måndag 19 januari 2015

Superenkel kräftsoppa!

Och alldeles alldeles underbar. Denna måste ni helt enkelt pröva, superenkel, supersnabb och och supergod!

400g kräftost
2dl creme fraiche
1 burk kräftstjärtar
2 morötter
1-3krm cayennepeppar
redning
3msk skaldjursfond eller 2 fiskbuljontärningar
1 liter vatten
1 knippe dill

 Jag lämnade bort morötterna eftersom min make är allergisk mot dem.
Så det krävdes sist och slutligen inte så många ingredienser :)

Om du har morötter så börja med att fräs dem i lite smör och koka dem mjuka sedan.
1. Koka upp vatten och buljong/fond
2. Tillsätt osten och creme fraiche
(mixa om du har morötterna med och om du vill ha en slät soppa)
3. Låt småputtra någon minut
4. Stäng av plattan och vänd ner grovhackade kräftstjärtar och dill.

Sen är det bara att njuta!
Vi njöt med lite fredagsvin, rött var ingen vinnare till den här rätten.
Resterna klarade vi oss på hela veckoslutet. Och som tips är ju soppan alltid godare dagen efter då den fått stå lite.


3 kommentarer:

  1. Mums, det där låter gott! :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den är löjligt god och löjligt enkel att tillreda :)

      Radera
  2. Jag har faktiskt ett liknande recept men där utan cayennepeppar. I det receptet så river man morötter och sätter i skål så de som vill ha får ta av dem. Samma sak med kräftstjärter så sätter man i skål så var och en får välja om de vill ha hur mycket eller lite. Praktiskt om man har barn och vuxna som inte gillar eller är allergisk mot någon ingrediens.

    SvaraRadera