måndag 30 december 2013

Glimtar från julenPå julafton väntade "gubbarna" så snällt medan kvinnsen ordnade det sista med maten. Vi åt mycket gott och alla utom vår kära mormor var bänkade runt bordet.

Stugans lilla Nisse tyckte det var måttligt roligt att ha julustyrsel på. Prärienissen han trivdes som fisken i vattnet med allas blickar på sig, och så fick han ju smaka på grädde!

 Obligatoriskt syskonfoto årgång 2013.
Sen kom äntligen tomten! Det var spännande för alla, (hunden var mest rädd!) och de minsta hade varit mest snäll. Själv fick jag mig ett par skidstavar, en epillator, ett par läderhandskar, tossor, en tavla, en muminmugg, kaffeglas m.m. Till hemmet kom bland annat en massa pyttsor, vaniljatallrikar och -servis samt utelykta. Vi avrundade kvällen med julkaffe och snack. Kära morfar satt och mös och njöt till kl.1 på natten :)

Mellandagarna spenderades med vänner och mera släkt. En tredagarstur norröver och middag i Karvsor hann vi med. Mormor hämtades från Solrosen och var hos oss några timmar. Mellan varven glimtade hennes gamla jag fram då hon skrattade och kommenterade något med sin vanliga röst. Annars var det mest tomt yrande och ganska tungt egentligen att se henne i detta skick där hemma. Det har varit annat då man varit och hälsat på henne bland andra sjuka människor.

I går var den stackars hunden så slut av allt julfirande så han både spydde, hade skiton, sov bort hela kvällen och avslutade det hela med att kissa ner sig här inne.
Tror han behöver återgå till vardagen snart...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar