tisdag 5 juni 2012

mormors rutorna

Detta var den allra första, som är lite större och bökigare än de andra för jag hade inte provat ut mönstret ännu. Jag kör med 5 lm i början, sen 3lm i hörnen och 2 lm på långsidorna för annars blev de så stora och otympliga. Så nu vet ni det :)
 17 st. stycken har jag hunnit med. Bara typ 9 gånger fler kvar....Först körde jag 2 färger inuti men sen ändrade jag och testade med 3 färger och tyckte det var väldigt fint, så  nu vet jag inte vilka jag skall fortsätta med. Eller om man bara går helt crazy och blandar om hur som helst. För använder du 3 färger inuti är det så hiskeligt mycket att fästa och det är så fruktansvärt tråkigt.
Dessa kombinationer är mina favoriter hittills. Funderar att blanda upp dem med gult-rosa-brunt kanske?!
Och max 5 rutor i gången, sen måste jag ta paus och fästa emellan så det inte blir övermäktigt.


Det var den mommo-infon.

5 kommentarer:

 1. FIna färger! Kommer bli fint! Men suck för fästandet av alla trådar. Jag brukar spara dem alla till sist. Och då känns det inte så riktigt inspirerade att vända på filten och börja fästa.:D Så du gör rätt i att ta lite i taget!

  SvaraRadera
 2. Ja, min mommo brukade virka sådana vilket fick som följd att jag kunde spy på att vad mormorsrutor heter...

  SvaraRadera
 3. Jag vet min otålighet sen då det börjar närma sig slutet. Och det faktum att det värsta är att fästa så bäst att ta lite i taget :)

  Jag har inte hört något annat namn än mormorsrutor på dem?!? Om du inte bytte ett allt mot att där??!

  SvaraRadera
 4. allt menade jag förstås:)

  SvaraRadera