måndag 30 december 2013

Årets krönika.

Januari
Lilla A hamnade 1.1 in på VCS. Inte den bästa starten på året kanske. Hela januari försvann i ett enda stickande av sockor, benvärmare, aptröjor, sjalar och jag vet inte vad medan vi plöjde genom NCIS, NCIS Los Angeles, Pretty Little Liars, Once Up On A Time och gud vet vad. Ny styrelsemedlem i Folkhälsan och Lärarföreningen. Roligt med ombyte. Jag skidade och gympade. Vi fick äntligen våra bröllopsfoton och beställde både från fotografen och tack-korten. Söt-nöten Albin fick sitt namn och vi vårt andra fadderbarn. Var en sväng ner till Helsingfors och fick goda framtidsutsikter. Hopp och medicinering. Vi firade med finmiddag på Grotesk och hotellnatt på Torni. Jag köpte ett par nya skor till mig själv :) Besökte EDUCA-mässan och hälsade på vänner.


Februari
Till Tammerfors på styrelse-kurs. Så roligt och intressant att lära sig nya saker. Superpeppad och ansåg jag borde flytta ner heti för att komma mig någonvart. Humöret pendlade upp och ner medan jag knaprade i mig piller efter piller. Jag skidade tydligen en massa i februari. Vi kalasade till det både här och där, fick en åttonde systerson och fick hjälp av svärmor att klä om soffan och fåtöljen. Jag började virka amigurumin. Hade ett jättelyckat Astrid Lindgren-projekt på jobbet och en övernattning. Sen var det äntligen sportlov! Vi serverade på Årvas-revyn och rev i Gerby. Maken hamnade till akuten med buksmärtor. Jag funderade en hel del på framtiden och jobbsituationen och fick en begynnande pre-30-årskris.


Mars
Den kulturella månaden. Såg revyer i nejden och pjäser på WT. Pre-krisen fortsatte och jag sökte tjänster till höger och vänster samt studieplats på ÅA igen. Var ner till Nådendal på sista fackliga utbildningstillfället och oron över framtiden började bli ganska påtaglig. Vi hade tydligen sovmorgon till kl.12 sgs varje veckoslut och inledde villalivet. Härligt! Jag producerade converse i olika format. Lilla André döptes och vi fick vårt tredje fadderbarn.


April
Vi hängde en del på villan under april månad. Kulmen nåddes nog denna månad, tror jag var förbannad hela månaden :) thank God att det är över for now! Blev föreslagen på en tillsvidaretjänst och sakta men säkert började det vända. Vi firade med att öppna en av vinflaskorna vi hade hem från bröllopsresan.


Maj
Vi var ner till Helsingfors på hoceky-VM och hade en sjukt rolig resa! Vi var flera från gänget som var ner och det var bara så BRA! Halva maj gick åt till att anpassa livet efter matcher och träning. Jag fick en fast anställning i kommunen och blev vald till föreståndare. Skräckblandad förtjusning må jag säga! Vi jobbade ute på gården, planterade och fixade för sommaren. Det var sommarvärme och tydligen började jag lufta bikinin nu. Det lättade massor på jobbet och allt var bara så underbart i maj månad. Var på 30-årskalas x2, 50-årskalas, avskedsfest och 20-årsjubileum. Herregud så vi firade denna månad. Mormor åkte in till bädden en sväng och lilla A till VCS.


Juni
Skolavslutning och sommaren hägrade! Jobbade en vecka på skolan och packade, packade, packade upp. Köpte sommarblommor och sprang för första gången i mitt liv 5km, NiceRun! Fyllde 29 hela år och firade på Kantarellis med maken. Åkte ner till Helsingfors för att hålla syrran och lilla A sällskap på barnkliniken. Efter en vecka kom maken ner och vi nostalgiade i Rödbergen och Eira en hel dag, kärlek! Firade midsommar i Sibbo. Njöt av sommarens varma dagar före regnet kom för att stanna. Denna månad var det min fars tur att åka ambulans till akuten. Ännu ett besök till VCS.
Jag hittar absolut ingen bild från denna månad?!?


Juli
1.7 var vi till Revonlahti och tittade på Lagotto-valpar. Vi reserverade ett brunt litet nystan med kritvita tassar och vit mage. Den sötaste lilla typen som fanns! Vi gick på sommarbröllop och missade årets Vörådagarna, stor katastrof vah :) Hängde lite på villan och hade besök av Esbo-borna. Träffade gamla jobb-kompisar och målade, målade, målade i Gerby. Vi besökte Revonlahti en dag till före den 22.7 äntligen kom och vi fick hem vårt lilla nystan. Vi var hela familjen på villan en helg och det råkade vara sol! Firade vår 5-årsdag med grill och mys med vår nya lilla pys.


