tisdag 19 januari 2016

Dokumentation av vintern


I dag, tisdag 19 januari 2016, är det så här mycket snö och -20 grader. Det har varit riktigt kallt i snart 2 veckor. Inte många dagar som Tindra kunnat sova ute detta år. I söndags var det -31 grader då jag gick hem från Zumban, det brände i rumpspäcket kan jag tala om. Men det är så himla fina dagar då solen skiner och pudersnön gnistrar. Lite ledsamt att inte kunna vara ute då jag för en gångs skull är hemma under dygnets ljusa timmar. Men en kan ju inte få allt. Njuter av utsikten genom fönstren istället!


Jag hoppas vintern håller i sig flera veckor ännu för det är så fint! Men temperaturen kunde ge sig i februari, kring -10 är riktigt riktigt passligt tack. Hoppas många baciller och äckliga kryp viker hädan nu då det faktiskt blev ordentligt kallt före snön kom! På tal om då snön äntligen kom, vi (eller ja ja, maken) mockade runt stenfoten, som sig bör med gamla hus. Och det är en otrolig skillnad. Visst har vi svala golv fortfarande, men de är inte isande kalla längre i storstugan. Hurra!


Nu är det slut på sölandet. Har tvättat smutskorgarna tomma och plockat bort i hela huset. Nu blir det till att läsa lite fram till matdags. Hoppas ni också njuter av vintern och snön och solen! Om det sen är genom fönstret eller på utsidan skall du ju anpassa så det passar dig bäst. Hej hej!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar