måndag 18 april 2016

Dagarna som gått

Vi har verkligen tagit tillvara tiden och de senaste dagarna. Hängt med familjen, donat hemma, inlett grillsäsongen och njutit av tillvaron. Det är så skönt med ljusa kvällar, dagarna känns så mycket längre!

Vi har varit på en försenad halvårskontroll med Lillapan och hon växer stadigt och allt ser bra ut. Huden är nu så otroligt mycket bättre och det är så innerligt skönt. Det kan komma "bakslag" någon dag då hon är röd och vätskar lite men oftast är huden hel nu. Men torr, så hon kliar en hel del då vi byter på henne så hastigt rivs det upp. Vi har använt oss av A-creme från hälsokostaffären de senaste veckorna, superb! Men dyr, och även om den är rätt dryg så går det åt en hel del då du smörjer en bäbuli från topp till tå två-tre gånger om dagen. Damen som älskar att bada! Hon har börjat dyka nu på babysim och fast jag har många års erfarenhet av babysim så är det nog en helt annan femma då du skall ner med eget barn under vattnet. Men det har gått helt bra och tre dyk har vi hunnit med. Det är så roligt att se glädjen i hennes ögon då vi är och simmar och då hon badar hemma. Nu för tiden gör hon också skoj-ljudet då vi sätter på vattenkranen och skall tvätta rumpan morgon och kväll. Så fort hon ser vatten är livet lajbans. Så mammas flicka!

3 kommentarer:

 1. Och radien för var det är torrt efter badet ökar betydligt när man börjar simma med dem! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag vet! :)
   Vi var tvungna att sluta bada henne vid tvättfatet för det rann så mycket vatten bakom skåpen. Så vi köpte en såndär ställning att ha badbaljan på ist. Så nu badar vi mitt på golvet :) :)

   Radera
 2. Pernilla Pensar25 april 2016 18:51

  Jag började sätta några droppar babyolja i badvattnet åt bägge barnen eftersom de är lätt atopiker och mer än gärna badar flera gånger i veckan vilket i sin tur gör att de får sandpapperslik hud. Har funkat helt bra. Man slipper iaf det där tråkiga smörjandet efteråt 😊

  SvaraRadera