lördag 21 december 2013

Vad jag gjort de senaste dagarna

Den senaste veckan har varit helt crazy! Förutom allt vad som tillkommer på jobbfronten i och med det stundande jullovet så har det på privata planet varit ungefär så mycket som man orkar ta utan att få nå fel i huvudet. Oro, oro och sjukdomar till höger och vänster så man bli alldeles matt.

Vi har skrivit och rättat de sista proven jämnsides med att öva öva öva lucia och julfestprogram och sånger och så skulle vi visst skriva lite betyg där emellan också. Aldrig en rolig homma!

I onsdags hade vi alla fall ett av de finaste julfesten! De små änglarna sjöng så vackert så ögat skräpades och jag kunde inte tänka mig ett enda annat ställe jag skulle vilja jobba på då jag smygkikade runt på mina kollegor och elever.

Örk till julen hör städning. Speciellt i år eftersom vi skall fira här på backen. Jag har rett upp i de flesta rum och några köksskåp. Tyvärr räckte inte tiden till till allt. Shit happens!

Efter att i går ha bränt en stor sats med pepparkakstryffel och så när på förstört en kastrull så hängde jag lite med fadderbarnet i stället medan de andra, som är lite duktigare på kökssidan!, fixade årets julgodis. Det blev Rocky Road (och jag förstår inte hypen om det, usch!), nutellafudge och fudge med saltlakrits, och några få pepparkakstryfflar de fick kokat ihop :)

Rekognoserade terrängen här uppe i skogen idag. Har hört det kan komma ett skidspår dit i något skede. Bara det skulle komma SNÖ först! Jag gråter mig skrumpen över vädret. Och där, mitt i skogen och tystnaden, med kaffet i ena handen och havreflarnet i andra handen, fick jag lite ro i själen. Det var så tyst, så tyst. Som balsam för min övertrötta själ!
Vårt lilla troll, specialisten på att lösa problem, yrde runt som en  virvelvind. So muck för den tystnad som varar. Det senaste problemet han löst är att ta sig förbi grinden och upp på vinden. Sen sitter en ju fast där då till någon kommer hem från jobbet eftersom man inte vågar ta sig ner. Vad tror ni en sån sysslar med under tiden?!? Tuggar sönder det mesta som kommer i hans väg. Hoho!


Har också försökt göra det sista julpyntet idag, plocka fram tomtarna och stöka det sista. Inte många dagar kvar nu tills aftonen är här och massor att göra, en ledig är här emellan skulle ha suttit fint. Finns tydligen inte chans till sådant. Vi tar det som det kommer i stället. Vi firar ju inte jul i alla hörn av stugan, så lite skit i hörnen får väl lämna, eller va?!? :)

Men vädret. Tänk, så mycket det kan göra för att känslan skall bli den rätta. Fast vi har dragit fram allt som sig bör här inne nu så vill det inte riktigt komma det där slutgiltiga. För så fort man vidgar synfältet lite och det råkar slinka förbi en ruta så morrar mörkret mig rakt i ansiktet. Men man måste ju se det positiva; efter denna tråkiga, regniga och mörka jul kommer ju nästa (snöfyllda) att vara så mycket bättre!!

Nyfiken fråga annars: Vad måste ni ha på julen för att det skall bli en riktig jul? Har ni någon tradition som ni inte klarar er utan?






8 kommentarer:

  1. Jessi Pessi Östman21 december 2013 kl. 21:52

    kålrotslåda,mammas skinka syltlökar åså demdi små grön brollan...brysselkål? :) he MÅST e vara allt anna klara ja me utan :) själv tå?? :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Salt sik, skinka och kalkon.
      Kalle Ankas jul.
      Julkaffe.

      Radera
  2. Nej fy så jobbigt med sjukdomar och elände! :(

    För att julen ska bli "riktig" måste vi alla vara samlade. Familj och släkt är nog det allra viktigaste.
    Huset måste LUKTA RENT då man tassar ner på julaftonsmorgonen, och granen ska vara klädd.
    Sen måste det finnas julgodis i kylen, åtminstone myror. Och på julbordet måste det finnas lutfisk, vitsås, skinka och lådor. :)
    Tomtebonaden min mommo har sytt måste hänga på väggen, och såklart ljusstakar och stjärnor i fönstren.

    Men annars är det väl inte så stora "krav",, ;)

    Nu vill jag ju att du svarar på samma fråga! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Familjen förstås. Allt "julljus" måste lysa hela dagen och julaftonsnatten brukar ljusstaken i mitt sovrumsfönster också få lysa.
      På dagen myser man runt hemma och hjälper mor med dukning. Sen ser vi på Kalle Anka och inväntar resten av gänget. På julbordet måste det finnas salt sik, skinka och kalkon. Efter julklappsutdelningen dricker vi julkaffe och byter om till pyjamas. Sen spelar vi spel och äter rågbröd med skinka och kalkon på.

      Det är traditionella jular. Nu har de ju sett lite olika ut de senaste åren eftersom jag inte firat hemma i Karvsor på 5 år. Och i år skall vi ju fira på backen. Men familjen, maten och Kalle Anka har bestått i alla år, också detta år! :)

      Radera
  3. Dofter: rent hus, hyacinter, pepparkakor, kålrotslåda m.m.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Julmaten doftar så ljuvligt!
      Är inte förtjust i varken kål- eller morotslåda så det klarar jag mig gott utan :)

      Radera
  4. Den 23:e behövs ljusstakar och julgran som lyser hela dygnet i ett rent hus, Jill Johnson och Celine Dions julmusik, hyacinter och chokladpraliner. På självaste julafton ska det vara familj, rökt kalkon, julkaffe och spel. Kan hända att just de traditionerna ändrar lite i år. Exempelvis att tomten blir väldigt viktig igen... ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja tror int att nån av traditionerna ändrar, bara kanske att tomten tillkommer för typ 20 år framöver ;)

      Radera