onsdag 20 juni 2012

nattjobb

Jag är en nattuggla och trivs ypperligt med att vaka och jobba nattskift. Lugnt och skönt och inga gaggiga tanter som träter i mun på varandra och snackar skit bak ryggen.
Nu är det min 5e natt på G på 2 veckor så det käns som om jag inte haft sommarlov ännu. Hela dagen går åt till att sova och så hinner du några timmar vara vaken och sen jobbar du 10h igen. Plus att det varit så sakelis kallt!! Och så hundra saker att fixa däremellan. Snark!
Men nu är jag ledig 4 nätter och har bara 3 kvar i juni + en dag med sommareleven och 2 dagar med kollegorna så är det klart för i år och jag inleder sommarlovet på riktigt! Hoppas få doona i stugan och njuta på villan. Jag skall BARA lata mig, kan någon påminna mig om det sen då vi yr från Lappland ner till Södern under 2 veckors tid?!?

Vi har inte hört ngt från stugvärdarna ännu, jag är lite nervös. Tänk om de inte fixar klart så vi får flytta nästa vecka? Eller ens nästa helg? Tänk om vi måst packa ner allt, stuva undan det och leva i väskan? Usch!

2 kommentarer:

  1. Nog är det som själva f-n att man ska jobba hela läsåret och så får man ingen sommarlön, utan tvingas ta ett sommarjobb som vilken annan studerande som helst. Är det bara Vörå kommun som gör så?

    SvaraRadera
  2. Tyvärr är det ganska allmänt på svenskt håll. Kommunerna sparar ju flera tusen varje år genom att låta timlärare och visstidsanställda vara arbetslösa under sommarmånaderna. Och de som haft ett mammavikariat går utan lön för att mamman träder i tjänst igen under juni och juli. Tyvärr, man är baramett litet fjun de blåser dit de vill.

    SvaraRadera