ligger i tryggt förvar under byggpappret ännu. Så jag vet inte hur slitstarkt oljevaxen är, än :)

   Radera
 3. Äsch då. Tänkt vi sko ha fått na tips åv er ☺️Har börjat fundera på att lacka golvet med nå mattlack för att behålla den naturliga färgen. Lacken lär innehålla uv-skydd för golven nuförtiden så de inte ska gulna..
  Men lack känns ganska 80-tal på na vis...

  SvaraRadera