måndag 8 februari 2016

Vid 19 veckors ålder


Var det äntligen dags att börja smaka på fast föda. Vi inledde i torsdags med batat. Först var hon lite förvånad men efter två första munnarna var det gött att äta. Det var inga problem, hon svalde och åt med god aptit redan från början. Jag har frusit ner portioner i typ en teskeds storlek och blandar ut det med vatten så det blir lite smidigare då jag tinar upp det. Vi har från början gett henne D-vitaminerna med sked så den var hon van vid.
Skönt att kunna ge henne lite mera "matnyttigt". Vi höll på att bli riktigt uppställda förra veckan då hon mitt i allt slutade ta flaskan och numera totalvägrar att ens ha den i munnen och min mjölk inte verkade räcka till. Det var gråt och skrik vid varje matning och om nätterna sov hon dåligt. Men det gick sen över, nu sover hon som en prinsessa igen.


Fast om någon har bra tips på hur vi skall få henne att börja ta flaskan igen så tar jag mer än gärna emot dem! Stackaren svälter ju ihjäl annars de dagar jag är i skolan eller borta på annat där hon inte kan komma med. Fattar inte vad som gick fel. Hon har utan problem ätit både bröstmjölk och ersättning ur flaskan tidigare, men så förra lördagen var det mitt i allt tvärstopp. Så himla frustrerande!

7 kommentarer:

 1. Det går över.. Lite jobbigt är det men det blir nog bra! Testa med mata henne när hon är yrvaken. Det brukar hjälpa ibland!

  SvaraRadera
 2. vår fröken totalvägrade flaska men pipmugg fungerade nuk har en variant med silikon pip som fungerar från de är små eftersom de själva måste suga ut mjölken rinner inte okontrollerat som ur en med plast pip

  SvaraRadera
 3. Hoppas ni får henne ta flaskan igen, själv brukar jag skylla allt på tänder, åldern har hon ju iallafall inne för att det ska komma små risgryn så småningom :) kan ju ta lääänge innan de faktiskt syns men gör ont ändå. Mina två yngsta har varit flaskvägrare från start så där har jag inget att komma med. Speciellt minstingen försökte vi nog med alla knep, men nej. fick snällt amma tills han var 8-9 månader och gick över till att dricka ur sugrör :)

  SvaraRadera
 4. Ofta tror man att egen mjölk inte räcker till, fastän det troligen kommer ändå tillräckligt, märkte d med mig själv :) Kan det vara tänder på g då? Eller så är bara en fas, en av dom flera faserna :) Jag skulle prova med flaskan igen efter tag.

  SvaraRadera
 5. Testa med en annan sorts flaska :)

  SvaraRadera
 6. Casper vägrade flaska som riktigt liten, och int ville han ha bröstet heller. Men jag hade en underbar barnmorska som visade hur man fick honom att dricka ur kopp/vanligt litet glas. Och det funkade super bara att det tog länge så man sku int ha bråttom. Med tiden började han nog med flaskan och det gick bra det med. Men mitt tips, försök sakta med ett litet glas, en liten kopp :)

  SvaraRadera
 7. Du kan göra större hål i tuttflaskan så att hon inte behöver suga så hårt om tandköttet gör ont.Jag snittade/skar ett plus i tuttflaskan till mina tvillingar då det var kämpigt med tuttflaskan.Då kommer såväl mjölk o välling lättare ur flaskan!Men du ska tänka på det då du ger flaskan så att det inte kommer FÖR mycket.Du kan med desinficerad stoppnål göra grövre hål och kanske två hål i tutten också..och stoppnålar har du visst😊,det har man ju läst😃/Margaretha

  SvaraRadera