onsdag 28 december 2011

Framtidens hjärnor

Kommer att vara minimalt utvecklade om saker och ting fortsätter utvecklas.
Vi fick en eltandborste i julklapp, en fin sådan, precis som min tandläkare rekommenderat. Tänk att tomten visste det...det roliga är att den säger till när jag skall flytta den, surrar annorlunda när jag borstat klart på ett ställe, den lyser röd om jag trycker på för hårt och meddelar sen då jag är klar. Jag behöver liksom inte alls vara vaken egentligen då jag borstar tänderna för apparaten sköter det åt mig. Coolt!

Sorgligt bara att om jag aldrig behöver använda hjärnan utvecklas den inte och inga utantill inlärning får man ha i skolan mer heller, det skall bara vara nytänkande och framåtanda och så lite läxor, prov och krav som möjligt eftersom det stressar barnen. Stackars ungdomar säger jag bara!

Nu är jag lite osäker hur tandbortsning och dagens ungdomar hör i hop men kanske någon hittar en tråd?!?
Nu skall jag baka lite till kvällens gästabud.

2 kommentarer:

  1. Man kan ju fråga sig när de unga ska börja lära sig att klara stress, för direkt man börjar jobba är det just stress man förväntas klara av. Inte sant?

    SvaraRadera
  2. Exakt! Men det finns ju de som känner sig "stressade" också under studietiden, andra stadiet och då som sagt redan i grundskolan. Men all möjlig fritidsaktivitet och tv-spel verkar inte stressa dem nämnvärt...ganska hemskt egentligen! Man har ju läst m hur många ny-utexaminerade som blir utbrända och går in i väggen eller byter jobb de första åren...

    SvaraRadera