fredag 28 oktober 2016

Materiella drömmar

Jag är så sjuk efter en torktumlare! Vår blivande tvättstuga här nere är planerad att rymma en sådan. Sedan. Någon gång. Om typ tio år. Då vi gjorde badrummet uppe ändrade vi ritningarna lite för säkerhets skull även om vi trodde att vi nog inte skulle behöva en så länge vi "bara är så få". Men nu är vi ju inte två längre, utan snart fyra pers och en hund. Och du milde sådana tvättmängder det kommer!
Vi har torkställningen i halllen då du kommer upp. På den ryms en och en halv maskin att torka. Fruktansvärt irriterande. Det torkar dåligt eftersom vi har ganska rått och kallt inne i vår kära bondstuga. Så det räcker några dygn. Dessutom ser det oändligt råddigt och fult ut att ha kläder utspridda på tork vart du än tittar och eftersom vi har en sådan liten maskin (och ingenstans att hänga) så kan vi inte köra tvättdagar då vi tvättar bort allt utan det är som varje dag, hela tiden lite tvätt här och lite tvätt där på tork. Irriterande för ögat och trivseln!
Så nu är jag helt besatt av tanken på en torktumlare. En stor och varm en som kunde tumla bort allt på en kort tid och sen får vi vika bort det. Problemet är bara att då blir vi tvungna att köpa ny tvättmaskin också eftersom vi har en toppmatad lite typ nu och vi blir tvungna att stapla dem ovanpå varandra i badrummet för att det skall rymmas. Så då blev det plötsligt en så mycket dyrare historia. Men ändå...jag viiiiiiiiiill ha en sådan!!!! Helst i går!

Det var dagens i-landsproblem om materiella drömmar.

12 kommentarer:

 1. Jag skulle aldrig byta bort min kan jag säga, så befriande! Har oftast en tvättdag i veckan och kan då tvätta 4-5 maskiner och ha allt torrt samma dag - bara att vika in. Heh, heh... Sen kan man använda dem för att göra skrynkliga kläder släta också, ifall man inte gillar stryka. Som tips. 😉

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ååååh, jag å vill!!! 😒

   Radera
 2. Det finns tvättmaskiner som fungerar som torktumlare också som ett tips, så behöver man inte två maskiner :). Och dom är inte särskilt dyra heller.

  SvaraRadera
  Svar
  1. oooooh, låter ju som en alldeles fantastisk lösning i ett trångt badrum! Måste undersöka saken närmare. Tack för tipset!

   Radera
 3. vi har en men använder den nästan endast till lakan och handdukar... tycker det sliter så hårt på kläderna (och tittar man på tvättrådslappen är det få plagg man "får" lägga i torktumlaren) i huset vi bygger ska vi ha både torkskåp och tumlare... tanken på att snaaart slippa ha blöta utekläder på tork överallt är en mycket trevlig tanke

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag har också hört att det sliter hårt på vanliga kläder att tumla dem. Ett torkskåp skulle ju inte heller vara helt fel. Vi har planerat in en stor "väggvärmeslinga" i tvättstugan så där tänkte jag mig att ytterkläder och liknande kunde få torka sen. Skulle vara så skönt att ha den där grovingången och tvättstugan redan nu inser jag...men den som väntar på något gott, hehe.

   Radera
 4. Har haft torktumlare sedan 1985 och skulle inte för nåt i världen vilja vara utan den.Att den sliter extra på kläderna är nog ett missförstånd.Den samlar upp fibrer, hår och ludd i filtret, så man slipper ha det flygande runt i huset.Har lakan sedan år 2000 som jag tvättat och tumlat i det oändliga.Man tröttnar nog på kläderna före torktumlaren nött upp dem.😊😊😊

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det skulle ju vara bra om det inte är så. För det är många som säger att det sliter, men kanske det är de som inte har egen och erfarenhet utan de som bara tror sig veta :)

   Radera
 5. Men kan du inte elda i kakelugnen och sätta klädställningen ca 1 meter ifrån? Så brukar jag göra för att snabba på torkningen, då går det fort!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Funkar säkert helt bra, men tanken på att också ha klädställningen nere i storstugan (som är det enda rum vi har att vistas i och som redan är ganska fullt) är inte särskilt lockande.

   Radera
 6. Vi har tumlare men den används väldigt sällan. Miljöbov av stora mått och drar mycket el.Torkar ute eller på klädstreck ovanför bastulaven då vädret är sämre. Tvättar oftast på helgerna, högst två maskiner per verka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Oj låter ju onekligen enkelt och lätt.
   Tyvärr kan jag inte torka ute eftersom maken är så allergisk, därav problemet att ha torställningseländet mitt i huset hela tiden och att den jämt är full eftersom det inte på långa vägar ryms lika mycket på den som på vinglan eller linor. Vi har en toppmatad liten maskin så skulle aldrig gå att bara tvätta två/vecka.

   Radera