Augusti
Jobbet började. Spännande och roligt. Ett evigt passande med den lille. Världens bästa grannar ställde upp då vi började jobba långa dagar. Jag hade så mycket nytt i min hjärna att hålla reda på. Vi tränade det ena och det andra och lärde känna vårt troll. Jag var på rektorsseminarium till Umeå och lärde mig så mycket hela tiden. Vi skördade vinbär, äpplen, lök och potatis från vår gård.


September
Jag sprang på möten var och varannan dag. Mormor hamnade in på bädden igen, för att aldrig återvända hem. Svärfar inledde sin sjukhusrally och jag började extraknäcka som nåldyna vid HVC. Vi hejade på en systersons fotbollsmatch, jag var förkyld för första gången på evigheter och missade lilla A´s 1-årskalas. September var en pissig månad. Ljuspunkter var två killar som kom till världen och att vi firade vår 1-åriga bröllopsdag med teater och middag hemma. Ett absolut ljuvligt veckoslut avslutade denna månad!


Oktober
 Vi vandrade längs vandringsleder med chokobollen eftersom han trivs bäst i skogen och på löst. Vi kämpade med koppelgående och började i valpskola med honom. Ett höstlov firades i Sibbo och Freddi och jag var sjuka en vecka efteråt. Jag höll på få nå fel på eländet! De tappade rör på rör av mig. På bilden en 5-årig Sibbobo.


November
Inledde vårt förhållande med Din Matkasse. Aldrig varit nöjdare! Köpte en Didrikson-jacka i present åt mig själv för första föreståndarlönen. Var på hantverkarmässa till Tammerfors. Vandrade längs Utterleden i två omvarv och sprang på lite kalas. Började öva till julfesten i skolan och var på adventsgudstjänst. Vi firade lillajul hemma i lugn och ro med mängder av sushi. 


December
Månaden som alltid springer förbi med jobb, jobb, öva, öva och betyg. Jag var alldeles varm i hjärtat av alla fina typer jag fått jobba med hela terminen. En fin luciamorgon, en finare julfest, en luciakröning, en julkonsert, en julallsång, ett pysselkalas. Noel döptes och vi fick vårt fjärde fadderbarn. Hann kalasa och fira en hel del denna månad också. Längtade efter snö och kyla. Vi hann till VCS, Mehiläinen och ovanligt nog HVC också denna månad. Inga goda nyheter på den fronten so far. Hoppet från januari var sen länge använt. Min mormor blev flyttad till ett demensboende och svärfar opererad för andra gången. Då jullovet kom var jag tröttare än tröttast. Det har jag jobbat hårt på att vila ikapp de senaste dagarna :)


Efter en tillbakablick inser jag att 2013 har varit ett år som gått i utbildnings- och lärandets tecken, ojoj så mycket nytt och roligt jag har fått vara med om! En hel del har också fallit på plats i livet och jag behöver inte längre vara så nervös hela tiden. Säkert skönt för min make ;) Året har också innehållit en del sjukdoms-relaterat. Det är väl sådant som kommer med åldern eller, höhö. Inget roligt är det i alla fall!
Jag har trots allt haft ett år fyllt av kärlek, min make och jag har verkligen tagit tillvara all tid vi kunnat på tumanhand. Vi har våra fina familjer och våra fina vänner. Året har gått upp och ner, som det brukar. Men på det stora hela har jag känt mig mer uppe än nere jämfört med tidigare år.
I morgon är det årets sista dag. Vi skall spendera förmiddagen på sjukhuset och sen skall vi vår vana trogen fira tolv-slaget med de allra bästa!

Jag hoppas ni alla får ett riktigt Gott Nytt År och har många fina planer smidda!2 kommentarer:

 1. Så roligt att läsa! Ja hoppas också hitta/orka sammanställa en årskrönika. Känns som om jag verkligen borde göra det, för jag vet inte vart detta år tagit vägen!
  Nu ska vi hoppas att 2014 bjuder på fina saker! <3

  Gott Nytt År till er! Snart SKA vi ses!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tar sin lilla tid att sammanställa, men ack så kul då det är gjort! Detta var första året jag tyckt det varit roligt med en tillbakablick, tidigare år har jag bara surat :)

   Jag hoppas också att vi snart ses min vän <3

   Radera