torsdag 18 juni 2015

Virkad filt till vagnen

Nu är min virkade filt klar. Jag använde mig av näverkrokning, mönster ur Stora boken om virkning. Det var lite knepigt första två längderna men sedan hade jag lärt mig hur det fungerade så då var det bara att köra på. Använde mig av Dropsgarnet Merino Extra Fine och virknål 4.
1½ nystan av var färg och 4 nystan basfärg gick åt för mig. Det beror ju lite på hur stor du vill ha den sedan hur mycket garn det går åt. Den här tänkte jag mig till vagnen så den blev inte så hemskt stor. Passligt så du kan stoppa om kring fötterna och sidorna. Filten blev väldigt "sned" då jag virkade den eftersom den virkas i längder, men det gick att styra upp med pressning sedan. Freestylade lite med kantvirkningen också så jag fick inte bågarna att gå jämt ut, det haltar i ena hörnet. Men om ni till motsats från mig håller er till mönster och maskantal borde det inte vara något problem.



Vår vagn är annars en Emmaljunga Edge, från 2012 om jag inte minns helt fel. Hittade den på Findit för 500-lappen. Använd till ett barn och både ligg- och sittdelen var som ny. Tycker om färgen och blommönstren. Ville absolut inte ha en svart/mörkgrå enfärgad vagn, hade siktat in mig på en lila eller grön. Men den här i olika ljusare gråa nyanser visade sig också bli helt perfekt. Hoppas på att den är superlätt att skuffa fram längs grus- och asfaltvägar både sommar och vinter sedan så vi får många km på kontot.

2 kommentarer: