tisdag 22 mars 2016

Sovrummet

Påbörjade en rundvandring i huset då vi flyttat in. Men så tog det slut på färdiga utrymmen och det blev en liten paus. Nu är det dags att ta sig en titt i vårt sovrum, så som det ser ut idag.


Vi valde att lyfta taket i sovrummen och lilla hallen på vinden för att få mera luft i rummen (och så jag skulle få fram takbjälkarna). Sen satte vi ny takpanel. Trägolvet behöll vi och målade över de 50 nyanser grått som redan fanns. Färgen är grå i grunden och har lite lite gröna pigment i sig, jag älskar den! FAST golvet blev superhalt, finns inte en chans att jag skulle kunna ha mattor på det och så kan det hända att jag slipade plankorna lite för dåligt för det lossnar lätt bitar av färgen då du drar dammsugaren över det, tappar sänggavlar i det osv. Men det börjar ju se nött ut igen försöker jag trösta mig med. Sänggaveln är en gammal kökssoffa, spjälsängen hittade vi i huset, gardinstången är gammal som gatan och fanns också i huset. Takkronan är köpt på MiniMani och sänglamporna beställde vi på nätet från Netrauta. Tapeterna är från Vasa Färg och hör till Arkiv 1900 serien, de fanns åtminstone i grått också.


Fönstret i gaveln är jag jättenöjd med! Vi lade de gamla golvlisterna som en ram runt det och lät det vara så. Vackert och enkelt! Stockväggarna är de finaste i hela huset! Du kan läsa mer om dem om du klickar HÄR. Fåtöljen är en gammal en som min mormor restaurerat upp för säkert 15 år sedan. Den har ett jättefint tyg men på grund av vissa små spyende typer är den nu draperad med en gammal filt.


Amerika kistan innehåller våra sängkläder och handdukar, den är från mormor och morfars ett gammalt hus. Spegeln hittade vi på MiniMani och jag tyckte den passade perfekt i sovrummet med lite guldbrun ram. Träskåpet köpte vi på loppis då vi bodde i Tuckor, det rymmer nu mina träningskläder hehe och används väl inte så jätteofta.

Och ja, kaminen på nedre bilden går att elda vi. Vi har bara inte installerat den än. Det är inte heller färdigt kaklat runt den. Balkongdörren lade vi in istället för fönstret som fanns där och bredvid den finns ingången till det som en vacker dag skall bli vår walk-in closet. Dörren till sovrummet är gammal och liten (och obehandlad slog det mig just...), för att få lite mer lyft tjatade jag till mig ett fönster ovanför, superfint med ljusstake där i adventstid!Sovrummet är mitt absoluta favoritrum i huset. Det blev precis så ljust och fint som jag hade önskat och föreställt mig att vårt hus skulle bli. Vill ni läsa och se köket klicka HÄR och storstugan HÄR.

2 kommentarer:

 1. Vi har samma problem med att det lossnar färg från golvet. Men det är väl sånt man får ta :).
  Och så har vi en likadan gardinstång i vårt sovrum! Och vit stockvägg. Stockarna i taket lämnade vi omålade och så har vi laserat taket i stället för att måla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja något skall det väl vara :)
   Låter väldigt fint ert sovrum också.

   Radera