torsdag 6 oktober 2016

Första tumisresan

Senaste veckoslut var det äntligen dags. Den första tumisresan sen vi blev föräldrar. Vi hade ju redan en inbokad i mars men då blev vi tvungna att avboka eftersom Tindra i januari bestämde sig för att börja falskvägra. Inte så kul för dem som skulle ta hand om henne då inte. Men nu, på vår 4:e bröllopsdag, var det dags att sätta sig på planet till Stockholm. Efter en turbulent flygfärd med en ännu värre landning var vi äntligen framme och kunde hoppas på bussen för att möta upp vår vän Linda. Vi skulle bo hos henne och Micke över veckoslutet. Fredagen gick åt till att ströva kring på stan, sitta på café och promenera lite i gamla stan. 


På kvällen var det äntligen dags för Mamma Mia the party. Jag hade sett framemot det i nästan ett år och att äntligen få stiga in i "medelhavsvärmen" gav en sådan otrolig lyckokänsla i magen. Det är svårt att sätta ord på showen, den måste bara upplevas! (ännu svårare var det att fotografera där så tyvärr blir det inte så många bildbevis). Grekisk buffé, schlager och liveshow. Ni fattar att för en schalgerfantast som mig blir det inte så mycket bättre än så. Sen dansade vi i timmar efteråt, ända tills magen sade stopp och jag fick bänka mig på stolen och stolrocka resten av kvällen. Ah, en sån fantastisk afton!


På lördagen efter en lugn start var vi tvungna att söka oss ut till enorma Mall of Scandinavia. Vi hann besöka två affärer före vi var tvungna att åka tillbaks till stan men vi fick ju det viktigaste. En Simba till mig och en Rapunzel till Tindra. Samt ett hett efterlängtat armbandsur. Värdparet åkte och hämtade upp barnen, maken och jag lunchade på Söder, strövade lite, tog oss in till gamla stan och strövade lite till. Lördag kväll avslutades med ost och vin i skenet av levande ljus.

På söndag var det dags att packa väskan och ta sig hem. Så skönt att få återse den älskade lilla tjejen som spenderat veckoslutet hos morföräldrarna och inte hade haft det minsta drygt och nu inte var så överväldigad över att vi återvände heller. Så det känns ju skönt att veta att hon inte mår dåligt av att vara bort från oss. För oss föräldrar gick det också över förväntan att vara bort från henne, jag tycker det var värst att lämna henne. Men då vi väl kommit oss i väg så var det ju fullt av program och mys hela tiden så även om hon ständigt fanns i tankarna så gick det bättre än förväntat. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar