måndag 9 augusti 2010

blackout

efter att ha packat allt igår packade jag om för att omorganisera mitt bärande och tyckte jag lyckades riktigt bra, tills jag kom hit till stan och insåg att jag glömt att sätta tibax typ hälften. Som min viktiga skopåse, med hälften av alla mina skor. Nu är jag som shoeless in Helsinki, har många viktiga saker på G denna vecka och skulle verkligen ha behövt mina sommarsandaler och skor! Och ingen kamera heller så inga bilder från föregående vecka får ni ännu på en vecka...Men en uppdatering om tillståndet i huvudstaden kan ni få ;)

Lägenheten: den stod välkomnade kvar där jag lämnat den. +35 grader varm och hemskt äckligt igen stängt! Har för länge sen gett upp mina patetiska försök till att städa upp och organisera ihop mitt boende igen. Det är helt enkelt för VARMT inne och fuktigt ute så det slutade med kalldusch, saft och GG :) Lämnar den tråkiga biten till ngn kall dag eller natt jag inte får sovit! Kan ju bara konstatera att borta bra men hemma bäst! Skönt att vara bland sina egna saker igen, få göra saker på sitt eget sätt, egna jåånor och egna göromål.

Jobbet: skall tydligen få en ny elev, spännande! Can´t wait tills imorgon då jag får pumpa rektorn på detaljer. Skall faktiskt bli riktigt roligt att återvända, börja planera och fundera, få träffa alla mina stjärnor igen och få lite rutin på livet! Har drömt om jobbet nu 2 nätter så tror det börjar bli dags att återvända ;)

Schemat: måste säga att jag är mäkta imponerad av rektorns försök att hålla mig kvar och minne vad hon lovade; hon har gett mig ledigt 3 första timmarna på måndag morgon så att jag skall kunna sova i österbotten en extra natt och ta måndagens morgontåg till jobbet, och så slutar jag 1h tidigare på fredag (tyvärr hjälper det inte mkt eftersom jag inte hinner till 13-tåget) men 2,5h är inget mot en hel kväll och en hel natt :D
Utöver det var min första tanken "Det kunde ha varit värre", har hela sommaren gått och haft ångest över vilka timlärar-timmar jag kommer att få och har förberett mig på det värsta. Andra tanken var "Det räcker helt bra den utmaning hon gett mig iår" (undrar om hon medvetet "straffar" mig för att jag inte lovat hela året?!?!) 5h av dem är helt OK, men de andra 5h kommer att kännas lite vatten över huvudet. Jag hoppas verkligen att samarbetet med assistenterna kommer att fungera där! Tror det snarare blir de som får vägleda mig eftersom de känner eleverna, och så hoppas vi på inga skador tack!

Sociala livet: har redan tre roliga saker inskrivna i min kakkabruna kalender för denna vecka, träffis med en kollega på TP på onsdag, Flow-festival med en kollega på fredag efter jobbet och sen sötnosen här fre-sö, hurra!! Hade tänkt att inte fylla kakkakorven till kalender med så mkt bokande och program som fjolårets lingonkorv, men det gåååår bara inte. Det är så ROLIGT att ha ngt att se framemot ;D

Resor: läs och begrunda samt förstå, att efter 2 år har vi faktiskt fått tummen ur r-ven och bokat en resa!!!! T.o.m 2 in 1 resa. 9.10 bär det av till Londons storstad, turista, hälsa på N&A, shoppa och ev gå på musikal. 14.10 går flyget från London till Riga och Rigas äldsta värdshus som numera är omgjort till hotell. Hotelliv med frukost och rena lakan, badande på spa, behandlingar, god mat och kanske lite till shopping om plånboken tillåter?!? 17.10 torde vi landa ngnstans i hemlandet igen. I just love it!!

Jag är faktiskt ganska lycklig för tillfället. Skall hålla hårt i den känslan och försöka ha kvar den hela veckan, det känns så bra just nu!
Off till butiken och fylla mitt gapande kylskåp...

3 kommentarer:

  1. härligt! :) låter som om du trivs att vara tillbaka!

    SvaraRadera
  2. hehe, låter som ett horoskop, uppdelat i kärleksliv, pengar och resor. ;) tur i alla kategorier ;)

    SvaraRadera
  3. jepp, man måste ju uppdatera på alla plan ;) och just nu känns sgs allt bra!

    SvaraRadera