tisdag 13 april 2010

Jag undrar...

...hur man själv kommer att bli som förälder?
I sitt yrke som klasslärare möter man dagligen dessa människor, och tro mig; Det finns alla möjliga varianter! De tror att dagens samhälle skall serva dem allt och de behöver inte lyfta ett finger, de tror att de har nån jävla bestämmande rätt över skolan och undervisningen och deras högsta agenda är att göra livet besvärligt och fundersamt för läraren. Har de någon gång tänkt på att vi faktiskt gör vårt allra bästa för deras stackars små barn. Vi är utbildade att undervisa! Vi styrs av en läroplan och läromedel som någon stackars tant eller farbror har plitat ihop och kan bara göra vårt bästa för att följa (och hinna med) dessa. Fan jag kan bli så jävla arg å irriterad på dem, fatta att ta ert ansvar för uppfostran och läxläsning! Sen finns ju ubv som inte heller har så bra insikt och uppfattning om saker och ting men det är en helt annan sak som jag egentligen inte har något med att göra, bara leva i den skitmiljö som de skapar.
Men det finns guldkorn i alla svarta sandöknar och det är dem man borde ta fasta på, tyvärr är det inte alltid så lätt men man måste bara ständigt påminna sig själv om det!

Gud jag längtar efter sommarlov och LEDIGHET!!! Satt för första gången på en ute servering idag och det var så underbart trots att solen inte sken. Torra och snöfria gator, ingen frost och en liten glimt om att sommaren är på kommande, snart...och DÅ om inte förr borde jag också veta vad som väntar till hösten så jag behöver inte ägna de 700 lediga sekunderna jag har per dag till att tänka på det.

Jag tror...att min partner i livet kommer att i vår familj få äran att sköta all kontakt och allt samarbete med skolan, jag skall bara ge honom goda råd, pedagogiska insikter och peka lite i rätt riktning ;D

2 kommentarer:

  1. Min (lilla) erfarenhet från lärarjobb i södra Finland är att föräldrarna är onödigt engagerade i sina barns skolgång(jämfört med Österbotten). På ett negativt sätt alltså, precis som du verkar beskriva. Mycket irriterande att de inte kan lita på att läraren kan sköta sitt jobb.

    SvaraRadera
  2. absolut! ens egna föräldrar ifrågasatt aldrig skolan/läraren då man själv gick i grundskolan. iaf inte öppet och så man fick reda på det...
    man gör ju sitt allra bästa hela tiden, att de inte kunde fatta det och stöda sina barn i skolgången istället för att stjälpa...suck!

    SvaraRadera