onsdag 31 mars 2010

Påsk!

Fixade lite påskfint hos mor å far på villan i måndags då jag var dit. Snart sticker jag till Vuokatti och firar påsk med klanen Blomqvist, 16 pers inklämda i en stuga och husbilen. Liite annorlunda än vår familjs fjällenresor och påskfirande.

Jag är en liten traditionsnisse som tycker att traditioner är jätteviktiga och som älskar högtider, jul å påsk speciellt för då får man äta massa godis och ha det mysigt! :) Minns med ett leende barndomens påsk då man gått kilometervis i gummistövlar å slask och fått kilovis med KARKKI. Påskbrasa på kvällen, sen till Kockens och enorm benvärk. Det var tider det!
Därför är det lite ledsamt och tråkigt att bli vuxen för alla ens barndomstraditioner försvinner och går om intet då nya människor kommer med i bilden som inte alls har samma traditioner som en själv. Så man får som lixom inte dendär oförstörda barnglädjen å feelisen mer, det blir bara en massa nytt och yrande hit och dit. Inget pynt och inga häxor. Aldrig någon vits att pynta mitt eget hem eftersom jag aldrig har möjlighet att fira någon högtid där, på planeten finns inte mycket tid eller energi och eg. är vi aldrig där heller. Vi bara yrar mellan 4-5 olika ställen och kör bil mest hela tiden. Kanske man borde pynta bilen istället?!? :D skall ge det som förslag åt A och se vad han säger ;)
Förhoppningsvis får man ett stadigtvarande hem inom en snar framtid och kan återskapa egna traditioner, så att feelisen och den gränslösa barnglädjen kommer tillbaka!

Nu skall här funderas lite på programpunkter, sen på plättkalas till mommos och så till villan och njuta av solen lite :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar