tisdag 2 februari 2016

Kanin-koftan

Nu är den klar, Tindras kaninkofta. Stickad i Merino Extra Fine och med stickor nr.3 till resårer och halskant annars med nr.4. Designade till en egen liten "stjärtlapp" på 25 maskor som är fasttråcklad bakpå, lätt att ta bort om jag sen vill. Blir så irriterad då jag har tröjor och koftor på henne och de alltid är korvade under armarna då hon ligger och vrider och vänder på sig och då vi lyfter henne av och an eller har henne i famnen. Men icke nu längre. Mycket praktiskt också då du skall ha något stickat under halaren och många lager på lager. Det skrynklas och skrållas inte lika lätt. Win-win för alla!På den här mobilbilden har "stjärtlappen" bara en ögla. Har gjort om det till två nu, tyckte det blev så fult då den drogs upp i mitten. Måste ju vara lite estetisk också, inte bara praktisk.
Jag gjorde så den här gången att jag lade upp maskantalet till den minsta modellen 6-12 månader och stickade längden på följande storlek 1-2 år (!) och ändå är den så här passlig nu. Tycker alla mönster på koftor blir så fyrkantiga, lika breda som långa om du följer dem till punkt och pricka. Har en hel del vi inte kunnat använda för de är så tassig passform. Men den här blev nästan perfekt. Som tips bara!

2 kommentarer:

 1. va fin! jag halder på me en omlott ti en nyfödd jag nu :) och trot eller ej det ser ut som en kofta! Jag har lite paus nu för jag försto int riktigt va jag sko jär me bakstycket. måst ring mamm.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack!
   Ja visst är det inte roligt att göra och lära sig nya saker ;)

   Radera